|
Notka |
|
Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Rzeźby z papieru
Czy któraś spotkała się z rzeźbami z papieru? Nie chodzi mi o masę zrobioną z papieru tylko same kartki, przy pomocy nożyczek i kleju. Muszę zrobić rzeźbę głowy z kartek papieru i totalnie nie wiem jak sie za to zabrać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rzeźby z papieru
Cześć!
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam Twoje pytanie, ale jedyne co nasuwa mi się na myśl to są rzeźby stworzone przez takiego pana co się nazywa Bert Simons. Tu jest jego strona http://www.bertsimons.nl/portfolio/papersculptures/ Widziałam że dostępna jest jego rzeźba do zrobienia (diagram ma koło 15 stron). Powiem tak - ja zwykle takie rzeczy wycinam skalpelem - wycinanie i sklejenie tylu elementów jest bardzo pracochłonne i może zająć nawet tydzień czasu. Technika to "papercraft" - w moim tłumaczeniu to po prostu coś na zasadzie gazetki "Mały modelarz" tylko tam są zwykle statki i samoloty - ja wolę bardziej wdzięczne dzieła (w moim wątku są m.in. misie zrobione metodą papercraftu). Mam nadzieję, że takie coś masz na myśli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.