Szkoły, kursy kosmetyczne/wizażu w Krakowie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-11, 17:23   #1
trufelkus
Przyczajenie

Cool

Szkoły, kursy kosmetyczne/wizażu w Krakowie

Hej dziewczyny znacie jakieś fajne szkoły kosmetyczne czy wizażu w Krakowie?
Czekam na info.
Polecajcie, piszcie, dzwoncie czekaaaaaaammmmm:rolleyes :
trufelkus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-12, 08:04   #2
bonifacy34
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Dot.: Szkoły, kursy kosmetyczne/wizażu w Krakowie

Szukasz szkolenia czy szkoły? To spora różnica... Przede wszystkim, jeśli myślisz poważnie o nauce wizażu to nie ograniczaj się tylko do swojego miasta. Szukaj przynajmniej w promieniu kilkuset kilometrów. Wiadomo - u siebie najwygodniej, ale pojawia się jeszcze kwestia tego, że ze szkolenia mamy cokolwiek wynieść...
bonifacy34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-12, 20:37   #3
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Wątek o szkołach wizażu jest tu --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=25250699
Stary 2011-06-12, 17:51   #4
antik
Przyczajenie

Talking Dot.: Szkoły, kursy kosmetyczne/wizażu w Krakowie

Zależy jakie masz doświadczenie? Masz w tym zakresie jakąś praktykę? Dlaczego kosmetyka czy wizaż a nie sprzątaczka?
Sorki za takie pytanie ale dużo osób nie zdaje sobie sprawy, że ten zawód to kontakt z drugim człowiekiem, praca na jego skórze anie tylko nakładanie tipsów.
Jestem kosmetyczką od 4lat z zamiłowania i dla kasy .
Na początek, jeśli nie masz doświadzcenia polecam szkoły po których uzyskujesz tytuł technika a póxniej kursy. Ogladałaś się juz za jakimiś szkołami?
pozdrawiam
antik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-13, 07:59   #5
bonifacy34

Antik, ale po co ten tytuł technika? Nie lepiej od razu przejść przez szkolenia i nauczyć się praktycznych rzeczy? Tytuł w niczym tu nie pomoże. W branży kosmetycznej nie przyjmują za papiery, tylko za umiejętności. Jak dla mnie dużo lepszym rozwiązaniem będą zwyczajne szkolenia.
Stary 2011-06-25, 14:42   #6
trufelkus
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Szkoły, kursy kosmetyczne/wizażu w Krakowie

Cytat:
Napisane przez antik Pokaż wiadomość
Zależy jakie masz doświadczenie? Masz w tym zakresie jakąś praktykę? Dlaczego kosmetyka czy wizaż a nie sprzątaczka?
Sorki za takie pytanie ale dużo osób nie zdaje sobie sprawy, że ten zawód to kontakt z drugim człowiekiem, praca na jego skórze anie tylko nakładanie tipsów.
Jestem kosmetyczką od 4lat z zamiłowania i dla kasy .
Na początek, jeśli nie masz doświadczenia polecam szkoły po których uzyskujesz tytuł technika a później kursy. Oglądałaś się już za jakimiś szkołami?
pozdrawiam
Antik...
Powiem tak, lubię grzebać w takich "rzeczach" ale nie mam doświadczenia. Jedyne co robiłam to tipsy i wychodzą mi fajnie, no i maseczki, którymi męczę wszystkich.
Chcę się zająć tym na poważne, więc szukam jakiejś szkoły. Widziałam reklamę różnych szkół: Avangardy, Profesji, AP Edukacji itd ale nie wiem czy te szkoły mi coś dadzą. Czy jest sens pchać się w coś takiego. Czy faktycznie jak nie mówi Bonifacy, lepiej pójść w kursy ?
Stary 2011-06-28, 11:21   #7
Knoppersik
Raczkowanie

up, up! tez jestem ciekawa czy kursy czy szkola
Knoppersik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 08:04   #8
bonifacy34

Dziewczyny... Powiem tak... Ukończyłam szkolenie stylizacji paznokcia w New Nails. Tydzień temu spotkałam się z moją koleżanką, która jest na ostatnim roku szkoły. Oceniam, że potrafię więcej niż ona, ale dodam od razu, że kiedy tylko ukończyłam szkolenie to od razu zabrałam się za praktykę. Jeśli myślicie, że szkolenie zrobi wszystko za was to niestety jesteście w błędzie.
Stary 2011-07-04, 19:53   #9
trufelkus
Przyczajenie

Faktycznie, żadna szkoła czy kurs nie da tyle co praktyka. Ja ukończyłam AP EDUKACJA w Krakowie, dobrze ją wspominam, nauczycielka od zajęć praktycznych była super.
Pozdrowienia dla Pani Jadzi .
Powiem szczerze, że dużo mnie nauczyła ale nie ma to jak praktyka!
Męczyłam koleżanki, brata i wszystkich w okół i dzięki tym dwóm rzeczą udało mi się być na takim poziomie jak teraz.
Stary 2011-07-05, 07:56   #10
bonifacy34

Nie, nie - szkolenia są bardzo dobrym pomysłem, jeśli tylko ich organizatorem jest solidna firma, a kursant ma do niego odpowiednie podejście. Po zaliczeniu szkolenia zwyczajnie trzeba wykorzystywać zdobytą wiedzę, bo w przeciwnym wypadku ona zwyczajnie zniknie. To przecież całkowicie normalne (niestety)
Stary 2012-12-06, 17:52   #11
MarikaKrk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bonifacy34 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Powiem tak... Ukończyłam szkolenie stylizacji paznokcia w New Nails. Tydzień temu spotkałam się z moją koleżanką, która jest na ostatnim roku szkoły. Oceniam, że potrafię więcej niż ona, ale dodam od razu, że kiedy tylko ukończyłam szkolenie to od razu zabrałam się za praktykę. Jeśli myślicie, że szkolenie zrobi wszystko za was to niestety jesteście w błędzie.
Od dwóch tygodni śledzę fora w poszukiwaniu wartościowego szkolenia w Krakowie. Czytałam o kursie w New Nails ( 120h) i jestem zachwycona, niestety jest w Warszawie Czy znacie może jakiś odpowiednik w Krakowie?????
Byłam na rozmowie w ASP wszystko wygląda pięknie, poza opiniami na forum
Dodam, że zależy mi na pakiecie: żele (kolorowe,forma, tips), akryl (tips, forma), hybrydy, rzęsy, manicure i pedicure ( w tym japoński i inne).
MarikaKrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości