|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Polska od Kuchni w TVN Style
Dziewczyny jak Wam sie podoba ten program? Co sadzicie o przepisach tam podawanych, prowadzacej i takie tam. Bo ja mowica szczerze bardzo ten program lubie a tu widze, ze wszyscy rozpisuja sie tylko o Nigelli. Czyzby cudze chwalicie swego nie znacie, lub nie doceniacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polska od Kuchni w TVN Style
Lubię ten program
![]() ![]() Takie odświeżanie starych receptur, pokazywanie lokalnych przysmaków to wspaniał pomysł i myślę, że ten program osiągnie sukces ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
program sredni,prowadzaca nie potrafi gotowac (z tego co pamietam jest dziennikarka)z braku laku wzieli ja do prowadzenia programu kulinarnego.
zdecydowanie wole gdy o gotowaniu opowiada zawodowy kucharz ![]() ![]() program troche stylizowany na Podróze Maklowicza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli zmienią prowadzącą to program osiągnie sukces, bo w Polsce kuchnia polska jest ciągle traktowana troszke po macoszemu. Mam na mysli rdzennie polskie przysmaki a nie prl-wskie koszmarki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
program całkiem fajny
![]() Może pamietacie kucharza który robił wątróbkę i precle?? To mój szef ![]() A pani prowadząca bardzo miła (miałam przyjemnośc z nią rozmawiać) choć może rzeczywiście nie wnosi wiele do programu ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a mnie się ten program średnio podoba, jak zobaczyłam jak prowadząca robi ciasteczka z dyni, to mnie zgieło...ułom kuchenny na maxa...bardziej przeszkadza niż pomaga , ...no i ta niby wiejska kuchnia, że niby suszone zioła, kamionka z Włocławka...u mojej ciotki była taka kuchnia, faktycznie zioła i czosnek wisiały nad kuchnią, ale na stole do roboty, było tylko to co potrzeba, a nie deska do krojenia na rożku stołu, bo dekoracja musi być....wyszło mi takie masło maślane, ale w kuchni ma być porządek a na wierzchu tylko to co jest mi w danej chwili niezbędne....w sumie program oceniam słabo...fajnie, że przepisy są na stronie tvn style
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mi sie ten program bardzo nie podoba, szczegolnie prowadzaca. Jakos tak widac po niej ze to tylko praca, a nie pasja. Poza tym widzialam kiedy odcinek w ktorym do kazdej potrawy dodawala vegete bleeee
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czasem ogladam ale tak bardziej z braku laku niz z zainteresowania. Bez porównania z Nigella która własciwie sama tworzy swoje dziela a tu prowadząca tylko towarzyszy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
program sympatyczny, ale prowadząca mi się zdecydowanie nie podoba. jakaś taka sztuczna. za dużo się uśmiecha, a za mało daje rad jak upichcić i ugotować coś pysznego - wydaje się, że nauczyła się na pamięć przepisu i przecinki zastępuje pokazywaniem białych zębów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Wolę Nigellę, kobietę z pasją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Widze że nie tylko mi nie podoba się się ten program...
Powiem szczerze że żadnego ogcinka nie obejrzalam do końca ![]() Prowadząca kobitka strasznie mi się nie podoba.Nie ma w oczach tej pasji widać że nie bawi jej gotowanie.Poza tym wolę jeśli w takich programach występuje jedna osoba. Bardziej podoba mi się Nigella lub taka z czerwonymi ustami przygotowująca potrway wegetarińskie na Clubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Oj, a ja tej babki z Clubu nie trawię
![]() Widziałam chyba 3 odcinki i na tym koniec. W kazdym jej coś nie wychodzilo, czym wydawała się bardzo zdziwiona, siliła się na oryginalność ale brakowało jej tej przysłowiowej ikry. Nie potrafiła zainteresować tym co robi, nawet ludzi w studio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
mi też się nie podoba, drażni mnie ta cała prezenterka! to nie to samo co Nigella, Makłowicz czy Pascal
![]() ale dziasiaj nie mogłam oczu oderwać od TV jak góralka robiła gałąbki- kiszeniaki czy jakoś tak ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Tez bardzo podobal mi sie ostatni odcinek, a kiszeniaki zrobilam. Roboty duzo, ale wyszly pyyyyyyyszne. Mysle tez ze prowadzaca jest coraz lepsza. A ten tekst na koniec, ze z odcinka na ocinek jest coraz grubsza - super! Moze nie ma jakies niesamowitej pasji gotowania, ale za to ma pasje nie lada w temacie "jedzenie" i to tez mi sie podoba, bo sama tez kocham jesc. Mniam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
fakt kiszeniaki prezentowały się przeapetycznie tylko przeraziła mnie ilość smalcu i nie chodzi mo o cholesterol (widziałyście kiedyś cholesterol?
![]() a gdzie kupiłaś główkę kiszonej kapusty? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
sam pomysł programu jest ok
![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
a jak Wam się podobały pierogi z suszonymi śliwkami zalane sosem miodowym?
![]() ![]() ![]()
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Nastepny odcinek ma byc w Zielonej Gorze i chyba juz nie bedzie tej kobity tylko jakis mlody chlopak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Tym chłopakiem jest Pan Maciek, mój były szef
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cholerka nie mam tvn style grrr ,jak bedziecie ogladac to prosze o zdanie relacji ,co ,gdzie ,kto i kiedy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
witam,czy moge prosic o namiary na te przepisy z programu-z gory wielkie dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, teraz przyszedł zamiast tej kobietki jakiś facet, i muszę przyznać, że drażni mnie jeszcze bardziej niż tamta pezenterka! w ogóle nie umie się zachować przed kamerą, mówi jakoś dziwnie, jąka się, i cały czas wymachuje rękami. nie wiem, czy on jest kucharzem, ale programu prowadzić z pewnością nie umie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Magnus zgadzam sie z TOBA. Ten Maciej Mrowiec jest beznadziejny. Stara sie byc wyluzowany a wynik jest zalosny. Ciagle trzyma raczki pod boczki jak by mial tanczyc kujawiaka. Czesto cala potrawe tak stoi przy stole i patrzy. Ani z niego kucharz, ani prowadzacy, ani w nim blysku, ani humoru, ze juz o urodzie nie wspomne!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
A moim zdaniem on jest o niebo lepszy niz ta gubiąca się we wszystkim panna. Co ona umiała zrobić? Zdrobnić boczek na boczunio?
![]()
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Chlopak rzeczywiscie nie rzuca na kolana, ale jest o niebo lepszy niz tamta panienka. Bardzo podobaja mi sie przepisy w tym programie, ciekawe, malo znane i polskie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.