| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-06-09, 19:01 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-09 Lokalizacja: Kraków 
				 | Przepisy na posiłki niskowęglowodanowe

Cześć,  Jakie macie propozycje posiłków nisko-węglowodanowych? Najlepiej z wersji ' dla leniwych' oraz 'mam mało czasu' : ) | 
|     |   | 
|  2014-06-10, 11:52 | #2 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Dot.: Przepisy na posiłki niskowęglowodanowe

O jak bardzo niskie węgle się rozchodzi?   Śladowe ilości ma jajecznica (na maśle, oliwie, czymkolwiek), mięso (gotuj, piecz, smaż jak lubisz), ryby. Chodzi ci o konkretne, czyste jedzenie, a może wypieki? Ja często robię ciasta bez mąki, ze zmielonych orzechów, siemienia lnianego, twarogu itp. Jako przekąska fajne są kulki kokosowe albo orzechowe. | 
|     |   | 
|  2014-06-10, 20:01 | #3 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-09 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Ponieważ moja waga zaczęła stać w miejscu pomimo diety oraz ćwiczeń ( dieta raczej lekka, niezbyt rygorystyczna - regularne posiłki, ograniczenie słodyczy, napojów gazowatnych , wprowadzenie produktów pełnoziarnistych etc) stwierdziłam , że muszę wyeliminować węglowodany z kolacji. I ... tutaj okazało się, że nie jestem w stanie wyobrazić sobie kolacji bez chleba  Stąd moja prośba o podpowiedz w kwestii niskoweglowodanowych prostych posiłków. Wracam dość późno z pracy - wiec siedzenie w kuchni i przygotowywanie jakiś bardziej czasochłonnych potraw odpada. Wydaje mi się, że też nie muszą to być super extra niskowęglowodanowe posiłki. Wszystko w granicach rozsądku   | 
|     |   | 
|  2014-06-10, 20:38 | #4 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-05 
				 | 

Cytat: 
  . Albo każda inna forma jajka. Kanapki z szynką/rybą, ale zamiast chleba można użyć liści sałaty. Twarożek z warzywami. Jakaś rybka, jeśli lubisz (ja nie cierpię, więc ciężko mi polecić konkretny przepis  ) . Samej mi się przydadzą jakieś pomysły, więc jestem ciekawa, co inni podpowiedzą  . 
				__________________              Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-06-11 o 12:14 | |
|     |   | 
|  2014-06-11, 08:33 | #5 | 
				 | 

To bardzo proste: zamiast tego pełnoziarnistego chleba zjedz drugi kawałek mięsa   | 
|     |   | 
|  2014-06-11, 13:56 | #6 | 
| Zakorzenienie | 

| 
|     |   | 
|  2014-06-12, 18:42 | #7 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dietetyka | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.