![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Pomysl na prezent-PILNE
Zostalo bardzo malo czasu a musze wymyslec i wykonac jakis prezent dla przyjaciolki...Prezent jest z okazji wyjazdu do Lednicy(takie spotkanie mlodziezowe religijne) Trzeba tam wlasnie dac prezent dla przyjaciela wykonany wlasnorecznie a ja nie mam pomyslu i tylko dwa dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomysl na prezent-PILNE
Możesz ulepić aniołka z masy solnej (ostatnio mi się strasznie spodobały).
Suszenie w piekarniku malowanie - zdążysz w jeden dzień. Wejdź na forum gazety "piękne ozdoby własnoręcznie" tam dziewczyny robią przepiękne aniołki. A ostatnio pokazał się tam również kurs krok po kroku jak takiego wykonać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
mała księżniczka
|
super ta stronka, tam sa sobier porady dotyczące decoupage..... i scrapbooking, extra
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Możecie dziewczyny zapodać linka?
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23390 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Prezent na mikołaja dla chlopaka
Mam problem ... Musze kupic koledze z klasy prezent na mikola! Nie znam go tak dobrze zebym wiedziala dokladnie co chcialby dostac, dlatego postanowilam ze kupie mu cos smiesznego! Tylko braklo mi pomyslow ... Myslalam nad smiesznym krawatem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezent na mikołaja dla chlopaka
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Dot.: Prezent na mikołaja dla chlopaka
Zawsze też możesz zapytać kolegi czy czegos potrzebuje , na pewno Ci podpowie a kwotę za jaką masz uszykować prezencik macie wyznaczoną (przynajmniej my tak robiliśmy kiedy takie prezenty sobie robiliśmy
![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
prezent na M =]
no dziewczynki, potrzebuję pomocy
![]() licze na waszą pomoc ![]() na mikołajki of course ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: prezent na M =]
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prezent na M =]
Jak na M, to może nie kupuj tylko sama zrób dla niej mydełko? Znajdziesz tu na forum przepisy i pomysły. Albo, jeśli umiesz, wyhaftuj jakiś fajny inicjał?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
Hey!!
Mam ogromny problem! Proszę, pomóżcie mi wymysleć co mogę zrobić własnoręcznie na prezent mikołajkowy. Mam czas tylko do piątku-na piątek ma już być zrobione. A ja nie mam pojęcia co mogę zrobić....aha, prezent a być dla chłopaka, ktory nie ma konkretnych zaintersowań Proszę! Pomóżcie mi, jestem zrozpaczona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prezent-co zrobic?
na forum multum wątków o prezentach, także własnoręcznych. Poza tym wystarczy wyobraźnia!
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
prezent dla przyjaciółki...i co teraz?
hej =] zainspirowana wątkiem o notesikach na adresy postanowiłam sama coś stworzyć. kupiłam zeszyt i okleiłam go materiałem, efekt możecie obejrzeć na zdjęciu. pomyślałam że ładnie wyszło i że dam go przyjaciółce jako prezent gwiazdkowy, tylko teraz mam problem bo przydałoby sie jeszcze coś dodac do tego zeszyciku... może coś zaproponujecie? myślałam o długopisie z jakimś kwiatowym motywem, ale nic interesującego nie znalazłam =/
czekam na propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dot.: prezent dla przyjaciółki...i co teraz?
a to nie mozesz kupic jakiegos zwyklego dlugopisu i obklepic go tym kwiatowym materialem, ktory urzylas do wykonczenia notesiku? material mozna przykleic nap na tasme dwustronna : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
już o tym sama myslałam, ale zrezygnowałam bo się bałam że materiał będzie za gruby, no i jak to wykończyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
a moze jakis elegancki długopis bez wzorków w jakimś pasującym kolorze a do tego zamykane na np. nap albo zawiązywane etui z tego materiału w kwiatki... tez byłoby ładne...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Prezent dla poetki :)
Może zacznę od tego, że moja przyjaciółka pisze wiersze. Kiedyś powiedziała mi, że jej marzeniem jest wydć tomik, wiec wziełam się do roboty, poskaładałam wszystko do kupy, zrobiłam okładkę wydrukowałam pokserowałam, skleiłam i podarowałam jej. Cieszyła się bardzo, nawet się popłakała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezent dla poetki :)
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=91742 - w tym wątku było coś o tych zamawianych filiżankach, poszukaj może coś znajdziesz...
Jeśli umiesz haftować to może właśnie w ten sposób zrób przyjaciółce prezent (tzn. wyhaftuj fragment jej wiersza, opraw w ramkę czy cuś...)?
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Też fajny pomysł, tylko to nie wypali, bo haftować kompletnie nie umiem. Dziękuje bardzo za link, już przeglądam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisać farbą przy pomocy pędzla Ci nie polecam (jeśli nie masz doświadczenia) natomiast w sklepach dla plastyków są specjalne flamastry do pisania po porcelanie. Zajrzyj tu: http://www.hergon.pl/index.php?a=showProduct&p=786 http://www.hergon.pl/index.php?a=showProduct&p=787
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
a mi sie cos kojarzy ze sa takie niezmywalne flamastry, nie wiem jakby się on komponował zjakims werniksem bo mimo wszystko trzebaby to jeszcze utrwalić.... pędzelkiem to będzie strasznie ciężka robota. No i nie wiem czy Ci się zmieści na malym spodeczku czy filiżance większy tekst żeby to jakoś wyglądało...
a może.... zrobilabyś ten wiersz na tacy? i do tego filiżankę z talerzykiem Taki komplet wz podobnym motywem, z tym że wiersz już tylko na tacy ![]() Tak sobie myślę że możnaby wtedy wykorzystać decupage ( drukujesz wiersz jakąś ladną czcionką na bibulce-papierze śniadaniowym, albo na normalnym papierze....- poszukaj w wątkach o decupagu...) przyklejasz na tackę, możesz nawet "opalić" brzegi kartki... doklejasz lub domalowujesz motywy takie jak na filiżance i potem wszystko jak juz wyschnie malujesz lakierem akrylowym. poszukalabym Ci jakichś zdjęc żeby sobie to wyobrazić ale najwcześniej w czwartek... Myślę ze do tego czasu pojawi się tu mnóstwo pomyslów ![]() >o widze że z Sarenką w tym samym czaseie o tym samym myślałyśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twój pomysł z tacą bardzo mi się podoba.
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczynki za odzew. Właśnie taki flmaster bym nabyła chętnie. Mieszkam w małym miasteczku i nawet nie wiem gdzie najbliżej znaleźć sklep dla plastyków. Oj, trzeba wybrać się na poszukiwania. Dziękuje za pomysł z tacką. Musze to jeszcze wszystko przemyśleć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
up! Dziewczyny, zadna nie ma pomysłu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Najlepszy według mnie byłby ten niezmywalny flamaster
![]() ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Właściwie jestem przekonana, ze jej się spodoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Poszukuję inspiracji - prezent dla starszej pani :)
No więc (tak, wiem, zdania nie zaczyna się w taki sposób ;P) chodzę z koleżanką do takiej starszej (ok. 50 lat) pani na kółko recytatorskie. Nic nie płacimy za lekcje. No i doszłyśmy do wniosku, ze trzebaby jej zrobić jakiś prezent. A że Mikołajki tuż, tuż...
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poszukuję inspiracji - prezent dla starszej pani :)
no rozbroiło mnie zupełnie starsza pani 50... myślałam że chodzi o jakąś 70-90 latke o rany... ale by ci moi wykładowcy dali no aż niemam pomysłu a może aniołek z modeliny
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.