Okazje do spotkań. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 10:00   #1
Trzepotka
Zakorzenienie

Smile

Okazje do spotkań.

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2012-07-24 o 11:43
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 10:14   #2
Angel_00
Zakorzenienie

Dot.: Okazje do spotkań.

Praktycznie żadnych większych okazji nie spędzamy sami zawsze się coś zorganizuje albo w domu albo na działce...

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 10:31   #3
Heledore
Zakorzenienie

Właściwie wszystkie większe okazję świętuję sama z partnerem. Ewentualnie w wąskiej grupie znajomych/ rodziny - tak do 5 osób.

Rodzina mojego TZ uwielbia duże zjazdy familijne z niemal każdej możliwej okazji np. imieniny, przyjazd pociotki z hameryki, zakup auta itp. Meczy mnie to już po około 2 godzinach (a spotkania trwaja co najmniej 8 godzin). Męczy mnie ten gwar, tłok, gadanie jeden przez drugiego. Czuję się otępiała, zaczyna boleć mnie głowa, tracę humor.
No ale niestety jeździć muszę.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 10:33   #4
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

U nas każdy obchodzi urodziny (przychodzi najbliższa rodzinka - obie babcie, bliska ciocia) w domu lub na działce, parapetówki raczej nie, ale jak np ktoś z rodziny pomagał przy remoncie to pada stwierdzenie "przyjdziemy na oblewanie łazienki" zwykle jest to wizyta na piwo/kawe i oglądanie efektów no i święta spędzamy rodzinnie.

No imprezy urodzinowe znajomych to inna sprawa, wtedy są jakieś imprezy.

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words

Edytowane przez boinnenazwybylyzajete
Czas edycji: 2012-07-24 o 12:35
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 11:50   #5
201703160948
Konto usunięte

Obchodzimy urodziny, imieniny znajomych - po prostu idziemy całą paczką na piwo. Na rodzinnych tego typu świętach się nie pojawiam. No może tylko Boże Narodzenie spędzam z rodzicami u dziadków. Inne okazje - rodzice idą, ja zostaję w domu, bo męczą mnie takie posiadówki
201703160948 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 12:51   #6
anekania
Zakorzenienie

Ja każde święto staram się spędzać rodzinnie organizując jakies przyjęcie.
Bardzo mnie to cieszy jak zaproszę dziadków, mogę cos upiec, sam fakt pieczenia i przygotowywania tego jest dla mnie czymś super. A co dopiero jak goście są zadowoleni. Obchodzę urodziny/imieniny każde święto.
Ale najbardziej uwielbiam komuś urządzać przyjęcie i w pełni się w to zaangażować.
Jak byłam jeszcze z eksem to ja miałam świra na punkcie urodzin/imienin/rocznic bo to były dla mnie prawdziwe święta, gdzie trzeba było w pełni się zaangażować, przygotować, wymyslić coś, dać coś z siebie. Ubrać elegancko.
Dla mnie takie okazje są bardzo ważne, nie mam dużej rodziny, mieszkam z rodzicami jeszcze ale takie uroczystości to przyczynek do wspólnej radości i uśmiechu przy stole
Stary 2012-07-24, 17:05   #7
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
co Ty masz z tym zdaniem?

urodziny wymiennie z imieninami spędzam podwójnie. raz ze znajomymi, raz świętuje z rodziną.
na parapetówkę jak mnie zapraszają to przychodze. sama jeszcze nie robiłam.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-24, 17:58   #8
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Urodziny różnie, albo sami coś robimy albo imprezka dla znajomych, imienin nie obchodzimy. Święta i rocznice to najczęściej wyjazd tyko we dwoje, albo jakaś uroczysta kolacja też we dwoje. Pierwsza rocznica ślubu to była imprezka dla znajomych, bo nie robiliśmy wesela. Na rodzinne imprezy żadne nie chodzimy - nie ma takich w naszych rodzinach.
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 19:19   #9
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Ale czego mamy się bać?

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 20:03   #10
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Treść usunięta
u nas w domu przyjęło się, że imieniny (ale nie urodziny) osób dosrosłych obchodziło się zapraszając znajomych, rodzinę na 'party' do domu

a my dzieci na imieniny dostajemy zawsze jakiś prezent, ale imprez na naszą cześć się nie wyprawia

jak ja, albo któreś z mojego rodzeństwa chce wyprawić imprezkę, to czemu nie- rodzice wtedy się w te przygotowania angażują

na szczęście nie ma w mojej rodzinie przymusu i nakłaniana, proszenia, błagania, by ktoś na czyjąś impreze szedł.

Jak ktoś nie chce to nie idzie

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 20:41   #11
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Nienawidzę organizować imprez i nigdy nie zamierzam tego robić. Jedyna moja forma świętowania to wizyta w restauracji z rodzicami lub z partnerem. Jeśli coś świętujemy to tylko urodziny/imieniny. Na imprezy z dalszą rodziną chodzę tylko z konieczności. Ja i moja rodzina raczej tego unikamy, ale czasem idziemy. Sądzę, że wszyscy słusznie uważają nas za odludków.
Spotkań ze znajomymi nigdy nie inicjuję sama, tylko czasem zgadzam się przyjść jeśli ktoś mnie zaprosi.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 09:44   #12
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Czas edycji: 2012-07-25 o 17:00
Stary 2012-07-25, 10:07   #13
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Treść usunięta
my się bardzo często spotykamy z przyjaciółmi i znajomymi z okazji i bez okazji, szczególnie odkąd mamy mieszkanie, które metrażowo pozwala na zapraszanie kilku osób robimy to bardzo chętnie ale sami też bywamy zapraszani więc jest równowaga parapetówkę robiliśmy dla przyjaciół (nie było rodziny) jakieś imieninowe grille czy urodzinowe imprezy też robimy tylko dla przyjaciół/znajomych do moich rodziców jeździmy co jakiś czas na weekend, do rodziców Tż, którzy mieszkają dość blisko nas zazwyczaj jesteśmy zapraszani na obiady/kolacje z i bez okazji przyznam, że uwielbiam spotkania z przyjaciółmi, cieszę się, że mamy taką zgraną paczkę i że moi i Tż znajomi polubili się nawzajem bo to daje dobrą podstawę by regularnie się widywać i nie ograniczać tylko do spędzania czasu we dwoje (chyba bym zwariowała jakbym miała na dłuższą metę spędzać tylko czas z moim Tż- mimo, że bardzo Go kocham i uwielbiam z nim spędzać czas ) jak to mówią wszystkie skrajności są złe
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-25, 12:50   #14
Dotka90
Zakorzenienie

Obchodzę urodziny, chociaż od paru lat już raczej na zasadzie życzenia, prezent od najbliższych i tyle. Kiedyś przyjeżdżała cała rodzina, teraz już jakoś nie.

Imienin nie obchodziłam nigdy, ale teraz zaczęłam, bo w rodzinie TŻta się obchodzi, no i tym bardziej, że jego siostra ma na imię tak samo, jak ja, to dzwonią z życzeniami, a i jakiś drobiazg dostanę od nich, a od TŻta normalny prezent.

Parapetówki: tak Jesteśmy z TŻtem na etapie wprowadzki do wynajętego mieszkania i mimo, że to nie nasze prywatne mieszkanie (bo wynajęte), to robimy parapetówkę dla znajomych.
A tydzień poźniej zapraszamy moją mamę, rodzicow TŻta i jego siostrę z mężem i dzieciakami, na 'parapetówkę', a w zasadzie to na zapoznanie ich, skoro jest okazja
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-26, 14:13   #15
lara
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
Przepraszam, ale jak można pomylić "Trzepotka" z "muszynianka"?? na pewno o to Ci chodziło?...

A co do tematu, to im jestem starsza, tym bardziej lubię imprezy rodzinne. W większym gronie najczęściej są to imieniny, czasami święta. Znajomych chętnie bym też zapraszała na swoje imprezy, ale obecnie nie mam warunków, więc jak już, to są to z musu spotkania kameralne. Coraz częściej spotykamy się też w jakiejś restauracji - mniej ekonomicznie, ale to pretekst do spróbowania czegoś nowego.
lara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-27, 14:58   #16
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Czas edycji: 2012-07-31 o 08:07
Stary 2012-08-02, 09:09   #17
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Czas edycji: 2012-11-12 o 16:52
Stary 2012-08-02, 16:54   #18
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Treść usunięta
Przecież jakby to była któraś z nich to co za problem na nowym koncie taki "znak rozpoznawczy" sobie wymyślić?

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 17:29   #19
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Czas edycji: 2012-09-26 o 14:08
Stary 2012-12-14, 16:58   #20
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Stary 2012-12-14, 17:04   #21
GoodNight
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Jakbym miała ciocie w Ameryce to chętnie spędziłabym z nią święta
GoodNight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości