|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Terre d'Hermes parfum!
nareszcie
![]() dla ciekawych zamieszczam recenzje: http://www.fragrantica.com/news/Terr...-ciel-946.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Terre d'Hermes parfum!! wow !!
zapach bardzo mocny, długo się utrzymuje i... męczy! mój brat ma te perfumy, gdy akurat przyjeżdża do nas w odwiedziny i psiuknie się nimi... moment czuję je w całym domu. i wcale nie jest mi do śmiechu, bo drażni mnie on... u mężczyzn wolę świeższe zapachy, lżejsze... ten zdecydowanie nie jest w moim guscie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
inna sprawa, ze w domu, w malych pomieszczeniach czuje sie praktycznie kazdy zapach... ja tam sie nie moge doczekac zakupu tego zapachu. Edt bardzo sobie cenie. Jesli nawet bedzie tak jak napisalas, ze zapach bedzie draznil i meczyl to na pewno bedzie mogl byc uzywany na "glosne" okazje jak wypady do klubow, wesela etc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale to juz zalezy od skory... a sam zapach jpiekny, bardzo charakterystyczny, suchy, ostry. sama go uzywam czasami. miksuje z innymi, jak chce nadac swiezosci i pazura ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś mógłby porównać wersję edt do edp?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Piekny stuff!
![]() Jak dla mnie unisex i w kolejce kolejnych zakupow. EDP sa zdecydowanie mniej cytrusowe ale bardziej drzewne. W porownaniu z EDT czegos mi tu brakuje. Ale moza dlatego, ze lubie polaczenie drzewa i cytrusow + troche inaczej zapewne pachnie na kobiecej skorze. Ciekawy tip: zmieszany z Eau D`Orange Verte jest 3 razy swiezszy i bardziej orzezwiajacy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
umocniona wersja EDT, nic 'nowego' nie wyczułem
jeden psik zabójcza moc tyle ode mnie..
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie jestem pewna jakich wersji dotyczy wypowiedź Kevina, mi chodzi o porównanie EDT i pafrum tylko takie wersje znam EDP nie spotkałam do tej pory |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Dokładnie chodzi o te same wersje.
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
widziałam je w douglasie, 75 ml w cenie 375 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Dot.: Terre d'Hermes parfum! wow!!!
Na Pedet.pl są dwie wersje Terre. Obie 12,5 ml, jedne EDT, więc przypuszczam, że drugie to EDP, albo się pomylili.
Swoją drogą EDT są świetne i wcale nie drażnią (chyba że ktoś przesadzi, ale to można chyba o wszystkich zapachach powiedzieć). Opis i nuty zapachowe kompletnie niczym się nie różnią, więc może się pomylili. Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2010-12-09 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Hermes firmuje je jako perfumy, więc edp to nie jest, choćby i trwałość była podobna do edt
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Puszcza Notecka...czyli tam gdzie "złocisty noteć" płynie...:P
|
Też czytałem "ten" wątek na basenotes.net
Ogólnie chodziło o to, że produkt zawierający 20 % olejków (?) zapachowych może być zaliczany zarówno do wód perfumowanych jak i do ekstraktów ("perfum właściwych" ![]() Stąd uważa się, że produkt określany przez Hermes'a jako "pure perfume" to w zasadzie mocna EDP. Ot, dobry chwyt marketingowy (zważywszy na ubogość męskiego rynku perfumeryjnego). Edytowane przez Sandacz Czas edycji: 2010-12-09 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
co by nie napisali edt jest dla mnie lepsze, edp jest bardziej ziemne (vetiwerowe)
nie ma jakiejs kosmicznej roznicy mocy no chyba ze przez pierwsze 10min |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Kurde, a ja się rypnąłem i kupiłem zamiast EDT perfumy
![]() Może ktoś chciałby 12,5 ml odkupić lub wymienić na coś ciekawego? Będę musiał raz jeszcze zamówić, ale tym razem EDT. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;23675068]Kurde, a ja się rypnąłem i kupiłem zamiast EDT perfumy
![]() Może ktoś chciałby 12,5 ml odkupić lub wymienić na coś ciekawego? Będę musiał raz jeszcze zamówić, ale tym razem EDT.[/QUOTE] Ale czy w przypadku perfum to nie było tylko 5 ml za 25 zł? Gdyby było ich 12, 5 ml to by chyba sporo więcej kosztowały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Kurde, nie ma już dostępnych na Pedet 12,5 ml
![]() Cytując z mojego zamówienia: Cytat:
No to dałem czadu, nie ma co ![]() Swoją drogą na all życzą sobie 2 razy tyle. Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2010-12-10 o 10:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;23675068]Kurde, a ja się rypnąłem i kupiłem zamiast EDT perfumy
![]() Może ktoś chciałby 12,5 ml odkupić lub wymienić na coś ciekawego? Będę musiał raz jeszcze zamówić, ale tym razem EDT.[/QUOTE] zastanów się czy tego naprawdę chcesz obie wersje zapachowo różnią się niewiele, na mnie właściwie wcale a wersja perfumowa jest kosmicznie trwała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dot.: Terre d'Hermes parfum!
Hej Lucho, dostałeś już swoją miniaturkę Terre?
Ja właśnie się nią delektuję i wydaje mi się, że widzę delikatną różnicę między edt a perfum (i nie myślę tylko o trwałości). Wąchając ekstrakt, tak na "gorąco" powiedzieć mogę, że wyczuwam swoistą głębię zapachu, nieco "zieloności", mniej pieprzu (w edt wyraźnie wyczuwam na początku pieprz...), więcej swoistej soczystości. Podoba mi się to! ![]() Na pewno zafunduję sobie większy flakon, ale to chyba już po nowym roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
rzucaj sie ktos na wspolne zakupy mysle ze nawet 200ml bysmy rozbroili bo mimo ze edp jest wg mnie mniej swieze to nie odmawia sie takich wspolnych zakupow
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- jak nie to sobie zamowie 12,5ml :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chodziło mi to już po głowie (wg. cen z All wyszłoby około 2 zł/ml), tylko kto podjął by się "rozbiórki"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja bym się pisał na rozbiórkę (Terre d'Hermes nigdy za dużo), tylko którą wersję bralibyśmy na warsztat? Od razu mówię, że nie mam doświadczenie w rozbiórkach i nie podejmę się tego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
ja nie mam atomkow :P bo pewnie ponizej 20ml by nikt nie bral :P i jakies najlpiej 50ml atomki 200ml na 4osoby i zrobione :P by wyszlo kolo 120-130zl za 50ml edp
poczekamy chyba widzialem za 370zl na allegro ostatnio to by wyszlo sporo taniej bo poki co 420zl chyba za 320zl jest edt +15zl przesylka tez w miare tanio Edytowane przez klystianek Czas edycji: 2010-12-13 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Atomki można kupić na all, a może któraś z Wizażanek miałaby na zbyciu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Edt? Myślałem, że"rzucimy" się jednak na mocniejszą wersję. Ta oferowana jest na All za 420zł/200ml.
Sam również nie byłbym w stanie "uskutecznić" rozlewki: raz, że musiałbym wyłożyć takie pieniądze (a z tym zawsze jest problem) a dwa, nie posiadam odpowiedniego "atomkowego" zaplecza. Fakt, myślę, że mało kto będzie schodził poniżej 20-30 ml. Sam miałbym ochotę na 35-45 ml - ale wersji parfum. Z tego co widzę, sprzedający umożliwiają odbiór osobisty w W-wie. Zaoszczędziłoby się wówczas na koszcie wysyłki - jest ktoś stamtąd ?:P Edytowane przez Sandacz Czas edycji: 2010-12-13 o 23:25 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
odgrzebuje wątek, bo mam pytanie do znawców:
czy ktoś wie w jakich pojemnościach występuje wersja pure perfume?? właśnie rozbieram tą wersje we flaszce 200ml, będę ją kupować w sprawdzonej perfumerii internetowej, a tu wizażowy kolega informuje mnie, że wersja pure perfume występuje tylko o pojemności 75ml ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
200 ml występuje tylko jako EDT (woda toaletowa) i EDP (woda perfumowana). Nie spotkałem się nigdy z pure parfum Hermesa w wersji 200 ml.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.