|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Co zrobić?
Cześć, jestem na II roku kosmetologii na studiach dziennych. Ostatnio zaczęłam martwić się o przyszłość i o to czy znajdę po tym kierunku pracę, dlatego zastanawiam się nad drugim kierunkiem mianowicie pielęgniarstwem ( myślę, że nadawałabym się do tej pracy, lubię pracę z ludźmi, interesuje się medycyną) . Nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji czy najpierw dokończyć pierwszy kierunek( zostało mi jeszcze 1,5 roku) czy też zacząć drugie studia, aby nie marnować czasu. Trochę mnie to martwi, że w wieku 22 lat bede zaczynać od nowa studia robiąc licencjat a potem mgr..skończe wszystko mając 27, czy to nie za późno? co byście zrobiły na moim miejscu? z kosmetologii raczej nie zrezygnuje, bo płace dość wysokie czesne, pozatym ten kierunek również mnie interesuje
wiem, że w gabinetach medycyny estetycznej pielęgniarki robią studia podyplomowe z kosmetologii wiec kierunki są troszke do siebie zbliżone. ahh i jeszcze jeden problem pielegniarstwo tylko dzienne...
Edytowane przez onaa20 Czas edycji: 2012-12-04 o 21:04 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co zrobić?
Sprawdz czy w ogole uda Ci się połaczyc pielegniarstwo ze studiami dziennymi. Na tym kierunku jest bardzo duzo zajec i praktyki w ciagu roku od samego poczatku...
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
no własnie nie uda mi sie polaczyc, bo pielegniarstwo to wymagajacy kierunek i zajecia trwaja dosyc dlugo...mysle czy np nie przeniesc sie na 3 roku kosmetologii na zaoczne i zacząc pielegniarstwo jak najszybciej. Czy tez na spokojnie dotrwać i zrobic lic. z kosm i potem iść na pielegniarstwo. Tylko to pytanie czy nie za pozno zaczynac ten drugi kierunek?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Wiekiem się naprawdę nie przejmuj! U mnie na studiach przeważają osoby o kilka lat starsze, ba, jest pani starsza od nas o 15 lat. Moim zdaniem wynika to trochę z faktu, że wiele osób zaraz po maturze nie umie ocenić, czy potrafiłoby pracować z drugim człowiekiem w tak specyficzny sposób jak wygląda to w zawodach medycznych. Jestem niemal pewna, że nie będziesz najstarszą osobą w grupie. Po kosmetologii faktycznie może być ciężko, moja kuzynka skończyła licencjat i nie kontynuowała już magisterskich, poszła na biologię i chemię. Mówiła, że właściwie jedyną drogą dla niej byłby własny gabinet, a to jej nie bawi. Jak dla mnie, to skończ licencjat z kosmetologii (faktycznie może Ci się kiedyś udać połączyć pracę pielęgniarki z kosmetologiem) i idź na pielęgniarstwo. A wiekiem się nie przejmuj, serio serio.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Sorry, myslalam, ze rozwazasz robienie obu dziennie.
Z tego co wiem, po licencjacie z pielegniarstwa masz uprawnienia do pracy, nie potrzebujesz robic magisterki, wiec problem wieku sie zmniejsza, bo nawet jesli zaczniesz pielegniarstwo majac 22 lata, to bedziesz mogła zacząć prace majac 25 |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
jesteś bardzo ambitnym człowiekiem,ale uważaj,bo pielęgniarstwo w porównaniu z twoimi obecnymi studiami jest pracochłonne i czasochłonne.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

wiem, że w gabinetach medycyny estetycznej pielęgniarki robią studia podyplomowe z kosmetologii wiec kierunki są troszke do siebie zbliżone. ahh i jeszcze jeden problem pielegniarstwo tylko dzienne...