![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Od 5 września się odchudzamy i do końca roku 10 kg zrzucamy !!!Witam ![]() Diet mam za sobą kilkadziesiąt, ale wszystkie kończyły się niepowodzeniem.... Dlatego teraz pozwoliłam sobie założyć nowy wątek i wziąć się wreszcie do roboty,a jeżeli ktoś się zechce przyłączyć będzie nam razem o wiele łatwiej ![]() Moim celem jest 10 kg mniej,ale jak dobrze pójdzie to i z 15 kg ... ![]() Chcę zdrowo i mądrze schudnąć + ćwiczenia (stepper,hula-hop z masażerem,skakanka i aerobik jak tylko często się da) ![]() Stan na 05.09.2011 r: Waga - 80 kg Wzrost - 173cm Wiek - 32 1 cel - 75 kg 2 cel - 70 kg Marzenie - 65 kg Zapraszam serdecznie i pozdrawiam! TEGO SIĘ TRZYMAMY I PRZESTRZEGAMY ![]() Dieta odchudzająca Dieta odchudzająca gwarantuje nam utratę tkanki tłuszczowej w obrębie całego ciała. Decydując się na tenże sposób odchudzania należy m.in. pamiętać: - w ciągu dnia możemy sobie pozwolić na jedynie 5-6 niewielkich posiłków, - istotnym jest zdecydować się na ćwiczenia, dzięki którym nasza przemiana materii się zwiększy, a my stracimy na masie, - gdy wstaniemy rano sięgajmy po węglowodany, natomiast na późniejszym etapie dnia spożywajmy białka, - ostatni posiłek powinien mieć miejsce koło 18, - możemy decydować się na węglowodany tylko i wyłącznie w produktach pełnoziarnistych: razowy chleb, mąka, makarony, brązowy ryż, - spożywane potrawy należy gotować, dusić lub piec, nie sięgajmy po zasmażki do zup i sosów, - ograniczmy tłuszcze nasycone (tłuste mięso wieprzowe i wołowe, masło, smalec itp.) i wybierzmy tłuszcze nienasycone roślinne (oliwa z oliwek, pestek winogron, wszelkiego rodzaju pestki, orzechy), - ważne jest, by całkowicie nie przekreślać tłuszczy z naszego jadłospisu, gdyż one mają ogromy wpływ na nasz stan zdrowia i urodę, - podczas diety w naszym organizmie nie brakuje toksyn, dlatego sięgajmy często po wodę mineralną nie gazowaną i herbatę ziołową. One usuną je z naszego ciała. - nie zapominajmy o produktach, które są źródłem błonnika jak np.: warzywa, owoce, produkty zbożowe. Dzięki temu składnikowi nie będziemy mieli problemów z układem trawiennym oraz z uczuciem głodu. ![]() ![]() ![]()
D&A Edytowane przez iza251 Czas edycji: 2011-09-13 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Od 5 września się odchudzamy i do końca roku 10 kg zrzucamy !!!
Hej
![]() Moim celem do końca roku też jest schudnąc 10kg,a w przyszłym roku kolejne 10kg ![]() Mój wzrost to 168cm,waga 75kg,a latek 21 ![]() mój pierwszy cel to 70kg,a efekt końcowy czyli już w przyszłym roku to 55kg ![]() Myślę że gdy będziemy się wzajemnie motywowac uda nam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Razem na pewno będzie raźniej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Taką jak Ty
![]() dużo warzyw,owoców,wody nie gazowanej ![]() zero mięsa,i nic dużo tłuszczowego ![]() No i oczywiście ani grama słodyczy ![]() Mierzysz się cm ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ale dlaczego rezygnujesz z mięsa??Ja mam zamiar na parze robić sobie np.fileta nie dużego
![]() Moim największym problemem jest oponka po-ciążowa,normalnie mój koszmarrrr. Mierzyć się zamierzam co by efekty jakieś zauważać ![]() Ze słodyczy też rezygnuję,choć z tym to raczej problemu nie będę miała,bo nie przepadam za bardzo.Piję jeszcze sporo czerwonej herbaty 3-4 filiżanki dziennie,w moim przypadku jest skuteczna.Ogranicza mi apetyt ![]() Najważniejsze :muszę się wziąć i zacząć porządnie ćwiczyć,bo to w moim przypadku bardzo istotna sprawa ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja z słodyczami też problemu nie będę miała by je wykluczyc,bo aż tak dużo ich nie jadłam,chociaż zdażało się że się zapominałam :P
U mnie też największy problem to brzuszek... I ramiona . Muszę też ograniczyc piwo,mimo że je uwielbiam,ale podejrzewam że właśnie przez nie taki brzuszek mi się zrobił. A z mięsa rezygnuje,bo praktycznie nie przepadam za nim . Czerwonej herbaty jeszcze nie piłam,ale chyba zacznę po tym jak napisałaś że ogranicza Ci apetyt. To co mierzymy się? Będziemy co poniedziałek sie mierzyc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
![]() moim celem jest zrzucenie co najmniej 10kg, a docelowo 15kg. mój wzrost to 173cm, mam 21 lat. na razie mam zamiar stosować MŻ + WR, no i tak jak Wy rezygnuję ze słodyczy ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Witaj Pixela
![]() u nas wszystkich z cwiczeniami jest ciężko ![]() Trudno się zmotywowac :P A ile warzysz że chcesz schudnąc aż 10kg? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok,ja dziś wieczorkiem się zmierzę ![]() Cd czerwonej herbaty,to na serio polecam,tylko jakbyś sobie kupowała to liściastą,daje lepsze efekty ![]() Ja mam takie:
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Moje wymiary które centymetr mi pokazał...
Udo - 64cm --> cel {na sam początek) 55cm Brzuch - 102cm --> cel 80cm !!! Talia - 85cm --> cel 75cm Biodra - 100cm --> cel 90cm Pupa - 104cm --> cel 90cm Straszne te wymiary,ale trzeba w końcu zrzucic te zbędne kilogramy ![]() A jak tam wasze wymiary? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Pixela ![]() ![]() Fajnie,że dołączysz do nas ![]() ![]() Czyli wszystkie mamy jeden cel:10 kg ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
to ja tez chce dolaczyc chociaz ja juz nie az tyle,ale w grupie razniej a inne watki podupadaja....mam 23 lata,164, 2 dzieci a wage same widzicie na dole :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A gdzie kupiłaś tą herbatę? W aptece?
Bo poszłabym se kupic :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
olcia18172 dziś rano waga wskazywała 75kg
![]() co do ćwiczeń to doceniam teraz wf w szkole ![]() mam nadzieję dziewczyny, że wspólnie nam się uda ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
W każdym markecie są
![]() ![]() Zielonej natomiast nie cierpię i do ust nie włożę ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Pixela no to ważymy tyle samo
![]() Ja niestety do szkoły już nie chodzę,więc nie mam co liczyc na wf :P Jedynie zostają mi cwiczenia w domu,do których bardzo ciężko mi się zmotywowac. No ale w końcu muszę się przełamac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja zakupiłam już jakichś czas temu,hula-hop z masażerem i to jest świetna sprawa!!Spadło mi wtedy kilka cm w obwodzie!
Dziewczyny,proponuję żebyśmy pisały nasze całodzienne jadłospisy,będziemy się wzajemnie kontrolowały i poprawiały np.to co złe ![]() Od jutra ? ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ok to będziemy od jutra pisały co zjadłyśmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
olcia18172 no ja właśnie też już skończyłam karierę ze szkolnym wf-em
![]() ![]() no ja żeby się bardziej zmotywować do ćwiczeń to ustalę sobie jakiś grafik, albo przynajmniej będę zapisywała ile udało mi się zrobić ![]() A właściwie jakie ćwiczenia macie zamiar wykonywać? Ja chyba zostanę przy rowerku i pilatesie w domowym zaciszu ![]() iza251 właśnie wyszukałam hula hop z masażem, o którym pisałaś, bo pierwszy raz słyszę o takim wybajerzonym sprzęcie ![]()
![]() jest_ -6kg cel 1: ✔ ...75-74-73-72-71-70-...-65-...-60 Edytowane przez Pixela Czas edycji: 2011-09-05 o 10:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja tez sie dolacze jezeli mozna. Mam 28 lat prawie, 166 wzrostu, waze 59 kilo, a chcialabym 55, czyli niby nieduzo do zrzucenia, ale ciezko sie odchudzic a potem utrzymac.... moze tym razem sie uda? Schudlam juz tyle przed moim slubem w maju, ale teraz po kilku miesiacach i wakacjach kilogramy niestety wrocily
![]() Jestem od dzis na diecie zdroworozsadkowej, czyli jem sobie 5 posilkow dziennie, unikam weglowodanow i cukrow. Powinnam cos cwiczyc, bo w tym kierunku nie robie nic.... moze zapsize sie na silownie czy aerobik? Dziewczyny, a moze bedziemy zapisywaly wieczorem co kazdego dnia zjadlysmy... tak bedzie nam latwiej nie grzeszyc, poza tym same bedziemy mialy lepszy podglad na to, co jemy ![]()
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() I nareszcie ktoś w moim wieku ![]() Jak dla mnie wagę masz idealną...żebym to ja kiedyś osiągnęła choć 60 kg ![]() Ale walczymy,nie ma co ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
No ja też marzę o tej 6 z przodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Iza, zwroc uwage na to, z ejestes ode mnie duuuzo wyzsza
![]() ![]() Mysle, ze jakbym sie zmobilizowala do jakiegokolwiek sportu, to byloby mi latwiej.... a taki len ze mnie ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
No to byłoby rzeczywiście cudnie,ale ja będę realistką 6 miałam w szkole średniej ...ładnych parę lat temu ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Właśnie umówiłam się z koleżanka na fitness ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Moj pierwszy cel to schudnac 3 kg przez najblizsze 3 tygodnie.... mam wesele 23ciego. Mysle, ze to rozsadny termin, a kg na tydzien to dobre tempo, nie?
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
No kilogram na tydzień to myslę że da rade
![]() Przy intensywnym wisiłku ![]() Ja na początek planuje przynajmniej po te 0,5 kg na tydzień ![]() Ale jakby sie udało więcej to było by super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Myślę,że tak:1 kg jest ok
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
ja tez się dołączam
![]() ![]() ![]() W domu przed wyjściem do pracy: 7.30 - owsianka na wodzie z łyżeczką miodku i np. bananem W pracy 11.00 - 2 kromki razowca z szynką + ogórek cały i pomidor 14. 00 - jogurt naturalny i owoce, albo sok warzywny w domu: 17.30 -18 - obiad powinnam jeść jeszcze piąty posiłek ale mi się nie chce zwykle jeść, a jak jestem głodna to serek wiejski no oczywiście pomiedzy pije herbatke, kawkę, wodę i czasem to wstrętną cole ![]() Dziewczyny wspierajmy się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie,że do nas dołączyłaś ![]() U mnie problem będzie z obiadem,bo rodzinkę muszę odżywiać "normalnie" (tzn.męża mięsożerce ) i muszę gotować dla nich i dla siebie,ale dam radę ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Aremalgos, a ile wazysz i mierzysz? Co jesz na obiad? Ja bym radzila jesc ten piatek posilek, lub 4ty rozkladac na dwa, bo szczezre mowiac, to widzialam u siebie lepsze efekty, jak jadlam 5 posilkow a nie 4....
U mnie plan na dzis jest taki: sniadanie 7:30 : owsianka na poltlustym mleku z czterech lyzek platkow owsianych i garsci bakalii, zielona herbatka i kawka z mlekiem (herbata bez cukru, kawka z lyzeczka) 2 sniadanie w pracy ok. 10:30 : jogurt pitny z ziarnami zboz i jablko lunch w pracy ok. 14:00 : salatka z ciecierzycy, ogorka, papryki, cebulki i winegretu, zielona herbata w domu po pracy obiad, ok 17:30: omlet z 2 jaj z grilowana cukinia i troszke zupki pieczarkowej (mala miseczka, bo to resztka, zupa jest na domowym wywarze z warzyw i skrzydelek kuraka, bez makaronu, ryzu czy ziemniakow). kolacja miedzy 20 a 21a : plastry pomidora z tunczykiem z puszki, herbatka zielona.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.