Playstation 3 - sprzymierzeniec odchudzania? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 09:56   #1
monyczkaaa
Zakorzenienie

Wink

Playstation 3 - sprzymierzeniec odchudzania?

Postanowiłam na nowo rozpocząć dietę jednak zawsze nudzą mnie zwykłe ćwiczenia wykonywane w domu. Siłownie czy zajęcia fitness też odpadają ponieważ nic sensownego w mojej okolicy się nie dzieje. Pomyślałam, że skoro TŻ zafundował sobie PS3 to może i ja z niego skorzystam. Chciała bym wybrać sobie grę, która urozmaici mi trening. Macie jakieś pomysły?
Na allegro znalazłam kilka:
http://allegro.pl/zumba-fitness-pas-...204380602.html
http://allegro.pl/move-fitness-ps3-p...205229577.html
http://allegro.pl/my-fitness-coach-c...207463982.html
http://allegro.pl/ea-sports-active-2...215223904.html

Jednak nie wiem, na co zwrócić uwagę. Wszelkie rady i recenzje gier mile widziane
Stary 2012-03-27, 10:11   #2
uroczysko
Zadomowienie

Dot.: Playstation 3 - sprzymierzeniec odchudzania?

Jeeśli chodzi o Zumbę to grałam tylko w demo (i to na XBOXie), ale gra się ciekawie, moim zdaniem spokojnie może zastąpić chodzenie na zajęcia Osobiście mnie bardziej motywuje, jak muszę gdzieś pójść, ale jak jesteś zdecydowana w domu, to uważam, że ta gra może Ci podpasować
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 15:03   #3
jagusia15
Rozeznanie

Moja koleżanka dzięki zumbie na xboxie nie żle schudła i wyrobiła so ciało , także polecam
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-10, 17:03   #4
kinga_slimitin_aqua
BAN stały

Spory wydatek. Rozważałam dokupienie kinecta do Xboxa, ale za taką cenę plus cenę gier podziękowałam. Te pieniądze można zainwestowac lepiej, np w karnet na zajęcia fitness czy basen. Uważam, że taka forma aktywności jest lepsza- jesteś wśród ludzi, gra muzyka, dookoła Ciebie cwiczą inni- masz większą mobilizację. Jeśli chcesz cwiczyc bez wychodzenia z domu, bo np masz małe dziecko albo brak czasu na dojazdy, to filmiki w internecie są wystarczające. Zobacz na jak długo starczy Ci motywacji.
kinga_slimitin_aqua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-10, 21:48   #5
Avolita
Raczkowanie

Ja mam Mel B tylko potrzebny jest move

http://www.ps3site.pl/forum/topic/44...it-with-mel-b/

http://allegro.pl/get-fit-with-mel-b...259560993.html

Ja ćwiczę z przerwami ale POLECAM
Avolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-10, 23:47   #6
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga_slimitin_aqua Pokaż wiadomość
Spory wydatek. Rozważałam dokupienie kinecta do Xboxa, ale za taką cenę plus cenę gier podziękowałam. Te pieniądze można zainwestowac lepiej, np w karnet na zajęcia fitness czy basen. Uważam, że taka forma aktywności jest lepsza- jesteś wśród ludzi, gra muzyka, dookoła Ciebie cwiczą inni- masz większą mobilizację. Jeśli chcesz cwiczyc bez wychodzenia z domu, bo np masz małe dziecko albo brak czasu na dojazdy, to filmiki w internecie są wystarczające. Zobacz na jak długo starczy Ci motywacji.
dlaczego spory? kamerkę i wszystkie niezbędne gadżety już mam, potrzebuję tylko gry

Licząc karnet na siłownię, dojazdy (najbliższy fitness mam oddalony o 30 km), czas spędzony w samochodzie - niestety gra wychodzi o wiele, wiele taniej

Zdecydowałam się na Zumbę, zobaczymy co z tego wyjdzie
Stary 2012-04-11, 06:03   #7
uroczysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa Pokaż wiadomość
dlaczego spory? kamerkę i wszystkie niezbędne gadżety już mam, potrzebuję tylko gry

Licząc karnet na siłownię, dojazdy (najbliższy fitness mam oddalony o 30 km), czas spędzony w samochodzie - niestety gra wychodzi o wiele, wiele taniej

Zdecydowałam się na Zumbę, zobaczymy co z tego wyjdzie
Daj znać, jak Ci idzie
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 10:13   #8
Avolita
Raczkowanie

Ja mam koleżankę która regularnie chodzi na zumbe 3 x w tyg. już od 4 czy 5 miesięcy i nadal jest hmmm pulchna ....

kupo sobie tą mel b na allegro można już za 35 zł kupić Zobaczysz jaki CI da wycisk można sobie ustawić program na tbc abt i wiele wiele innych.

POZDRAWIAM
Avolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 10:15   #9
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uroczysko Pokaż wiadomość
Daj znać, jak Ci idzie
jak tylko przyjdzie gra, to dam znać póki co, czekam na przesyłkę
Stary 2012-04-18, 16:10   #10
kinga_slimitin_aqua
BAN stały

monyczkaaa,
miałam na myśli to, że kupienie wszystkiego na raz to duży wydatek. Ale skoro brakuje Ci tylko gier, to pewnie że warto je kupic. Daj znac, jak się cwiczy i czy widac efekty odchudzania.
kinga_slimitin_aqua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 23:41   #11
myrtij
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny
chciałam odświeżyć wątek
Może po paru miesiącach coś się zmieniło i są jakieś inne gry, które polecacie i których poznałyście efekty?
Sama wczoraj zaczęłam UFC Personal Trainer, wybrałam 30 dniowy program zrzucania wagi i na razie jestem po drugim dniu. Może któraś z Was też to próbowała?
Stary 2012-11-12, 21:26   #12
SAMI_GLAMMY
Przyczajenie

Siemanko!!Zaczęłam dietkę ale mam raczej mało czasu na wyjścia więc postanowiłam zakupić jakiegoś trenera na ps3. Polecacie coś, właśnie znalazłam na Allegro Zumba!! Jestem ciekawa czy warto??Jeśli jest tu ktoś to proszę o opinię... Jeśli nie to może ktoś się do mnie przyłączy ??
SAMI_GLAMMY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-20, 10:17   #13
sasqnia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SAMI_GLAMMY Pokaż wiadomość
Siemanko!!Zaczęłam dietkę ale mam raczej mało czasu na wyjścia więc postanowiłam zakupić jakiegoś trenera na ps3. Polecacie coś, właśnie znalazłam na Allegro Zumba!! Jestem ciekawa czy warto??Jeśli jest tu ktoś to proszę o opinię... Jeśli nie to może ktoś się do mnie przyłączy ??

Polecam Ci miCoacha ) Ostatnio (dokładniej kilka dni temu) miałam okazję przetestować tę grę. Jest jak personalny i do tego profesjonalny trener. Ćwiczy się pod okiem najwiekszych gwiazd sportu Jest kilka kategorii (znajdzie się coś dla chlopaka i coś dla dziewczyny). Jest piłka nożna, koszykówka, tenis ziemny, fitness itp. Są pojedyńcze ćwiczenia, całe zestawy, gry itd. Można ułożyć swój własny plan ćwiczeń. Co ważne, mi nie udało się oszukiwać, więc naprawdę działa! Według mnie bardzo fajna opcja na ćwiczenia w zaciszu domowym, kiedy i jak chcesz (i do tego trenują Cię najwięksi przystojniacy :P)
Ja sama mam sobie zamiar ją kupic Niestety muszę poczekać do świąt (gdyż wtedy dostanę konsolę).

Jak masz pytania to moge spróbować napisać coś więcej ))

http://youtu.be/0JfnUgVLvR0
sasqnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 08:52   #14
SAMI_GLAMMY
Przyczajenie

Dzięki za super opisik, zaraz poszukam na Allegro lub e-bay. Kiedyś miałam na play 2 takie gry trenerskie ale tam faktycznie było to bardzo prymitywne Mam nadzieje że na PS3 będzie to bardziej profesjonalnie!!
Pozdrawiam
Stary 2012-11-21, 09:23   #15
sasqnia
BAN stały

nie ma za co takimi nowinami to z chęcią się dziele i mogę poręczyć, że jest napewno bardziej profesjnalna Tylko musisz mieć Mova

Edytowane przez sasqnia
Czas edycji: 2012-11-26 o 11:40

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 15:56   #16
SAMI_GLAMMY
Przyczajenie

Witam, ponownie! O move wiem Szukam jakiejś używanej ale na razie nie ma nic ciekawego. Zauważyłam że wszystkie są w wersji językowej Ang. Czy Ty SASQNIA miałaś okazje testować PL??
Stary 2012-11-23, 16:43   #17
sasqnia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SAMI_GLAMMY Pokaż wiadomość
Witam, ponownie! O move wiem Szukam jakiejś używanej ale na razie nie ma nic ciekawego. Zauważyłam że wszystkie są w wersji językowej Ang. Czy Ty SASQNIA miałaś okazje testować PL??
Testowałam angielską wersję i bez większego problemu Nawet jeśli nie zna się dobrze ang to spokojnie da się rozkminić miCoacha Ewentualnie można poprosić chłopaka / przystojnego kolegę o pomoc Taką grą na pewno się zapunktuje Same plusy
Stary 2012-11-28, 23:15   #18
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

Ja mam zumbe na wii , i normalne dvd jak i wii fit

Wszystko fajnie wyglada ale jak juz sie to ma to sie nie chce robic :P i tak sobie te wszystkie sprzety, gry leza nieuzywane :P

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 10:55   #19
sasqnia
BAN stały

Ja dopiero jestem przed posiadaniem konsoli więc mam nadzieje, że moj zachwyt szybko nie minie ;D Szczegolnie do tych takich sportowych jak micoach czy inne bo pare kg trzeba bedzie zrzucic :P
Na razie z tego co widze i jak grywam od czasu do czasu u znajomych to się wciągam i nie chce nigdy konczyc więc kto wie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości