|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Przenosiny do uk w środku polskich studiów
Jako że dobrze znam angielski ( certyfikat b2 i maniakalne i oglądanie ichniej tv) i strasznie podoba mi się kultura poszukalam i znalazłam na Oksfordzie kierunek dla mnie, połczenie matmy i informatyki czyli to co chcę robić w przyszłosci.
Tutaj jednak jest problem, aplikace na studia składa się z rocznym wyprzedzeniem. Czy wiecie może jak to jest z przenosinami czy też tak wcześnie trzeba? Czuję że marnuję czas na mojej uczeln. Czy któraś z Was studiuje kierunek techniczny w Anglii lub wie jak to kwotowo wypada po podwyżkach czesnego? Nie chcę stawiać wszystkiego na jedną kartę, więc chciałabym pogadać z kimś znającym studia w uk. Edytowane przez Bela03 Czas edycji: 2012-12-20 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Przenosiny do uk w środku polskich studiów
Cytat:
Po trzecie co do finansow pytaj o swoja sytuacje bezposrednio Student Finance, nie opieraj sie na tym co ktos slyszal w tej kwestii, bo po 1. to sie zmienia z roku na rok, po 2. kazda sytuacja jest inna. Na stronie Ox sa dokladnie tabelki odnosnie kosztow studiowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Co do certyfikatu to poplątały mi się języki, z angielskiego mam C1 bo taki moja uczelnia maksymalnie oferowała, więc z tym problemu nie ma.
Nie łudzę się, że ktoś mnie weźmie w połowie roku, ale od jesieni już tak. Czytałam o opcji studiowania od drugiego roku. Kolega zdecydował się na przenosiny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej byłoby popytać na uniwerkach. Na niektórych nie wymagają certyfikatów, wystarcza im np. polska matura z angielskiego.
Ale w sumie najłatwiej by było, gdybyś zacisnęła zęby, zrobiła inżyniera i pojechała tam na magisterkę.
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
@Wampierz, na niektorych nie wymagaja, ale autorka pyta o Oxford. To spora roznica ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Aaa... nie zauważyłam. No tak, to zupełnie inna bajka, bo oni w ogóle mają wysokie wymagania. Ale prawdopodobnie też lepiej by było iść na magisterkę. No i tym bardziej, skoro wiadomo jaka uczelnia, to pisze się maila do odpowiedniej osoby, klaruje sytuację i pyta co można zrobić.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.