|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Komfort psychiczny
Witajcie, nie wiedziała gdzie umieścić ten wątek więc piszę w tym.
Mam okres już od 8 lat ale nigdy przez ten czas nie spróbowałam z tamponami. Ale postanowiłam zakupić i w końcu wypróbować. Wybrałam te z aplikatorem, bo wydają mi się łatwiejsze w użyciu. Wszystko było okej założyłam bez problemu, tampon nie uwierał nie czuję, że go w ogóle mam. Nie czuję tez jak przy obfitszym krwawieniu leci mi krew, jeżeli wiecie co mam na myśli. Ale jest jeden problem, mój komfort psychiczny. Korzystam z tamponów już 3 dzień ale ciągle czuję dyskomfort psychiczny. Nie umiem tego opisać. Nie chodzi o aplikację czy wyjmowanie, nie obrzydza mnie, to nie boli. Chodzi o ten czas kiedy mam tampona w sobie. Czuję się jakoś dziwnie psychicznie, trudno to ubrać w słowa. Coś takiego jakbym miała kawałek jakiegoś przedmiotu. Chciałabym używać tamponów zamiast podpasek, bo są dużo wygodniejsze i higieniczne, ale nie umiem zawalczyć z tym dyskomfortem psychicznym. Miałyście podobnie? Jeżeli tak to proszę o rady. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Komfort psychiczny
Stosuj podpaski.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
No bo to nowa sytuacja dla Ciebie.
Ja tak miałam jako małolata ze stanikiem hihihi. Sama świadomość ze coś mnie tak obciska (mimo że fizycznie niewiele czułam) mnie wkurzał.... I unikałam go jak mogłam (w przeciwieństwie do koleżanek) ![]() Jak chcesz nosić tampon to poczekaj, "daj mu czas". Jak nie jest to konieczność, noś podpaski.... A jak minie sporo czasu i dalej bedziesz sie zastanawiać to... lepiej się nie męcz. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli czujesz tampon to znaczy, że jest źle założony
![]() Potrenuj zakładanie, a jak już zrobisz to prawidłowo, to zaręczam - nie będzie dyskomfortu, że 'masz coś w sobie' bo zaraz o tym zapomnisz. edit: wybacz, jakaś przymulona jestem, bo drugi raz przeczytałam i widzę, że pisałaś, że go nie czujesz jednak. To już nie wiem, dla mnie naturalne jest, że się o tym zapomina jak się na to nie zwraca uwagi, jak z oddychaniem ^^ Może głupie pytanie, ale jesteś dziewicą? Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2012-12-13 o 19:43 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Tak jestem dziewicą. Ale uprawiam petting z chłopakiem , bo wiem do czego zmierzasz
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Gdy byłam dziewicą to w ogóle nie majstrowałam z tamponami, dyskomfort miałam już podczas aplikacji więc odpuściłam.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Copyraptor
|
Jak przestaniesz to analizować, to minie
za dużo o tym myślisz po prostu, i sama się nakręcasz. Stosuj tampony na zmianę z podpaskami, i za jakiś czas Ci przejdzie, bo po prostu zapomnisz.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
A ja byłam dziewicą i bez problemów używałam ob z otoczką silk touch, tych mini i normal.
Co do problemu Autorki - wydaje mi się, że musisz "potrenować", coś jak przytoczony przykład z stanikiem, a jeśli jest to bardzo męczące, to wróć do podpasek. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zaczęłam używać tamponów, jak byłam jeszcze dziewicą. Najpierw mini, a potem normal.
Nie miałam żadnego uczucia dyskomfortu. Może musisz się po prostu przyzwyczaić. Staraj się nie myśleć o tym, że masz coś w sobie.
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Ja na początku miałam dyskomfort, bardziej związany z tym że bałam się że ponieważ tampona nie widać, nie zorientuję się na czas że muszę go wymienić i przecieknie
(miałam wtedy bardzo obfite miesiączki i zdarzało się że musiałam zmieniać tampon co godzinę-półtorej). Przeszło mi po jakichś 2-3 okresach może spróbuj jeszcze przez jakiś czas je stosować, pewnie się przyzwyczaisz a jeśli nie to w każdej chwili będziesz mogła wrócić do podpasek
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przy każdej okazji sprawdzałam czy aby ta nitka jest na zewnątrz..
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdążyłam już o tym zapomnieć
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

hihihi. Sama świadomość ze coś mnie tak obciska (mimo że fizycznie niewiele czułam) mnie wkurzał.... I unikałam go jak mogłam (w przeciwieństwie do koleżanek) 

(miałam wtedy bardzo obfite miesiączki i zdarzało się że musiałam zmieniać tampon co godzinę-półtorej). Przeszło mi po jakichś 2-3 okresach
i przy każdej okazji sprawdzałam czy aby ta nitka jest na zewnątrz..

zdążyłam już o tym zapomnieć