Czy dużo jem? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 21:04   #1
gosiaczek12z
Raczkowanie

Czy dużo jem?

Ostatnio martwię się, że przytyję, bo nie mogę obyć się bez czegoś słodkiego w ciągu dnia. Dziś np. zjadłam rano kanapkę z twarogiem słodzonym, potem dwie kanapki z grubą warstwą nutelli, potem szklanka soku pomidorowego, obiad to ziemniaki, kotlet schabowy i surówka z kiszonej kapusty, marchewki i cebuli, potem jeszcze 4 łyżki twarogu słodzonego, kolacja to płatki kukurydziane ze szklanką mleka, potem jeszcze jedna grzanka. Ile to może być kalorii? Czy jeśli codziennie będę jadła coś słodkiego ( a nutella to moja słabość! ) to przytyję? Teraz moja waga jest w normie, ale boję się przytyć.. co myślicie o moim jadłospisie jeśli codziennie byłby w miarę podobny, nie mówię że te same produkty, ale chodzi mi o kaloryczność i typ jedzenia.
gosiaczek12z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 21:48   #2
AnetaChan
Rozeznanie

Dot.: Czy dużo jem?

Według mnie jeszcze zależy, jak dużo się ruszasz
AnetaChan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 22:08   #3
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek12z Pokaż wiadomość
Ostatnio martwię się, że przytyję, bo nie mogę obyć się bez czegoś słodkiego w ciągu dnia. Dziś np. zjadłam rano kanapkę z twarogiem słodzonym, potem dwie kanapki z grubą warstwą nutelli, potem szklanka soku pomidorowego, obiad to ziemniaki, kotlet schabowy i surówka z kiszonej kapusty, marchewki i cebuli, potem jeszcze 4 łyżki twarogu słodzonego, kolacja to płatki kukurydziane ze szklanką mleka, potem jeszcze jedna grzanka. Ile to może być kalorii? Czy jeśli codziennie będę jadła coś słodkiego ( a nutella to moja słabość! ) to przytyję? Teraz moja waga jest w normie, ale boję się przytyć.. co myślicie o moim jadłospisie jeśli codziennie byłby w miarę podobny, nie mówię że te same produkty, ale chodzi mi o kaloryczność i typ jedzenia.
Twój jadłospis to jakaś tragedia, o kg najmniej bym się martwiła, o zdrowiu pomyśl chociaż przez chwilę...

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 00:05   #4
delfix10
Zakorzenienie

ja bym radziła zmienić jadłospis bo na zdrowie ci nie wyjdzie
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 10:05   #5
gosiaczek12z
Raczkowanie

Hmm.. to w takim razie co wy jecie? bo nie mam znowu możliwości komponowania nie wiadomo jakich posiłków.. a to był tylko wczorajszy jadłospis.
gosiaczek12z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 10:28   #6
Suvia
Zakorzenienie

Obok tego tematu jest wątek o jadłospisach, po prostu go przejrzyj i zwróć uwagę na jadłospisy, które Cię interesują (ze względu na cel jaki chcesz osiągnąć) i które są chwalone. I spróbuj się do nich dostosować.

Nie trzeba komponować "nie wiadomo jakich" posiłków, sama zobaczysz, ze cudów w tych jadłospisach nie ma.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 13:10   #7
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm.. to w takim razie co wy jecie? bo nie mam znowu możliwości komponowania nie wiadomo jakich posiłków.. a to był tylko wczorajszy jadłospis.
Nie robię już teraz bilansów, te są z września.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dieta_2012_09_14.jpg (72,4 KB, 292 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dieta_2012_09_15(1).jpg (62,0 KB, 137 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dieta_2012_09_17.jpg (61,5 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dieta_2012_09_18.jpg (59,7 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dieta_2012_09_19.jpg (61,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dieta_2012_09_20.jpg (55,2 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dieta_2012_09_21.jpg (68,2 KB, 79 załadowań)

BLOG -

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-04, 15:49   #8
apows
Zadomowienie

Cytat:
Licz kalorie, żeby nie utyć powinnaś dostarczać semu organizmowi od 1000 do 1500 kalorii, jednakże radziłabym unikać słodkości, a zwłaszcza nuteli bo to bomba kaloryczna. Aby nie przytyć prowadź aktywny tryb życia ...powodzenia
Stary 2013-01-04, 20:26   #9
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez apows Pokaż wiadomość
Licz kalorie, żeby nie utyć powinnaś dostarczać semu organizmowi od 1000 do 1500 kalorii, jednakże radziłabym unikać słodkości, a zwłaszcza nuteli bo to bomba kaloryczna. Aby nie przytyć prowadź aktywny tryb życia ...powodzenia
Jak masz takie rady dawać to lepiej zajmij się czymś innym

