+2 kg w 2 dni??? :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-25, 15:04   #1
tourquise
Raczkowanie

GG do tourquise

+2 kg w 2 dni??? :(

Powiedzcie mi czy jest to możliwe, nie obżerając się i oczywiście nadal regularnie ćwicząc, żeby w niecałe 2 dni przytyć 2kg??? Może to za sprawą okresu, który wczoraj się napatoczył? Czy jest to możliwe, żeby ważyć o tyle więcej właśnie przez niego? Czuje się napuchnięta i obolała, może ma to z tym związek? Pocieszy mnie ktoś, że to nic trwałego?
tourquise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 15:11   #2
Cindy28
Lux Mundi

Dot.: +2 kg w 2 dni??? :(

Mój organizm potrafi przybrać przed okresem do 5 kg wody . Podobnie jest w czasie pełni. Notabene księżyc właśnie się do tego szykuje. W najbliższych dniach powinnaś się poczuć lepiej . U mnie w takich przypadkach sprawdzają się surowce moczopędne - np. pokrzywa .
Stary 2012-11-25, 15:52   #3
ciezarna_zakonnica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tourquise Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy jest to możliwe, nie obżerając się i oczywiście nadal regularnie ćwicząc, żeby w niecałe 2 dni przytyć 2kg??? Może to za sprawą okresu, który wczoraj się napatoczył? Czy jest to możliwe, żeby ważyć o tyle więcej właśnie przez niego? Czuje się napuchnięta i obolała, może ma to z tym związek? Pocieszy mnie ktoś, że to nic trwałego?
Spoko, to przez okres. Ja potrafię ważyć prawie 4 kilo więcej po nocy, i wyglądać jak słonica w zaawansowanej ciąży, także da się.
ciezarna_zakonnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 16:17   #4
dibirella
Przyczajenie

I ja będę jedną z tych, która uspokoi mówiąc Ci, że to woda.
Moja mama ma właśnie ostatnio takie problemy, że z dnia na dzień potrafi "przytyć" nawet 3kg.

Za kilka dni powinnaś poczuć się lepiej.
dibirella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 23:07   #5
lenor
Zadomowienie

moja rada, zaprzyjaźnijcie się z herbatą z pokrzywy, tylko dobrej firmy np. Herbapol pita na czczo bardzo pomaga także na problemy z zatrzymywaniem wody i z przemianą materii.
lenor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 20:07   #6
aga.fisia
Raczkowanie

A ja mam gorzej.... postanowiłam schudnąć (decyzja podjęta tydzień temu) ważąc 62 kg (przy 166)... Tydzień ćwiczę (niewiele, bo kondycja nie ta ale tak 30 min dziennie się staram), ograniczam jedzenie.... i co? dzisiaj rano na wadze 64 kg.... I już jestem PO okresie Jak to wytłumaczyć? Myślałam że to mięśnie, ale nic bardziej mylnego. W pasie przytyłam 1,5 cm
aga.fisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 23:59   #7
tourquise
Raczkowanie

GG do tourquise

Cytat:
Napisane przez aga.fisia Pokaż wiadomość
A ja mam gorzej.... postanowiłam schudnąć (decyzja podjęta tydzień temu) ważąc 62 kg (przy 166)... Tydzień ćwiczę (niewiele, bo kondycja nie ta ale tak 30 min dziennie się staram), ograniczam jedzenie.... i co? dzisiaj rano na wadze 64 kg.... I już jestem PO okresie Jak to wytłumaczyć? Myślałam że to mięśnie, ale nic bardziej mylnego. W pasie przytyłam 1,5 cm
Każdy organizm reaguje na ćwiczenia inaczej... W pierwszym momencie często tak się zdarza, że zaczyna się puchnąć, a dopiero później zrzuca się kg... Więc nic się nie bój! Efekty będziesz miała! Pamiętaj też, że trzeba się dobrze odżywiać podczas treningów... Jak chcesz to zajrzyj do mnie na bloga, nawet kiedyś pisałam o tym, że waga oszukuje...

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
Mój organizm potrafi przybrać przed okresem do 5 kg wody . Podobnie jest w czasie pełni. Notabene księżyc właśnie się do tego szykuje. W najbliższych dniach powinnaś się poczuć lepiej . U mnie w takich przypadkach sprawdzają się surowce moczopędne - np. pokrzywa .
Coś w tym chyba jest, bo wczoraj już nie byłam taka opuchnięta... Nie wiem jak z wagą, bo jeszcze się nie zważyłam... Nie mam odwagi ale ćwiczę dalej...

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:
Napisane przez lenor Pokaż wiadomość
moja rada, zaprzyjaźnijcie się z herbatą z pokrzywy, tylko dobrej firmy np. Herbapol pita na czczo bardzo pomaga także na problemy z zatrzymywaniem wody i z przemianą materii.
Myślę, że lepsze byłyby czyste zioła czyli suszona pokrzywa Mięta i melisa smakują i działają lepiej więc być może i pokrzywa... chyba gdzieś ją nawet mamy
tourquise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 11:20   #8
lenor
Zadomowienie

Myślę, że lepsze byłyby czyste zioła czyli suszona pokrzywa Mięta i melisa smakują i działają lepiej więc być może i pokrzywa... chyba gdzieś ją nawet mamy

tak nie do końca rozumie o co chodzi?
jak masz ochotę i możliwość to susz, mi wygodniej w torebkach ze sklepu, ale porównywanie działania mięty i melisy i pokrzywy? nie czaje, to inne zioła, inne działanie.
Pokrzywę trzeba regularnie pić i pomaga wtedy
lenor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości