|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Okazje do spotkań.
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2012-07-24 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okazje do spotkań.
Praktycznie żadnych większych okazji nie spędzamy sami
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Właściwie wszystkie większe okazję świętuję sama z partnerem. Ewentualnie w wąskiej grupie znajomych/ rodziny - tak do 5 osób.
Rodzina mojego TZ uwielbia duże zjazdy familijne z niemal każdej możliwej okazji np. imieniny, przyjazd pociotki z hameryki, zakup auta itp. Meczy mnie to już po około 2 godzinach (a spotkania trwaja co najmniej 8 godzin). Męczy mnie ten gwar, tłok, gadanie jeden przez drugiego. Czuję się otępiała, zaczyna boleć mnie głowa, tracę humor. No ale niestety jeździć muszę.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
U nas każdy obchodzi urodziny (przychodzi najbliższa rodzinka - obie babcie, bliska ciocia) w domu lub na działce, parapetówki raczej nie, ale jak np ktoś z rodziny pomagał przy remoncie to pada stwierdzenie "przyjdziemy na oblewanie łazienki" zwykle jest to wizyta na piwo/kawe i oglądanie efektów
![]() No imprezy urodzinowe znajomych to inna sprawa, wtedy są jakieś imprezy.
Mother Tell your children not to walk my way Tell your children not to hear my words Edytowane przez boinnenazwybylyzajete Czas edycji: 2012-07-24 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Obchodzimy urodziny, imieniny znajomych - po prostu idziemy całą paczką na piwo. Na rodzinnych tego typu świętach się nie pojawiam. No może tylko Boże Narodzenie spędzam z rodzicami u dziadków. Inne okazje - rodzice idą, ja zostaję w domu, bo męczą mnie takie posiadówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja każde święto staram się spędzać rodzinnie organizując jakies przyjęcie.
Bardzo mnie to cieszy jak zaproszę dziadków, mogę cos upiec, sam fakt pieczenia i przygotowywania tego jest dla mnie czymś super. A co dopiero jak goście są zadowoleni. Obchodzę urodziny/imieniny każde święto. Ale najbardziej uwielbiam komuś urządzać przyjęcie i w pełni się w to zaangażować. Jak byłam jeszcze z eksem to ja miałam świra na punkcie urodzin/imienin/rocznic bo to były dla mnie prawdziwe święta, gdzie trzeba było w pełni się zaangażować, przygotować, wymyslić coś, dać coś z siebie. Ubrać elegancko. Dla mnie takie okazje są bardzo ważne, nie mam dużej rodziny, mieszkam z rodzicami jeszcze ale takie uroczystości to przyczynek do wspólnej radości i uśmiechu przy stole ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
co Ty masz z tym zdaniem?
urodziny wymiennie z imieninami spędzam podwójnie. raz ze znajomymi, raz świętuje z rodziną. na parapetówkę jak mnie zapraszają to przychodze. sama jeszcze nie robiłam.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Urodziny różnie, albo sami coś robimy albo imprezka dla znajomych, imienin nie obchodzimy. Święta i rocznice to najczęściej wyjazd tyko we dwoje, albo jakaś uroczysta kolacja też we dwoje. Pierwsza rocznica ślubu to była imprezka dla znajomych, bo nie robiliśmy wesela. Na rodzinne imprezy żadne nie chodzimy - nie ma takich w naszych rodzinach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#10 |
Strzelaj lub emigruj!
|
u nas w domu przyjęło się, że imieniny (ale nie urodziny) osób dosrosłych obchodziło się zapraszając znajomych, rodzinę na 'party' do domu
![]() a my dzieci na imieniny dostajemy zawsze jakiś prezent, ale imprez na naszą cześć się nie wyprawia ![]() jak ja, albo któreś z mojego rodzeństwa chce wyprawić imprezkę, to czemu nie- rodzice wtedy się w te przygotowania angażują ![]() na szczęście nie ma w mojej rodzinie przymusu i nakłaniana, proszenia, błagania, by ktoś na czyjąś impreze szedł. Jak ktoś nie chce to nie idzie ![]()
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Nienawidzę organizować imprez i nigdy nie zamierzam tego robić. Jedyna moja forma świętowania to wizyta w restauracji z rodzicami lub z partnerem. Jeśli coś świętujemy to tylko urodziny/imieniny. Na imprezy z dalszą rodziną chodzę tylko z konieczności. Ja i moja rodzina raczej tego unikamy, ale czasem idziemy. Sądzę, że wszyscy słusznie uważają nas za odludków.
Spotkań ze znajomymi nigdy nie inicjuję sama, tylko czasem zgadzam się przyjść jeśli ktoś mnie zaprosi. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2012-07-25 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
my się bardzo często spotykamy z przyjaciółmi i znajomymi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Obchodzę urodziny, chociaż od paru lat już raczej na zasadzie życzenia, prezent od najbliższych i tyle. Kiedyś przyjeżdżała cała rodzina, teraz już jakoś nie.
Imienin nie obchodziłam nigdy, ale teraz zaczęłam, bo w rodzinie TŻta się obchodzi, no i tym bardziej, że jego siostra ma na imię tak samo, jak ja, to dzwonią z życzeniami, a i jakiś drobiazg dostanę od nich, a od TŻta normalny prezent. Parapetówki: tak ![]() A tydzień poźniej zapraszamy moją mamę, rodzicow TŻta i jego siostrę z mężem i dzieciakami, na 'parapetówkę', a w zasadzie to na zapoznanie ich, skoro jest okazja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Przepraszam, ale jak można pomylić "Trzepotka" z "muszynianka"??
![]() A co do tematu, to im jestem starsza, tym bardziej lubię imprezy rodzinne. W większym gronie najczęściej są to imieniny, czasami święta. Znajomych chętnie bym też zapraszała na swoje imprezy, ale obecnie nie mam warunków, więc jak już, to są to z musu spotkania kameralne. Coraz częściej spotykamy się też w jakiejś restauracji - mniej ekonomicznie, ale to pretekst do spróbowania czegoś nowego.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2012-07-31 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2012-11-12 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Przecież jakby to była któraś z nich to co za problem na nowym koncie taki "znak rozpoznawczy" sobie wymyślić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2012-09-26 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.