welon a rozpuszczone włosy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-22, 22:40   #1
201604181004
Konto usunięte

welon a rozpuszczone włosy

witam witam, mam pytanie.
będę szyć welon na zamówienie więc mogę sobie pocudować. na czym polega problem; do ślubu chcę mieć rozpuszczone włosy. rozpuszczone. absolutnie. żadne podpięcie nawet z boku i puszczone włosy po prostu nie wchodzą w gre. coś jak u góry

tylko nie wiem jak podpiąć ten welon. standardowy jest na grzebyku, natomiast ja bym mogła poprosić o inny rodzaj mocowania. tylko nie wiem jaki. ktoś pomoże? pani która będzie szyła welon mówi że nie ma innego pomysłu poza grzebykiem bo nigdy nie spotkała nikogo tak upartego w kwestii upięcia. bo jeszcze raz: absolutnie nawet dwa podpięte do góry włosy nie wchodzą w grę. na co przypiąć welon aby się trzymał? myślałam o takich płaskich klamrach ale nie wiem. serio. pomocy

201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-22, 22:47   #2
weronika9999
Zadomowienie

Dot.: welon a rozpuszczone włosy

Ja będę mieć rozpuszczone włosy i welon mam normalnie na grzebyku.
weronika9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-22, 22:48   #3
201604181004
Konto usunięte

nie boisz się że ci zleci? ja chcę dwuwarstwowy z koronką więc trochę będzie ważył. co prawda nie będzie jakiś tragicznie długi, ale jednak boję się ryzykować
Stary 2015-05-22, 22:55   #4
weronika9999
Zadomowienie

Mam długi na 2,5, też dwuwarstwowy, obszyty koronka.
Nie boję się, welon mam tylko do kościoła, grzebyk dodatkowo będzie zabezpieczony wsuwkami, ale nie zaburzy to fryzury.
Stary 2015-05-23, 08:37   #5
aga99792
Zakorzenienie

Moze na opasce?
lub na wkrętki. ? co prawda nie wiem czy da się do tego welon jakoś przymocowac ale pewnie tak.
dobrze się to trzyma nie wypada , ale podobno strasznie ciężko wyjąć i włosy się plączą
mi się grzebyki nie podobają i nie wiem jak miałyby się trzymać na rozpuszczonych włosach. bardziej obstawiałabym opaskę.
1.
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-23, 09:03   #6
weronika9999
Zadomowienie

Mnie się na opasce nie podoba w ogóle poza tym deformuje fryzurę, ale za to welon na wkrętki mnie zaciekawił, tylko link się nie wyświetla, tu chodzi o coś takiego http://www.sklep-izabela.eu/images/p...OK-B-003a.jpg? Faktycznie wygląda jakby mogło plątać włosy.

Cytat:
mi się grzebyki nie podobają i nie wiem jak miałyby się trzymać na rozpuszczonych włosach. bardziej obstawiałabym opaskę.
w moim welonie tego grzebyka w ogóle nie widać "z zewnątrz", chyba w większości welonów tak jest, chociaż nie wiem, bo mierzyłam tylko jeden.
A trzyma się normalnie, przynajmniej jak próbowałam w domu mocować co najwyżej zabezpieczę go wsuwkami. Ale tak jak mówiłam, ja będę mieć welon tylko do kościoła, pewnie problem pojawia się, jeżeli ktoś ma krótki welon i chce z nim potem normalnie tańczyć, bawić się itp. Drabineczka, chcesz mieć welon tylko do kościoła czy na salę też?

Edytowane przez weronika9999
Czas edycji: 2015-05-23 o 09:04
Stary 2015-05-23, 09:08   #7
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika9999 Pokaż wiadomość
Mnie się na opasce nie podoba w ogóle poza tym deformuje fryzurę, ale za to welon na wkrętki mnie zaciekawił, tylko link się nie wyświetla, tu chodzi o coś takiego http://www.sklep-izabela.eu/images/p...OK-B-003a.jpg? Faktycznie wygląda jakby mogło plątać włosy.

w moim welonie tego grzebyka w ogóle nie widać "z zewnątrz", chyba w większości welonów tak jest, chociaż nie wiem, bo mierzyłam tylko jeden.
A trzyma się normalnie, przynajmniej jak próbowałam w domu mocować co najwyżej zabezpieczę go wsuwkami. Ale tak jak mówiłam, ja będę mieć welon tylko do kościoła, pewnie problem pojawia się, jeżeli ktoś ma krótki welon i chce z nim potem normalnie tańczyć, bawić się itp. Drabineczka, chcesz mieć welon tylko do kościoła czy na salę też?
noo takie wkrętki tak sobie wymyśliłam xD nie wiem czy to realne.
i nie wiem czemu link się zkrzaczył
własnie jak welon krótki i cały czas miałby być to moze być problem chyba.
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-23, 21:02   #8
Paulinagm
Zadomowienie

a rozpuszczone włosy chcecie jakoś potapirować na czubku głowy? tapir + lakier i na grzebyku się utrzyma
ale nie mam pojęcia, czy rozpuszczone da się tak potapirować tylko na czubku, żeby wyglądało ładnie i niewidocznie
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-24, 15:03   #9
klakla91
Zakorzenienie

Albo grzebyk podpięty wsuwkami albo może na takiej spince się by lepiej trzymało?
Ale też byś chyba musiała wsuwkami podpiąć..

