|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
welon a rozpuszczone włosy
witam witam, mam pytanie.
będę szyć welon na zamówienie więc mogę sobie pocudować. na czym polega problem; do ślubu chcę mieć rozpuszczone włosy. rozpuszczone. absolutnie. żadne podpięcie nawet z boku i puszczone włosy po prostu nie wchodzą w gre. coś jak u góry ![]() tylko nie wiem jak podpiąć ten welon. standardowy jest na grzebyku, natomiast ja bym mogła poprosić o inny rodzaj mocowania. tylko nie wiem jaki. ktoś pomoże? pani która będzie szyła welon mówi że nie ma innego pomysłu poza grzebykiem bo nigdy nie spotkała nikogo tak upartego w kwestii upięcia. bo jeszcze raz: absolutnie nawet dwa podpięte do góry włosy nie wchodzą w grę. na co przypiąć welon aby się trzymał? myślałam o takich płaskich klamrach ale nie wiem. serio. pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: welon a rozpuszczone włosy
Ja będę mieć rozpuszczone włosy i welon mam normalnie na grzebyku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
nie boisz się że ci zleci? ja chcę dwuwarstwowy z koronką więc trochę będzie ważył. co prawda nie będzie jakiś tragicznie długi, ale jednak boję się ryzykować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Mam długi na 2,5, też dwuwarstwowy, obszyty koronka.
Nie boję się, welon mam tylko do kościoła, grzebyk dodatkowo będzie zabezpieczony wsuwkami, ale nie zaburzy to fryzury. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moze na opasce?
lub na wkrętki. ? co prawda nie wiem czy da się do tego welon jakoś przymocowac ale pewnie tak. dobrze się to trzyma nie wypada , ale podobno strasznie ciężko wyjąć i włosy się plączą ![]() mi się grzebyki nie podobają i nie wiem jak miałyby się trzymać na rozpuszczonych włosach. bardziej obstawiałabym opaskę. 1. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Mnie się na opasce nie podoba w ogóle
![]() Cytat:
A trzyma się normalnie, przynajmniej jak próbowałam w domu mocować ![]() ![]() Edytowane przez weronika9999 Czas edycji: 2015-05-23 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie wiem czemu link się zkrzaczył ![]() własnie jak welon krótki i cały czas miałby być to moze być problem chyba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
a rozpuszczone włosy chcecie jakoś potapirować na czubku głowy?
![]() ![]() ale nie mam pojęcia, czy rozpuszczone da się tak potapirować tylko na czubku, żeby wyglądało ładnie i niewidocznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Albo grzebyk podpięty wsuwkami albo może na takiej spince się by lepiej trzymało?
Ale też byś chyba musiała wsuwkami podpiąć..
![]() |
#10 | |
zielony stworek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne, co mi rpzychodzi do głowy to opaska - podobny typ mocowania, co na takich welonach (nie znalazłam lepszego przykładu). Delikatna metalowa opaska (nawet na grzebieniu) którą i tak zakryją włosy.
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Pewnie już wiesz, ale jeśli nikt ci nie odpowiedział idź zapytaj fryzjerki jak wpiąć taki welon. Bardzo mi się coś takiego podobało, ale nie zdecydowałam się na rozpuszczone włosy w dniu ślubu bo bałam się że po godzinie wesela nic nie zostanie z mojej fryzury. Na pewno taka opaska nie jest konieczna, bo byłam na dwóch ślubach gdzie panny młode miały wpięte welony w rozpuszczone włosy. Fakt, że te welony były dość krótkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja jak kupowałam welon (salon parisel w łukowie, tak samo jak suknia) też chciałam mieć rozpuszczone włosy i długi welon, ale po przymiarkach, zdecydowałam się, że jednak trochę podepnę fryzurę, po prostu mi się odmieniło. Opaska byłaby "najtrwalszym" rozwiązaniem, no ale jak nie chcesz opaski, to nie wiem. Swoją drogą, czy grzebyk podpięty wsuwkami da radę dotrwać do rana?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Moja siostra znalazła na to rozwiązanie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
ja chyba jednak zrobię na opasce, jeszcze będę musiała to skonsultować z fryzjerką najlepiej i z krawcowąod welonu
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
hej, ja miałam na swoim ślubie rozpuszczone włosy, miałam welon na grzebyku i sobie po prostu wsunęłam dwie wsuwki w ten grzebyk aby się trzymało, nic nie zleciało, nawet teściowa miała problem go odczepić na oczepinach
![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
A dlaczego nie chcesz delikatnie podpiąć włosów?
Patrząc od strony praktycznej - będą Ci przeszkadzały podczas tańca |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.