BLOG -
Stary 2013-01-05, 15:21   #10
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez apows Pokaż wiadomość
Co za bzdura

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 22:57   #11
oineso
Raczkowanie

Popieram nikki999 Za dużo w Twoim jadłopsisie dosładzanych potraw. Więcej surowych warzyw i owoców i oczywiście pełnego ziarna a będzie dobrze. Wahania cukru powodują napady głodu. 1000-1500 kcal nie zaleciłabym nawet tym, którzy palcem nie kiwną.
oineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-06, 19:34   #12
Kama_Siwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
Jak masz takie rady dawać to lepiej zajmij się czymś innym

Mistrzyni ciętej riposty <3
Kama_Siwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-06, 21:01   #13
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oineso Pokaż wiadomość
Popieram nikki999 Za dużo w Twoim jadłopsisie dosładzanych potraw. Więcej surowych warzyw i owoców i oczywiście pełnego ziarna a będzie dobrze. Wahania cukru powodują napady głodu. 1000-1500 kcal nie zaleciłabym nawet tym, którzy palcem nie kiwną.
Dzięki
Cytat:
Napisane przez Kama_Siwa Pokaż wiadomość
Mistrzyni ciętej riposty <3
nie mogę czasem jak ktoś takie farmazony wypisuje

BLOG -
Stary 2013-01-06, 21:03   #14
paula78
Zakorzenienie

Załóż sobie zeszyt gdzie zapisujesz co jesz i jakie ilosci,kiedy. Wrzuć na forum a pewnie ktoś doradzi co odstawic/zmienić,itp.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 09:16   #15
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Moim zdaniem, jeżeli tak koniecznie musisz coś słodkiego zjeść, to nutella wcale nie jest najgorszą opcją. Jest ultrasłodka, nie da się jej zjeść bardzo dużo (o ile jesz ją na kanapkach), a jeżeli jest częścią śniadania-to masz mnóstwo czasu, żeby ją spalić!
Na Twoim miejscu zaczęłabym słodzić twaróg naturalnym miodem, tak, żeby był tylko odrobinę słodkawy, a nie słodki. Spróbuj, zamiast słodzić, doprawić go pociętym szczypiorkiem, cebulką, łyżeczką chrzanu albo drobno posiekaną rzodkiewką, odkryjesz, że nie tylko słodki twaróg jest pyszny. Surówka z kiszonej kapusty to jest świetna opcja o tej porze roku, nakładaj jej dużo kosztem ilości ziemniaków i wielkości kotleta. Mam nadzieję, że kotlet nie jest codziennie-postaraj się, żeby większość Twoich obiadów nie zawierała jednak panierowanego i smażonego mięsa. Zaprzyjaźnij się z pieczoną/duszoną rybą, z duszonym mięsem, a jeżeli możesz-jedz też warzywa strączkowe (ciecierzyca, różne odmiany fasoli, groch).
Ruszaj się sporo, chodź na spacery i ćwicz, a nie będziesz musiała w ogóle martwić się o sporadyczne słodyczowe wyskoki.

Ale jeżeli czujesz, że potrzebujesz o wiele więcej słodkości, niż kiedyś, zastanów się, czy:
a)nie masz ostatnio bardzo dużo stresu (a jeżeli masz-popracuj nad jego ograniczeniem i próbuj "rozładować" go inaczej-np. poprzez ćwiczenia).
b)jeżeli to nie stres, rozważ poradzenie się lekarza. Wielki głód słodyczowy moze być objawem niektórych problemów hormonalnych.
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 09:25   #16
the cherry blossom girl
Rozeznanie

Cytat:
W sumie jak czytałam twój jadłospis, to pomyślalam, że nie jest tak źle. Potem jednak jak jeszcze raz spojrzałam, zauważyłam, że nie napisałaś jakie pieczywo jesz. Jesz go całkiem sporo, więc jeśli jest białe to naprawdę kiepsko.
Przede wszystkim rozłożyłabym ten twój jadłospis , na jakieś bardziej konkretne i wartościowe posiłki.
Np;
Śn: grahamka z twarożkiem (zwykłym, nie słodzonym) naturalnie możesz dosłodzić miodem. Przed śniadaniem mozesz zjeść owoc , bo po posiłku od razu nie zalecam.
Śn2: jakieś owoce, orzechy i ten sok pomidorowy
Ob: Jeśli nie masz zbyt dużego wyboru, to sądze ze ten kotlet schabowy ci nie zaszkodzi, ale zawsze nakładaj więcej surówki po prostu.
Na kolację możesz zjeść grzanki z chleba żytniego np; z jajkiem, awokado
Jeżeli chodzi o nutelle to jeśli tylko dziennie będzie to jedyna twoja słodkość, to nie sądze zeby było to coś złego. W sumie nie jesteś na diecie. Jak chcesz zjeść nutelle, to bardzo dobre połączenie jest nutella+awokado na kanapce.
To takie moje rozwiązania
the cherry blossom girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 09:45   #17
zieloneoczymam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez the cherry blossom girl Pokaż wiadomość
W sumie jak czytałam twój jadłospis, to pomyślalam, że nie jest tak źle. Potem jednak jak jeszcze raz spojrzałam, zauważyłam, że nie napisałaś jakie pieczywo jesz. Jesz go całkiem sporo, więc jeśli jest białe to naprawdę kiepsko.
Przede wszystkim rozłożyłabym ten twój jadłospis , na jakieś bardziej konkretne i wartościowe posiłki.
Np;
Śn: grahamka z twarożkiem (zwykłym, nie słodzonym) naturalnie możesz dosłodzić miodem. Przed śniadaniem mozesz zjeść owoc , bo po posiłku od razu nie zalecam.
Śn2: jakieś owoce, orzechy i ten sok pomidorowy
Ob: Jeśli nie masz zbyt dużego wyboru, to sądze ze ten kotlet schabowy ci nie zaszkodzi, ale zawsze nakładaj więcej surówki po prostu.
Na kolację możesz zjeść grzanki z chleba żytniego np; z jajkiem, awokado
Jeżeli chodzi o nutelle to jeśli tylko dziennie będzie to jedyna twoja słodkość, to nie sądze zeby było to coś złego. W sumie nie jesteś na diecie. Jak chcesz zjeść nutelle, to bardzo dobre połączenie jest nutella+awokado na kanapce.
To takie moje rozwiązania
Ja natomiast myślę że codzienne jedzenie nutelli jest przesadą. To nie chodzi o przytycie ale o ZDROWIE. Taka nutella nie jest ani trochę zdrowa. Po co na własne życzenie rujnować sobie zdrowie ? Teraz nic się nie dzieje, ale za rok, dwa, dziesięć ?

W tym jadłospisie jest o wiele za dużo cukrów prostych, a za miało białka czy węglowodanów złożonych. O zdrowych tłuszczach nie wspominając bo są same trans.
zieloneoczymam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-07, 09:49   #18
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zieloneoczymam Pokaż wiadomość
Ja natomiast myślę że codzienne jedzenie nutelli jest przesadą. To nie chodzi o przytycie ale o ZDROWIE. Taka nutella nie jest ani trochę zdrowa. Po co na własne życzenie rujnować sobie zdrowie ? Teraz nic się nie dzieje, ale za rok, dwa, dziesięć ?

W tym jadłospisie jest o wiele za dużo cukrów prostych, a za miało białka czy węglowodanów złożonych. O zdrowych tłuszczach nie wspominając bo są same trans.

BLOG -
Stary 2013-01-07, 11:34   #19
nosferatku
Zadomowienie

Talking Dot.: Czy dużo jem?

Cytat:
No tak. Ale dwie kanapki z nutellą w charakterze "grzechu" to chyba nie jest aż taki wielki grzech? Wszyscy jadamy coś niezdrowego, czasem jakieś batoniki, czasem cukierki. Jeżeli koleżanka postanawia "grzeszyć" nutellą, to naprawdę nie jest to aż takie złe.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-07, 12:56   #20
zieloneoczymam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nosferatku Pokaż wiadomość
No tak. Ale dwie kanapki z nutellą w charakterze "grzechu" to chyba nie jest aż taki wielki grzech? Wszyscy jadamy coś niezdrowego, czasem jakieś batoniki, czasem cukierki. Jeżeli koleżanka postanawia "grzeszyć" nutellą, to naprawdę nie jest to aż takie złe.
Nie, nie wszyscy. Tylko ci, którzy chcą tak robią. Reszta je zdrowo. Codzienne jedzenie nutelli nie jest zdrowe, nieważne czy to będzie kanapka czy dwie. Co innego raz w tygodniu sobie pozwalać na świństwo a co innego każdego dnia to jeść w imię "dozwolone grzechu". Oczywiście, że jak chce - to niech je, ale mówienie że to nie jest niezdrowe jest okłamywaniem siebie i innych.
Stary 2013-01-08, 07:59   #21
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Nie, nie wszyscy. Tylko ci, którzy chcą tak robią. Reszta je zdrowo. Codzienne jedzenie nutelli nie jest zdrowe, nieważne czy to będzie kanapka czy dwie. Co innego raz w tygodniu sobie pozwalać na świństwo a co innego każdego dnia to jeść w imię "dozwolone grzechu". Oczywiście, że jak chce - to niech je, ale mówienie że to nie jest niezdrowe jest okłamywaniem siebie i innych.
No dobra-najbardziej zdrowe nie jest. Ale uważam, że w czasach, gdy istnieją miliardy o wiele bardziej niezdrowych opcji, ta odrobina nutelli nie zabija.

Nie wolno popadać w przesadę, przesada szkodzi, robią się od niej zmarszczki, pryszcze i kompleksy.
Stary 2013-01-08, 13:01   #22
zieloneoczymam
Raczkowanie

Cytat:
No dobra-najbardziej zdrowe nie jest. Ale uważam, że w czasach, gdy istnieją miliardy o wiele bardziej niezdrowych opcji, ta odrobina nutelli nie zabija.

Nie wolno popadać w przesadę, przesada szkodzi, robią się od niej zmarszczki, pryszcze i kompleksy.
Codzienna 'odrobina' przestaje być odrobiną.
Stary 2013-01-09, 11:44   #23
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Codzienna 'odrobina' przestaje być odrobiną.
Sądzę, że potencjalna szkodliwość dla ciała jest mniej znacząca w tym przypadku od zbawiennego wpływu na zdrowie psychiczne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 12:54   #24
zieloneoczymam
Raczkowanie

Cytat:
Sądzę, że potencjalna szkodliwość dla ciała jest mniej znacząca w tym przypadku od zbawiennego wpływu na zdrowie psychiczne
To w ramach poprawy samopoczucia proponuję aktywność fizyczną. Nic nie polepsza samopoczucia a jednocześnie wpływa zbawiennie na zdrowie psychiczne i fizyczne. Udowodnione naukowo.

Ja nie twierdzę, że słodycze są złe. Większość z nich jest zła. Te, które zawierają niezdrowe tłuszcze trans i biały cukier. Oczywiście, w ramach grzechu można sobie pozwalać na nie raz na jakiś czas. To jest właśnie umiar. Wpieprzanie codziennie nutelli i twierdzenie, że to jest mały grzech jest okłamywaniem samego siebie. Jak ktoś chce się otruć to może od razu zjeść jakąś trutkę, bo co przekładać trucie własnego organizmu na całe życie
Stary 2013-01-10, 08:23   #25
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
To w ramach poprawy samopoczucia proponuję aktywność fizyczną. Nic nie polepsza samopoczucia a jednocześnie wpływa zbawiennie na zdrowie psychiczne i fizyczne. Udowodnione naukowo.
Prawo do nutelli przysługuje tylko aktywnym
Nie, serio. Jeżeli ktoś się rusza, a uwielbia nutellę, to niech ją sobie je, byle się ruszał.

Cytat:
Ja nie twierdzę, że słodycze są złe. Większość z nich jest zła. Te, które zawierają niezdrowe tłuszcze trans i biały cukier.
Czyli-niemalże wszystkie slodycze
A jaki mają inny cukier zawierać? Brązowy? Trzcinowy? Różnica w wartościach odżywczych jest minimalna. W nutelli tłuszcz nie jest utwardzany, więc skąd tłuszcz trans?
Większą krzywdę sobie ludzie robią, smarując chleb margaryną codziennie.

Cytat:
Napisane przez zieloneoczymam
Oczywiście, w ramach grzechu można sobie pozwalać na nie raz na jakiś czas. To jest właśnie umiar. Wpieprzanie codziennie nutelli i twierdzenie, że to jest mały grzech jest okłamywaniem samego siebie. Jak ktoś chce się otruć to może od razu zjeść jakąś trutkę, bo co przekładać trucie własnego organizmu na całe życie
Dwie kromki posmarowane nutellą to jest 30 g nutelli. Są większe świństwa. Jeżeli cała reszta pożywienia jest zdrowa, człowiek jest aktywny, no to czemu nie? Tym bardziej, jeśli to jest śniadanie.
Oczywiście, aby uciąć wszelkie kontrowersje, można po prostu zakasać rękawy i zrobić sobie krem a la nutella w domu. Zdrowszy znacznie, smaczniejszy o wiele, tańszy.
Stary 2013-01-10, 16:52   #26
zieloneoczymam
Raczkowanie

Cytat:
Prawo do nutelli przysługuje tylko aktywnym
Nie, serio. Jeżeli ktoś się rusza, a uwielbia nutellę, to niech ją sobie je, byle się ruszał.
Aktywnym? Nie, nie chodzi o aktywność. Chodzi o zdrowie.

Cytat:
Czyli-niemalże wszystkie slodycze
A jaki mają inny cukier zawierać? Brązowy? Trzcinowy? Różnica w wartościach odżywczych jest minimalna. W nutelli tłuszcz nie jest utwardzany, więc skąd tłuszcz trans?
Większą krzywdę sobie ludzie robią, smarując chleb margaryną codziennie.
Na brązowym i trzcinowym świat się nie kończy. Zapomniałaś o ksylitolu, który jest bardzo polecany diabetykom. Zapomniałaś o stewii, która też jest naturalna, jest jeszcze syrop z agawy, również polecany.
Margaryna czy nutella? Co za różnica. Jedno i drugie świństwo. (nie tylko dlatego, że można przytyć ale po prostu ze zdrowiem to ma niewiele wspólnego)

Cytat:
Dwie kromki posmarowane nutellą to jest 30 g nutelli. Są większe świństwa. Jeżeli cała reszta pożywienia jest zdrowa, człowiek jest aktywny, no to czemu nie? Tym bardziej, jeśli to jest śniadanie.
Oczywiście, aby uciąć wszelkie kontrowersje, można po prostu zakasać rękawy i zrobić sobie krem a la nutella w domu. Zdrowszy znacznie, smaczniejszy o wiele, tańszy.
To co z tego, że są większe świństwa? Jak się chce być zdrowym to rezygnuje się ze wszystkiego. To, że ktoś ćwiczy i jest aktywny nie ma wpływu na to co się je. Spalić kalorie to się spali, ale śmiecie powodują spustoszenie w organizmie. Całkiem proste i logiczne.
Chyba, że kogoś interesuje tylko szczupła sylwetka, bez względu na to jak się ma cały organizm.
Stary 2013-01-10, 22:07   #27
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba, że kogoś interesuje tylko szczupła sylwetka, bez względu na to jak się ma cały organizm.
Dodatkowo szczupła sylwetka "wypracowana" wyłącznie na śmieciach będzie szczupła.. i brzydka

BLOG -

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-11, 10:32   #28
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:

Na brązowym i trzcinowym świat się nie kończy. Zapomniałaś o ksylitolu, który jest bardzo polecany diabetykom. Zapomniałaś o stewii, która też jest naturalna, jest jeszcze syrop z agawy, również polecany.
Nic nie jest optymalne. O ksylitolu trąbią na prawo i lewo, że nic zdrowszego świat nie widział, może i tak. Stewia jak dla mnie jest niesamowicie wprost ohydna w smaku (ale to rzecz gustu). Syrop z agawy to glukoza i fruktoza, bardzo dużo fruktozy, horrendalne ilości fruktozy, a o tej z kolei trąbią, że horrendalna.

Cytat:
To co z tego, że są większe świństwa? Jak się chce być zdrowym to rezygnuje się ze wszystkiego.
No właśnie moim zdaniem się nie rezygnuje. Chyba, że ta rezygnacja nie jest dla nas czymś bardzo trudnym, bo, na przykład, wyjątkowo gorącą miłością darzymy marchewkę i gotowi jesteśmy spozywać ją zawsze, kiedy potrzebujemy czegoś słodkiego.
Jeżeli większość pożywienia jest wartościowa i zdrowa, to czy naprawdę zabiją człowieka dwie kanapki z nutellą? Albo sporadyczny wyskok do fast foodu?
Stary 2013-01-11, 10:58   #29
zieloneoczymam
Raczkowanie

Sporadyczne? Przecież dopiero pisałaś, że codziennie można grzeszyć...

Tak jak napisałam - sporadyczne, czyli rzadkie może być. Ale codzienne jedzenie śmieci nie jest sporadyczne.
Stary 2013-01-14, 08:37   #30
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Sporadyczne? Przecież dopiero pisałaś, że codziennie można grzeszyć...

Tak jak napisałam - sporadyczne, czyli rzadkie może być. Ale codzienne jedzenie śmieci nie jest sporadyczne.
Codzienne jedzenie odrobiny śmiecia, jak dla mnie, jest OK. Poza tym Nutella to nie jest aż taki straszliwy śmieć jednak.

Czy my od iluś-tam postów dyskutujemy o tym, czy można, czy nie można jeść codziennie Nutelli?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości