Farba-najlepsza - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-23, 19:17   #1
Serekha
zaglądam sobie czasem

Exclamation

Farba-najlepsza

Cześć. Muszę kupić farbę do włosów ,ale niestety musi być nie niszcząca włosów, a bardzo trudno mi taką znaleźć. Proszę polećcie mi coś

Walczę z lenistwem, pracuję nad zaakceptowaniem siebie i nie poddaję się bez walki.
Serekha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 19:32   #2
sylvia_doll
CORELIPS

Dot.: Farba-najlepsza

nico Tobie nie wiemy :<
wyszukiwarkę polecamy a nie farbę póki co.
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 19:44   #3
Serekha
zaglądam sobie czasem

wyszukiwarkę używałam, niestety odpowiedzi tam nie dostałam.

Walczę z lenistwem, pracuję nad zaakceptowaniem siebie i nie poddaję się bez walki.

Edytowane przez Serekha
Czas edycji: 2011-01-23 o 19:48
Serekha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 20:34   #4
Fluy
Raczkowanie

GG do Fluy

Casting Loreala albo Perfect Mousse Schwarzkopfa. Tyle, że casting jest chyba do 24 myć, a PM jest farbą trwałą. Moim zdaniem obie są bardzo delikatne.
Fluy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 07:45   #5
tennyo4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Serekha Pokaż wiadomość
wyszukiwarkę używałam, niestety odpowiedzi tam nie dostałam.
A KWC przejrzałaś? Tam masz setki opinii

Terry Pratchett
Maskarada
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 08:15   #6
Ninlil
Wtajemniczenie

NIE MA FARB NIE NISZCZĄCYCH WŁOSÓW! Nie chcesz naruszać stanu włosa- nie farbuj!

Ja odradzam wszelkie farby drogeryjne . Kupuj farby profesjonalne w salonach fryzjerskich lub hurtowniach. Ceny mają podobne jak te z osiedlowych sklepików, a nie cuchną tak i mniej niszczą włosy. Najlepiej w ogóle używać pół-farby, bo ona nie niszczy tak struktury włosa jak farba. Nie każdy zdaje sobie sprawę, że coś takiego w ogóle istnieje. Pół-farba jest droższa ( ja płacę w hurtowni 38 zł) ale naprawdę warto jeśli ktoś często włosy farbuje. Dla mnie jest konieczna, ponieważ włosy rosną mi z nienormalną wręcz szybkością.
Pozdrawiam

Edytowane przez Ninlil
Czas edycji: 2011-01-24 o 08:21
Ninlil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 10:18   #7
mysia m
Zakorzenienie

półfarba? chodzi Ci o farby półtrwałe zmywalne ton w ton? szamponetki? na jakim utleniaczu? bez utleniacza? mogłabys podac konkretną?

a jaka to jest nienormalna szybkosc porostu?
Stary 2011-01-24, 10:31   #8
Ninlil
Wtajemniczenie

Mam na myśli takie produkty jak np. ColorSync Matrixa, które koloryzują głównie zewnętrzną częsć włosa i nie wnikają tak głęboko w jak farby z amoniakiem. Nie znam się na utleniaczach, sama stosuję do tego produktu utleniacz który jest specjalnie do niego dostosowany i kupuję go w komplecie z tubką. Nie chcę nikogo wprowadzić w błąd dlatego na ten temat się nie wypowiem.
Nienormalna szybkość porostu to taka kiedy juz po 2 tygodniach widać odrosty, a po trzech nie ma rady-muszę farbować bo wyglądają paskudnie. Słyszałam, że dziewczyny farbują włosy raz na miesiąc- półtora.

Edytowane przez Ninlil
Czas edycji: 2011-01-24 o 10:50
Stary 2011-01-24, 10:42   #9
mysia m
Zakorzenienie

Masz rację, farby ton w ton bez amoniaku i na utleniaczu 2,7% nie niszcza włosów- tak jak colorsync z matrixa, ale jesli komus zalezy na rozjasnieniu to w tym wypadku nie uzyska nic wiecej niz rozswietlenie dające odbiór koloru o 1 ton jasniejszego. Ale jak farbowac, to faktycznie lepiej czyms takim

Włoski rosna od 1cm-ok 2cm na miesiąc, do 3 na turbodopalaczach . Juz 1cm odrosty są widoczne i konieczna jest ponowna koloryzacja. Niestety.
Stary 2011-01-24, 10:49   #10
Ninlil
Wtajemniczenie

Masz rację, farby ton w ton bez amoniaku i na utleniaczu 2,7% nie niszcza włosów- tak jak colorsync z matrixa, ale jesli komus zalezy na rozjasnieniu to w tym wypadku nie uzyska nic wiecej niz rozswietlenie dające odbiór koloru o 1 ton jasniejszego.

Nie napisałam, ze nie niszczą,napisałam jedynie ,że niszczą mniej Uważam , że jakakolwiek ingerencja chemiczna we włos i tak z czasem go zniszczy. Co do pogrubionego, to jest to już dla mnie wyższa matematyka i nie mam na ten temat zielonego pojęcia Nigdy nie rozjaśniałam włosów.
Mogłabyś wytłumaczyć co oznacza zwrot koloryzacja ton w ton?

Jeszcze jedno pytanie skoro już jesteśmy w tym temacie- Czy istnieją półfarby Vitality's? Chciałabym spróbować tego produktu nie wiem jednak, czy matrix nie bedzie bezpieczniejszy.

Edytowane przez Ninlil
Czas edycji: 2011-01-24 o 11:03
Stary 2011-01-24, 11:16   #11
caskada
Zakorzenienie

mialam robione colorsync matrixa odrosty ..wyszly bardzo ladnie tak chlodno i zostalo pociagniete po calosci z tego co pamietam efekt mi sie podobalgoldwell ma duzo odcieni i jest dobry tez

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 12:46   #12
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninlil Pokaż wiadomość
Masz rację, farby ton w ton bez amoniaku i na utleniaczu 2,7% nie niszcza włosów- tak jak colorsync z matrixa, ale jesli komus zalezy na rozjasnieniu to w tym wypadku nie uzyska nic wiecej niz rozswietlenie dające odbiór koloru o 1 ton jasniejszego.

Nie napisałam, ze nie niszczą,napisałam jedynie ,że niszczą mniej Uważam , że jakakolwiek ingerencja chemiczna we włos i tak z czasem go zniszczy. Co do pogrubionego, to jest to już dla mnie wyższa matematyka i nie mam na ten temat zielonego pojęcia Nigdy nie rozjaśniałam włosów.
Mogłabyś wytłumaczyć co oznacza zwrot koloryzacja ton w ton?

Jeszcze jedno pytanie skoro już jesteśmy w tym temacie- Czy istnieją półfarby Vitality's? Chciałabym spróbować tego produktu nie wiem jednak, czy matrix nie bedzie bezpieczniejszy.
Farba sama z siebie nie niszczy, bo jak ktos uzywa np tylko szmaponetek (nie miesza się żadnych składników), to włosy mu sie nie niszcza, a kolor jest nadany. Ale tymi produktami nie zmienimy koloru, mozemy mu nadac tylko odcień, czyli jak ktoś woli poblask, połysk koloru, refleks.

Dopiero farba z utleniaczem niszczy, z uwagi na ten utleniacz, który włosy po prostu przesusza, podwazajac łuske włosa wpuszcza do środka pigment, a substancje zawarte w farbie te łuski zamykaja, utrwalajac pigment w środku. Im mocniejsz awoda, tym wiecje naszego naturalnego pigmentu zostanie zastapionego sztucznym. Niestety ten sztuczny sie wypłukuje, wiec po miesiacu kolor ucieka, pozostaje podsuszony porowaty włos. Maski i odzywki pomagaja odbudowac włos i mozna sie cieszyc dalej jego blaskiem.

Taki utleniacz 2,7% to najnizszy z mozliwych i w sumie słonce wyrzadza wieksza krzywde włosom niz on, ale lepiej nie stosowac wcale jesli nie chce sie włosów przesuszac. Color sync ma tam jakies polimery, które otaczaj włos cienka osłonka, wiec wyglada on zdrowiej niz przed koloryacją, co nie znacyz, że jest. Przy cyzm tak niska woda nie jets w stanie w ciagu 20 minut rozjasnic nam włosów, jedynie nadac ektra połysk a wiec rozswietlic.

Ale nie dajmy sie zwariowac, koloryzacja jest dla ludzi.

Nie znam farb vivality. Wiec ci nic nie powiem na ten temat, ale to sie nie nazywa półfarba, a raczje koloryzacja półtrwała, tzw rozswietlająca jak np ma loreal w luocolor czy richesse, przy czym luo color pozwala na rozjasneinie do 2 tonów o ile pamietam.
Stary 2011-01-24, 15:32   #13
Ninlil
Wtajemniczenie

Dzięki za odp. Mogłabym jeszcze uzyskać informacje co oznacza KOLORYZACJA TON W TON?
Stary 2011-01-24, 18:37   #14
fryz5
Zakorzenienie

koloryzacja ton w ton bardziej nadaje odcień włosom naturalnym, lub lekko przyciemnia, nie zmienia diametralnie jego koloru powiedzmy z poziomu 3 do poziomu 10 i odwrotnie, jak to robi farba trwała.

autorce watku polecam loreal casting ( ze sklepowej półki) lub fryzjerski dia color loreala.
fryz5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 19:58   #15
Ninlil
Wtajemniczenie

Dziękuję za odpowiedź
Nie tyczy się to chyba tylko włosów naturalnych, ponieważ ja jestem blondynką i po przefarbowaniu włosów na ciemny brąz stosuję ( jak się okazało) produkty koloryzujące ton w ton zmieniając nieco odcień z każdym kolejnym farbowaniem
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości