|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problemy z dziewczyna
witam, otoz mam problem, zerwala ze mna dziewczyna i chcialbym uzyskac jakas porade co byscie zrobili na moim miejscu. Ja mam 20 lat ona 17. Znamy sie 2,5 roku i od poltora jestesmy razem.Jak w kazdym zwiazku byly wzloty i upadki. Twierdzi ze jestem zlotym chlopakiem itd. mowi ze nie wie co czuje i chce przyjazni... jak ja mam sie z nai przyjaznic skoro ja ja kocham? nie dam rady byc tylko przyjacielem...
jestesmy juz tydzien po rozstaniu a ja caly czas o niej mysle... Ona powiedziala ze nie umie zyc bezemnie. Powiedziala ze rozum mowi TAK a serce - NIE WIEM... wczoraj rozmawialsimy, jak w rozmowie wyszlo ze slowo " nie kochasz mnie juz i cie rozumiem" ona zaprzeczyla... nie powiedziala ze nie kocha, ani ze nie kocha... Zapytalem czy byla ze mna szczesliwa... odpowiedziala ze tak. Napisalem zeby robila to co uwaza za sluszne, tak zeby byla szczesliwa i niczego pozniej nie zalowala. dodalem ze moje serce nalezy do niej i jak sobie juz wszystko pouklada to jestem za tym zeby sie spotkac i porozmawiac o powrocie bo zycie bez niej jest szare...I powiedzcie mi kurcze po co odchodzic skoro jest sie przy kims szczesliwym? przeciez milosc to chyba wlasnie odnajdywanie szczescia w drugiej osobie... w dodatku umowilismy sie na basen w piatek bo mam darmowe bilety... Ale nie wiem co robic... postanowilem ze nie bede do niej pisal, i pokaze ze jest mi obojetna... moze wtedy zateskni, zrozumie cos? Co o tym myslicie? co byscie zrobili na moim miejscu? Edytowane przez bauerr Czas edycji: 2012-11-29 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: problemy z dziewczyna
Nikogo nie zmusisz do miłości, skoro nie czuje tego "czegoś" to trudno, żeby miało się to zmienić. (skoro przez tyle czasu się nie zmieniło...)
Można być przy kimś szczęśliwym, ale nie jest to równoznaczne z miłością. Mogłaby jaśniej postawić tą całą sprawę, ale widocznie nie chce Cię ranić dlatego mówi, że miłości nie ma - ALE... coś tam. Myślę, że to wszystko powinno zostać na stopie przyjacielskiej, a jeżeli tak nie potrafisz to ograniczcie kontakty, bo Ona będzie zawsze odczuwać presję... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
poszukaj sobie rówieśniczki.one maja już lepiej poukładane w głowach.wiedzą czego chcą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
a moim zdaniem musisz ją trochę olać, a przynajmniej poudawać. dziewczyny nie wiedzą czego chcą póki nie zobaczą jak zabiera im to jakaś inna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
wlasnie pineska chce tak zrobic, tylko tak mi trudno jest sie powstrzymac, napisac do niej czy cos... jak wroci to wroci jak nie to trudno sie mowi
![]() Edytowane przez bauerr Czas edycji: 2012-11-29 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
i co, musiales zalozyc drugi watek?
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
skazana na bluesa, przepraszam za dwa watki ale nie wiedzialem ze tamty sie dodal... myslalem ze komputer zacielo, bo jak go pozniej szukalem to nie widzialem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Skoro nie potrafisz być jej przyjacielem to sobie odpuść, zerwij kontakt. Ona niby chce, ale nie chce, skoro nie ma zdecydowanego zdania to przebolej ten związek i znajdź dziewczynę, która cię pokocha na 100%. W przyjaźni będziesz się tylko męczył. Powodzenia.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2012-11-27 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
.
|
to dlaczego tak znaczaco roznia sie trescia?
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Nie generalizuj. To, że Ty nie byłaś gotowa na zwiazek w wieku 17 lat nie znaczy, że wszyscy tak maja. Poukładana, gotowa na zwiazek może być dziewczyna w tym wieku, choć nie każda. Zwiazek w tym wieku nie jest małżeństwem, ale przecież można budować fajna relację.. bo od czegos sie zaczyna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Między 17 a 20 nie ma znaczącej różnicy. Radzisz Autorowi szukać rówieśniczki, a wiek tutaj nie jest według mnie problemem, a to, że ciężko powiedzieć wprost `koniec`.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wsród 30-to latków też znajdziesz mało dojrzałych ludzi,więc jak to jest. ![]() nie mówimy o jednostkach,ale o ogółach. faktem jest,że kobiety dojrzewają psychicznie szybciej niż mężczyźni,więc 20-to letnia kobieta będzie starsza psychicznie niż 20-to letni mężczyzna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
skazana na bluesa, roznia sie trecia poniewaz ten wczesniejszy napisany byl ok 4/5 dni wczesniej. Przez ten czas rozmawialme z nia dlatego tak sie rozni...
Otoz odwolalem ten basen i teraz tylko musze zrozumiec ze to koniec... dziekuje wszystkim za porady |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tę samą refleksję. Wiem, że faceci dojrzewają wolniej, ale poszukaj sobie starszej dziewczyny lepiej. Dwudziestolatek to supermodne akcesorium dla licealistki, ale niekoniecznie dobry układ dla osób poważnie myślących o związku. Owszem, powaga nie zależy od wieku, ale pewnie jesteś jej pierwszym poważnym chłopakiem, a może ona się boi tej powagi. Ty chcesz czego innego, ona też. Zaczęliście ze sobą chodzić, jak ty miałeś 18 a ona hmmm 15, 16? Widzisz, znała cię jako fajnego gościa, któremu ufa, ale niekoniecznie czuje że to jest to. Może chce spróbować innego życia niż w stałym związku?
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
A nie pomyślales o tym, że moze poznała kogos innego? moze dlatego sie wha i zastanawia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.