|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
brak ruchów płodu na usg - czy mam się martwić ?
postanowiłam załozyć nowy wątek bo trochę się martwię, może ktoś był w podobnej sytuacji
w 8tc byłam na usg - wszystko ok, serduszko biło w 12 tc byłam na tak zwanym usg genetycznym, wszystkie pomiary super (np. przezierność karkowa 1mm) badanie trwało ok 15 min a moje dziecko raz tylko machnęło rączką i tyle wczoraj miałam kolejne usg, trwało ok 2 minuty a moje dziecko w ogóle się nie ruszało, serduszko bije prawidłowo niedługo zaczynam 14 tc badania laboratoryjne mam ok nie pytałam o to lekarza bo całkiem mi to z głowy wyleciało podczas wizyty (chyba ze stresu) kolejna wizytę mam za miesiąc dopiero czy ktoś miał porobnie ? i czy mam się martwić ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: brak ruchów płodu na usg - czy mam się martwić ?
Chyba lekarz by Cię poinformował? :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Skoro serduszko bije prawidłowo to nie ma się czym martwić. Dzidziuś pewnie wtedy spał. Gdyby coś było nie tak, to lekarz na pewno by ci o tym powiedział.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gang Iren
|
U mnie akurat przy Usg zawsze się ruszały intensywnie. Jednak dzieci cały czas się nie ruszają. Może masz spokojniejsze dziecko po prostu. Jak już czułam ruchy to też bywały długie godziny,że maluszka nie czułam i denerwowałam się tym. A nie było powodu,bo wszystko było OK.
Gdyby był powód do niepokoju lekarz na pewno by o tym powiedział.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
widocznie przesadzam
po prostu naczytałam się wypowiedzi dziewczyn z ich usg i tam maluszki się ruszały aż trudno było cokolwiek zobaczyć więc pomyślałam, że może coś jest nie tak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mi w 14 tygodniu na USG dziecię machało dosyć energicznie rączkami i nóżkami, a w 19 tyg spała sobie w najlepsze z wyciągniętymi i skrzyżowanymi rączkami za główką ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Nie masz co sie martwic, lekarz by zostawil Cie w szpitalu jakby cos sie zlego dzialo.
U mnie ostatnio mala przespala cale usg, ktore trwalo 30 min,a wczesniej wymachiwala raczkami i kopala tam gdzie lekarz przykladal urzadzenie. Pewnie maluszek lubi sobie pospac, jeszcze bedziesz miala dosc kopniakow jak bedzie szalalo. Ostatnio mialam 3 dni intensywnych ruchow malej a 2 dni w ogole sie nie ruszala, przestraszona pojechalam do szpitala, a mala po prostu sobie mocniej przysnela i w zaden sposob nie moglam jej przebudzic ;d. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Na pewno wszystko jest w porządku, tym bardziej, że badania masz ok
![]() Ja byłam wczoraj w 19 tygodniu i mój maluszek też prawie w ogóle się nie ruszał, chyba uciął sobie drzemkę ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Messsuah gdyby coś było nie tak lekarz ma OBOWIĄZEK Cię o tym poinformować,serduszko bije więc Dzidzia żyje
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() już się uspokoiłam i ciesze się ciazą, najważniejsze to myśleć pozytywnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
pozytywne nastawienie to bardzo dużo i wpływa dobrze na dzidziola.
![]()
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
u mnie też się tak zdarzało. Nadchodziło usg albo ktg to mała sobie spała w najlepsze i niczym się nie przejmowała. Jest dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.