|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jaki krem do tortu z masy marshmallow?!
Robię dla 2-letniej dziewczynki urodzinowy tort, pokryty i ozdobiony będzie masą z pianek, co za tym idzie, będzie to bardzo słodkie... Jaki krem można użyć do tego tortu, tak aby nie był zbyt słodki, a co najważniejsze, żeby masa dobrze się go trzymała? Proszę o pomoc, mile widziane przepisy na kremy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki krem do tortu z masy marshmallow?!
Cytat:
Znasz angielski?Bo jest cała masa przepisów w tym języku.Tylko obawiam się,że mogą być bardzo słodkie,bo Amerykanie(i nie tylko)zazwyczaj pieką obrzydliwie przesłodzone torty. Osobiście nie znam żadnego przepisu,bo nie lubię pianek,ale może zrób krem z 36% śmietanki?A zamierzasz dodać jakieś owoce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Angielski znam, masz może jakies strony? Śmietankowy odpada, bo masa nim nasiąka i robi się pofałdowana... Kupiłam krem cytrynowy delecty i mam zamiar dodać do tego pokrojone truskawki, pasuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie znam konkretnego przepisu,tylko zajrzałam na anglojęzyczne strony.Dużo tego jest.
![]() Dlaczego twierdzisz,że bita śmietana z 30% czy 36 % śmietany fałduje masę(???).Miałaś na myśli masę czy ciasto,bo nie zrozumiałam dobrze? Nie jestem zwolenniczką raczej tego typu deserów,ale wydaje mi się,że te z naturalnej ''kremówki'' smakują najlepiej,bez chemicznego posmaku. A krem cytrynowy i truskawki?Hmm... może pasować,ale ja do owoców najbardziej lubię ''neutralną'' masę czyli właśnie śmietankową/waniliową. Oj,chyba Ci nie pomogłam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Chodzi mi o to, że cały biszkopt, u góry także, trzeba posmarować tym kremem, a krem ze śmietanki nie jest zbyt "stały" i rozpuszczając się powoduje takie nieestetyczne marszczenia : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem,ale sama napisałaś,że z wierzchu będzie pokryty piankami,to przecież kremu i tak nie będzie widać. Masz na myśli coś takiego? KLIK |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
może masa budyniowa?
gotujuesz zwykły budyn waniliowy\śmietankowy (tylko weź opcję w której sama muszisz dodac cukru) i dodaj później masło\margarynę. a do budyniu nie dodawaj cukru? albo ewentualnie tylko troszkę.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
ja zamiast ozdób z pianek zrobiłabym z masy marcepanowej
nie jest bardzo droga, jest plastyczna i co najważniejsze da się ją zjeść bo nie jest tak strasznie słodka ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
tort zrobiony wczoraj w nocy, dzisiaj dostarczony na urodzinki, a mała solenizantka zachwycona : ) krem cytrynowy z delecty + wiórki gorzkiej czekolady
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ślicznie Ci wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Wiele dziewczyn poleca gotowe kremy do tortów więc sama też się skuszę. Mam zamiar zrobić torcika z masą marshmallows na Swięta Wielkanocne i też nie wiedziałam jaki krem dać do środka oraz pod masę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.