|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przepuklina pachwinowa u dziecka czy miał ktoś z tym styczność?
Witam mój synek będzie miał zabieg przepukliny pachwinowej prawostronnej 5 grudnia ,zabieg odbędzie się w Bełchatowie.
Mam pytanie do mam które już przez to prze chodziły,a mianowicie : -ile czasu lezy się po zabiegu?(słyszałam że jest to krótki okres ale nikt nie powiedział konkretnie) i jak to wyglądało u was ? syn ma 6,5 miesiąca . pozdrawiam i proszę o odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przepuklina pachwinowa u dziecka czy miał ktoś z tym styczność?
Moja córeczka miała zabieg na przepuklinę gdy miała dokładnie 6 miesięcy. Teoretycznie miał być to zabieg jednodniowy, miałyśmy wyjść ze szpitala w ten sam dzień, ale córka po zabiegu kaszlała i lekarz się wystraszył, że może coś złapała więc zatrzymał nas do następnego dnia. Gdyby nie ten incydent to pewnie wyszyłybyśmy jeszcze tego samego dnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tak to prawda, trzeba być na czczo. My mieliśmy się zgłosić na 7 rano, a zabieg był koło 11 więc trochę czekania było. Zgadzam się ze szpitale to nic fajnego, ale taki maluch nie zdaje sobie sprawy jeszcze co będzie się działo i uważam, że to bardzo dobrze. Najważniejsze, że mama jest w pobliżu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Z pachwinową nie miałam do czynienia za to z pępkową wielkości jaja kurzego owszem. Byłam operowana w wieku 13 miesięcy, do dzisiaj mam widoczne blizny i "inny" pępek.
Moja Młoda ma teraz przepuklinę nad pępkiem ale widzę, że się zmniejsza więc raczej się obejdzie bez cięcia. I z tego co wiem dzieci zostają po zabiegu 2 dni w szpitalu.
Tylko człowiek mądry, nigdy nie przestaje się dziwić. Dla ludzi głupich jest to zbyt trudne, przyzwyczajeni do szarości dnia nie zauważają kolorów, jakie daje świat Moje maluchy ![]() większy maluch Dawid ur. 28.09.2008 g. 7:58, 56/3030 mniejszy maluch Liliana ur. 06.10.2012 g. 01:25, 48/2560 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedzi my juz po zabiegu no i chyba nie jest tak kolorowo jak wszędzie piszą że 2-3 dni my wyszliśmy dzisiaj i ogólnie przeleżeliśmy 5 dni ale na szczęście już po
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko miało przepuklinę pachwinową zoperowaną w 9 mcu. wyszła na drugi dzień, już 2 tygodnie póżniej po bliżnie praktycznie nie było śladu, teraz nie widać jej w ogóle, to bardzo mała kreseczka. trzeba natomiast bardzo uważać, żeby dziecko nie uderzyło się w to miejsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.