|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Cosinus, wyrzucenie?
Rok temu zaczęłam szkołę policealną w TebEdukacji, kierunek został zamknięty, przeniosłam się do Cosinusa na 3 semestr (szkoła trwa 4 semestry). Większość weekendów w które odbywały się zajęcia musiałam opuścić (choroby, nauka związana ze studiami, zdarzenia "losowe"). Trochę żałuję, ale domyślam się, że mogą mnie wyrzucić/nie przepuścić na kolejny semestr z powodu zbyt małej ilości obecności. Co mogę zrobić w tym przypadku? Mogę zabrać stamtąd papiery i przenieść się na semestr zimowy od początku gdzieś indziej, do jakiejś innej szkoły, czy powtarzać semestr drugi u nich? Jest taka możliwość?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Cosinus, wyrzucenie?
Spytaj się w sekretariacie, może nie wszystko stracone? Popytaj u nauczycieli. Jeśli miałaś problemy zdrowotne, to zaświadczenia lekarskie też powinni przyjąć czy coś
Jak nie to po prostu powtórzysz semestr , raczej nie będą robić problemów, przenieść też się możesz
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie bedziesz skreslona z listy uczniow, ale mozesz sie poprostu znowu zapisac do szkoly na ten sam kierunek na semestr zimowy.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Porozmawiaj z nauczycielami.
Zwykle idzie się dogadać w takich szkołach.
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
jesli masz ponizej 50% procent obecnosci tzn ze nie zostaniesz dopuszczona do egzaminu, co rowna sie wykresleniu z liczby sluchaczy
mozesz zlozyc podanie o powtarzanie semestru, jesli masz dobre argumenty to zapewne nie bedzie z tym problemu Cytat:
dogadac to moze jakos by sie od biedy szlo, ale napewno nie teraz jak @AnnaEn sie obudzila na koniec semestru.. Edytowane przez MaLibu 2o Czas edycji: 2012-12-09 o 20:24 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
u mnie nie ma problemu, była nawet opcja komisa we wrześniu.
Wszystko zależy od nauczycieli. U mnie dużo osób pracuje i przyjdą pod koniec semestru wszystko zaliczać. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

Jak nie to po prostu powtórzysz semestr , raczej nie będą robić problemów, przenieść też się możesz