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-24, 22:56   #10
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
witam witam, mam pytanie.
będę szyć welon na zamówienie więc mogę sobie pocudować. na czym polega problem; do ślubu chcę mieć rozpuszczone włosy. rozpuszczone. absolutnie. żadne podpięcie nawet z boku i puszczone włosy po prostu nie wchodzą w gre. coś jak u góry

tylko nie wiem jak podpiąć ten welon. standardowy jest na grzebyku, natomiast ja bym mogła poprosić o inny rodzaj mocowania. tylko nie wiem jaki. ktoś pomoże? pani która będzie szyła welon mówi że nie ma innego pomysłu poza grzebykiem bo nigdy nie spotkała nikogo tak upartego w kwestii upięcia. bo jeszcze raz: absolutnie nawet dwa podpięte do góry włosy nie wchodzą w grę. na co przypiąć welon aby się trzymał? myślałam o takich płaskich klamrach ale nie wiem. serio. pomocy

Cytat:
nie boisz się że ci zleci? ja chcę dwuwarstwowy z koronką więc trochę będzie ważył. co prawda nie będzie jakiś tragicznie długi, ale jednak boję się ryzykować
Welon na grzebyku +wpiąć skrzyżowane wsuwki w kolorze włosów.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-26, 17:29   #11
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam welon z grzebykiem do rozpuszczonych włosów na sesji i niestety co chwilę welon spadał. Raczej nie chcesz spędzić całego dnia na pilnowaniu spadnie/ nie spadnie lub mieć miliona zdjęć z poprawiania welonu.

Jedyne, co mi rpzychodzi do głowy to opaska - podobny typ mocowania, co na takich welonach (nie znalazłam lepszego przykładu).

Delikatna metalowa opaska (nawet na grzebieniu) którą i tak zakryją włosy.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-06, 09:55   #12
patrycjamy
Raczkowanie

Pewnie już wiesz, ale jeśli nikt ci nie odpowiedział idź zapytaj fryzjerki jak wpiąć taki welon. Bardzo mi się coś takiego podobało, ale nie zdecydowałam się na rozpuszczone włosy w dniu ślubu bo bałam się że po godzinie wesela nic nie zostanie z mojej fryzury. Na pewno taka opaska nie jest konieczna, bo byłam na dwóch ślubach gdzie panny młode miały wpięte welony w rozpuszczone włosy. Fakt, że te welony były dość krótkie.
patrycjamy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 11:23   #13
Mondo_Bongo
Raczkowanie

Ja jak kupowałam welon (salon parisel w łukowie, tak samo jak suknia) też chciałam mieć rozpuszczone włosy i długi welon, ale po przymiarkach, zdecydowałam się, że jednak trochę podepnę fryzurę, po prostu mi się odmieniło. Opaska byłaby "najtrwalszym" rozwiązaniem, no ale jak nie chcesz opaski, to nie wiem. Swoją drogą, czy grzebyk podpięty wsuwkami da radę dotrwać do rana?
Mondo_Bongo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-14, 04:18   #14
makiii
Raczkowanie

Moja siostra znalazła na to rozwiązanie Czesała mnie do ślubu (nie jest fryzjerką, ale ma już trochę doświadczenia z moimi włosami i uczesała mnie lepiej niż fryzjerka na próbnym czesaniu ). Też miałam rozpuszczone włosy i welon (chociaż nie jakiś specjalnie długi, może do połowy pleców). Z tyłu głowy, zaraz przy skórze miałam zrobione takie dwa mini warkoczyki, które schodziły się ku sobie. W ogóle nie było ich widać i to był właśnie taki zaczep na grzebyk od welonu Wyszło super (dodatkowo miałam jeszcze doczepki na clip-in, ale to tylko dla dodania objętości), nic się nie zsuwało i byłam bardzo zadowolona
makiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-14, 14:56   #15
201604181004
Konto usunięte

ja chyba jednak zrobię na opasce, jeszcze będę musiała to skonsultować z fryzjerką najlepiej i z krawcowąod welonu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-18, 07:11   #16
Kiciowata
Raczkowanie

hej, ja miałam na swoim ślubie rozpuszczone włosy, miałam welon na grzebyku i sobie po prostu wsunęłam dwie wsuwki w ten grzebyk aby się trzymało, nic nie zleciało, nawet teściowa miała problem go odczepić na oczepinach
Stary 2015-06-26, 13:27   #17
dusiaczek26
Przyczajenie

A dlaczego nie chcesz delikatnie podpiąć włosów?
Patrząc od strony praktycznej - będą Ci przeszkadzały podczas tańca
dusiaczek26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości