Seks po ciązy /dziecku ?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 12:08   #1
kreoolka
Rozeznanie

Seks po ciązy /dziecku ??

hehej kochane chciałbym abyście powiedziały czy coś się u was zmieniło odkąd na świecie jest dziecko?? chodzi mi o częstotliwosc , jakoś i wogole psychike??
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 12:14   #2
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Seks po ciązy /dziecku ??

Oj widzę, że nie tylko na ślubnym kobiercu nie korzystasz z wyszukiwarki. Takie wątki już istnieją:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...eks%2C+por%F3d
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post6214264]
Stary 2012-12-05, 12:27   #3
apows
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kreoolka Pokaż wiadomość
hehej kochane chciałbym abyście powiedziały czy coś się u was zmieniło odkąd na świecie jest dziecko?? chodzi mi o częstotliwosc , jakoś i wogole psychike??
Ja jestem mamą 14-latka ale z tego co pamiętam, to po porodzie stałam sie troszkę oziębła, wynikało to pewnie z macierzyństwa, cały czas spędzałam z synem. Z biegiem czasu wszystko wróci do normy. Powinnas jednak porozmawiać o tym z Twoim partnerem, on sam sie nie domysli, dlaczego tak jest...szczera rozmowa no i niestety troszkę zaangażowania pomoże Wam przetrwać ten cięzki okres.
Stary 2012-12-05, 22:42   #4
smilenow
BAN stały

po porodzie wiadomo,że nasz organizm musi sie zregenerować,odpocząć,a i my same jesteśmy przemęczone,w końcu doszło nam trochę obowiązków,a przytłoczone codziennością,zapominamy, lub odkładamy na pózniej nasze saprawy.
smilenow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 14:48   #5
kreoolka
Rozeznanie

Dziewczyny ale ja mam już 3 letnią córcie i odkąd ją urodziłam nie mam w ogóle ochoty na seks ....koniety piszą ,że mają tak przez okres połogu czy pół roku po porodzie a nie jak mineło pare lat;/ ja po prostu tego nie potzrebuje....tylko nie piszcie mi tu o psychologach tylko chciałam doświadczone mamy które miały bądź mają taki problem jak ja
Stary 2012-12-06, 14:56   #6
otoMati
Rozeznanie

ale czemu psycholog to zła rada ?

sa 2 opcje : albo problem jest fizyczny, albo w glowie

lekarz odpowie na czesc pytan, psycholog na reszte

nawet jak nie dla siebie, ro zrob to dla swojego faceta ... odciecie faceta od lozka na lata to najprostszy sposob zeby sie go pozbyc
otoMati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 16:02   #7
ModnaLusia
Raczkowanie

Racja. Tu załącza się aspekt psychologiczny lub fizyczny... albo oba na raz... Trzeba podjąć działania. 3 lata? Współczuje facetowi :/
ModnaLusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 13:01   #8
kreoolka
Rozeznanie

Hehe nie ma co współczuc bo ja nigdzie nie napisałam, że nie uprawiamy seksu ani, że nie sprawia mi on przyjemnosi :p Wręcz przeciewnie miałam bardziej na myśli, że kobieta po ciąży kompletnie o tym nie mysli, jak by seks nie istaniał .... Napewno jest to problem psychiczny. Sama mam wiele koleżanek które dokładnie taki problem mają i zastanawia mnie dlaczego tak się dzieję z psychiką kobiety.
Stary 2012-12-08, 21:14   #9
ewciula29
Raczkowanie

Ja odkąd odstawiłam tabletki to mam ogromną ochotę na seks, najczęściej codziennie. Mój młodszy syn ma 2 lata. W moim przypadku ciąża nic nie zmieniła, a odstawienie tabletek pomogło. Wcześniej było znacznie gorzej.
ewciula29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 10:53   #10
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewciula29 Pokaż wiadomość
Ja odkąd odstawiłam tabletki to mam ogromną ochotę na seks, najczęściej codziennie. Mój młodszy syn ma 2 lata. W moim przypadku ciąża nic nie zmieniła, a odstawienie tabletek pomogło. Wcześniej było znacznie gorzej.

Czyli jednak hormony robią swoje...
Stary 2012-12-11, 20:22   #11
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreoolka Pokaż wiadomość
Czyli jednak hormony robią swoje...
Niekoniecznie. Branie tabletek to jakaś taka wymówka jak dla mnie

Problemy w związkach - to jest najczęstsza przyczyna, a nie brak ochoty na seks kiedy ta ochota wcześniej była
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-12, 10:24   #12
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość

Problemy w związkach - to jest najczęstsza przyczyna, a nie brak ochoty na seks kiedy ta ochota wcześniej była

Dokładnie po dłuższych przemyśleniach zgadzam się w 100 % !!! Dobrym przykładem jest zwykła ale poważna kłutnia, po której ostatnią rzeczą o jakiej myślimy jest seks ....
Stary 2012-12-12, 14:28   #13
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

To niewiele wiesz o hormonach, skoro Twoim zdaniem to wymówka

Przykład, może nie do końca na temat, ale związany z hormonami.
Dwóch mężczyzn. Z czego jeden transseksualny. Żyją w związku. Ten transseksualny zaczyna przyjmować żeńskie hormony. Zaczynają się kłócić, związek się rozpada.
Przypadek? Problemy w związku? Dziwnym trafem zaczęły się po rozpoczęciu terapii hormonalnej.
Hormony mają niesamowity wpływ na mózg człowieka. I one mogą pokierować wieloma naszymi działaniami.

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 15:39   #14
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
To niewiele wiesz o hormonach, skoro Twoim zdaniem to wymówka

Przykład, może nie do końca na temat, ale związany z hormonami.
Dwóch mężczyzn. Z czego jeden transseksualny. Żyją w związku. Ten transseksualny zaczyna przyjmować żeńskie hormony. Zaczynają się kłócić, związek się rozpada.
Przypadek? Problemy w związku? Dziwnym trafem zaczęły się po rozpoczęciu terapii hormonalnej.
Hormony mają niesamowity wpływ na mózg człowieka. I one mogą pokierować wieloma naszymi działaniami.
No wiadomo, ale PO CIĄŻY pierwsze co zabiera ochotę na seks są sytuacje związane z DZIECKIEM, psychiką matki, sytuacją po porodzie, kompleksy, rozstępy, brak poczucia atrakcyjności itp..

TO najpierw trzeba "wyleczyć" aby móc zgonić od razu na tabsy..

A kobiety niech odstawią tabsy, a nie "wyleczą" w/w sytuacji to będzie nadal tak samo (czyt. brak ochoty na seks)!

Moja kobieta bierze tabletki i jakoś spadku libido nie było, ba nawet się zwiększył, ale wystarczyła pierwsza lepsza kłótnia między nią a jej matką + stresy w szkole + przygnębiająca pogoda + brak MNIE w pobliżu = seks to ostatnia rzecz jaką chciała robić.

Wystarczyło, że z matką miała super kontakt, w szkole jej się powodziło a ja spędzałem z nią czas = mogłaby robić to na okrągło.

i nadal jestem zdania jakie pisałem wyżej
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 15:44   #15
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
No wiadomo, ale PO CIĄŻY pierwsze co zabiera ochotę na seks są sytuacje związane z DZIECKIEM, psychiką matki, sytuacją po porodzie, kompleksy, rozstępy, brak poczucia atrakcyjności itp..

TO najpierw trzeba "wyleczyć" aby móc zgonić od razu na tabsy..

A kobiety niech odstawią tabsy, a nie "wyleczą" w/w sytuacji to będzie nadal tak samo (czyt. brak ochoty na seks)!

Moja kobieta bierze tabletki i jakoś spadku libido nie było, ba nawet się zwiększył, ale wystarczyła pierwsza lepsza kłótnia między nią a jej matką + stresy w szkole + przygnębiająca pogoda + brak MNIE w pobliżu = seks to ostatnia rzecz jaką chciała robić.

Wystarczyło, że z matką miała super kontakt, w szkole jej się powodziło a ja spędzałem z nią czas = mogłaby robić to na okrągło.

i nadal jestem zdania jakie pisałem wyżej
Ja zaraz po rozpoczęciu brania tabletek też miałam super podwyższone libido. Obecnie, po 3 latach spadło. I nie spadło, bo w związku źle się dzieje. Skąd to wiem? Bo mam sporo innych objawów związanych z długim przyjmowaniem hormonów.

Ja nie mówię, że kłótnie w związku nie wpływają na ochotę na seks. oczywiście, że wpływają. Tak samo jak wiele innych czynników - przemęczenie, praca, dziecko.
Ale nie należy mówić, że tabletki są tylko i wyłącznie wymówką
Szczególnie, że niestety wielu jest lekarzy dobierających nieodpowiednie tabletki, ale to już zupełnie inny temat

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości