|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
kokoszka
|
Proszę o pomoc. dziwna miesiączka
Witam! Wiem, że na forum jest mnóstwo podobnych wątków, ale przeszukała i nie znalazłam nikogo kto byłby w identycznej sytuacji. Otóż jest to dość skomplikowane, a ja nie mam zbyt dużego doświadczenia i chciałam przeczytać co myślą mądrzejsze koleżanki.
Miesiączka spóźniła mi się 3 dni, ale wreszcie przyszła. Zdziwiła mnie od samego początku. Pierwszego dnia (w ktorym krwawienie jest już u mnie bardzo obfite) pojawiła się brązowa plamka i właściwie nie powiększyła się do wieczora. W nocy nie poleciało praktycznie nic. Dzisiaj (czyli drugiego dnia) tak samo cały dzień miałam jednej "wielkości" brązową plamkę. Na dodatek nie czuję bólu brzucha, który towarzyszy mi zawsze przez pierwsze dwa dni, a przed "miesiączką" nie bolały mnie piersi (nabrzmiałe piersi co miesiąc bez wyjątku zapowiadały okres). Oprócz skąpego plamienia, dziwi mnie także jego kolor (bardzo ciemny brązowy). Dodam, że ostatni stosunek odbyłam pod koniec października, a gdzieś tydzień póżniej dostałam okres (prawdziwą miesiączkę, ze wszystkimi objawami). A no i nie wiem czy to istotne, ale wczoraj zaczęłam pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych Yasmin (miałam wziąć w pierwszy dzień miesiączki), ale w sumie okres dostałam ok. godz. 14, a tabletkę wzięłam ok. 22. Wiem, że tabletki mają wpływ na obfitość i długość miesiączki, ale już początek okresu od razu wydawał mi się dziwny (jeszcze przed wzięciem tabletki). Proszę o pomoc. Sytuacja wydaje się być skomplikowana bo na dziwą miesiączkę nałożyły się pierwsze tabletki anty. Co o tym myślicie? P.S. Czytałam coś na temat miesiączki bez jajeczkowania. Czy to może być to? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o pomoc. dziwna miesiączka
Miesiączki bywaja różne i nawet po latach takich samych mogą się odstepstwa i tyle.
Bierzesz pigułki więc okres pewnie zniknie lub będzie skąpy a "normlany" okres dostaniesz po wzięciu blistra pigułek tzw. okres z odstawienia. |
|
|
|
|
#3 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Musisz sie obserwować |
|
|
|
|
|
#4 |
|
kokoszka
|
Taka skąpa miesiączka zdarzyła się u mnie tylko raz dlatego nie wiem jak to określić. Nie wysuwałabym tak daleko idących wniosków z tym PCOS (po jednym skąpym okresie) . Zastanawiam sie po prostu czy to może być ten cykl bezowulacyjny? Nie wiem zbyt wiele na ten temat.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
A nawet jeśli to co ? bierzesz pigułki więc będziesz miała takie cykle.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. A tak dla wiedzy- najczęściej spotykaną przyczyną cykli bezowulacyjnych jest własnie PCOS.( NAJCZEŚCIEJ - NIE CZYTAJ zawsze i tylko). Oraz zaburzenia cyklu mogą powodować także choroby przysadki i podwzgórza, nadmierna otyłość i przeciwnie – znaczna niedowaga. pozdrawiam ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- zostaje wizyta u lekarza, a nie negowanie odpowiedzi , których się nie spodziewałas( bo nie odpowiadają Tobie) |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#8 | ||
|
kokoszka
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
Edytowane przez gumi30 Czas edycji: 2012-12-13 o 23:17 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

.