![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
tusze z allegro
hej
![]() ostatnio przeglądając allegro zauważyłam wiele aukcji z tuszami do rzęs, które cieszą się dużym powodzeniem ![]() zastanawiam się więc czy nie skusić się na jakiś tusz z allegro... ![]() Kupowała któraś z Was tusz na allegro ?? Może macie jakichś godnych zaufania sprzedawców ?? Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dot.: tusze z allegro
Moze sprecyzuj o jaki tusz konkretnie chodzi to dziewczyny pomoga, ja z reszta rowniez sprobuje, bo tak ogolnie to ciezko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ok
![]() więc np. ta oferta bardzo mnie zainteresowała... http://www.allegro.pl/item258709553_...acy_od_ss.html ten tusz za taką cenę..chyba się opłaca ![]()
![]() |
#4 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Wedlug mnie mozesz spokojnie kupic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
hmm...ja kupowałam dość często na allegro. m.in ten tusz który pokazałaś z linku - był super i byłam bardzo zadowolna (ale kupowałam oo kogoś innego i trochę drożej). Kilka razy kupiłam inne tusze bourjois po śmiesznych cenach,kilka maybelline (tu trafiłam raz przeterminowany chyba)i kilka razy Max factor (i tu raz udało mi się kupić podróbę i to u supersprzedawcy
![]() Generalnie to polecam to źródło chociaż zalecam ostrożność.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
no ten sprzedawca wydaję się naprawdę wiarygodny
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnego sprzedawce, polecanego przez wizażanki ja zdemaskowałam jako sprzedającego podróby- oj ale wtedy dziewczyny się oburzyły- gdy przedstawiłam dowody trudno im było zaprzeczyć no i co tu ukrywać pewnie niejedna kupiła u niego podróbkę. Jakbyś chciała kupić jakiś górnopółkowy kosmetyk to pisz mi na PW podając link do aukcji- wtedy na pewno Ci pomogę i napiszę czy rzeczywiście to oryginał. Niestety na markach takich jak Bourjois, Maybelline, L'oreal nie znam się bo nie za często je kupuję, zresztą tu łatwiej o pomyłkę niż w przypadku np. Lancome. Pamiętaj, że czasem jak dodasz do ceny kosmetyku opłatę za wysyłkę to okaże się, że jest taniej np. tylko o 4 czy 6zł- więc myślę, że wtedy nie warto ryzykować i lepiej kupić w sklepie bo zawsze jeszcze masz możliwość wyboru i oczywiście reklamacji, w przypadku starego tuszu (na allegro niby też ale wiemy jak to się ma do rzeczywistości). Pozdrawiam!
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A to i ja sie doradze....
![]() Chciałabym zakupić sobie na allegro tusz Loreal Lash Architect i właśnie zastanawiam sie czy tej aukcji można zaufać.Co prawda osoba ma duzo komentarzy ale to nigdy nie wiadomo... http://allegro.pl/item259222773_lore..._promocja.html Chyba ze znacie jakiś wysokopolkowy tusz który dawałby efekt sztucznych rzęs tzn wydłużał,pogrubiał i podkręcał ??. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, a np to : http://www.allegro.pl/item262460243_...extencils.html
Z tego co wiem, ten tusz wygląda inaczej. Czy to podróba?? Możliwe jest wogóle,żeby ktoś sprzedawal kosmetyki orginalne np Lancome w tak niskich cenach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tylko nie wiadomo czy to nie okaże się jakaś podróba, ale na razie komentarze pozytywne ![]()
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno ocenić czy oryginalny. Dlaczego? Bo nie wiem jak wygląda taka prawdziwa miniaturka, nie ma kartonika, a nawet realnego zdjęcia nie wstawił sprzedający. Szczerze? Ja nym nie kupowała bo oryginalny na allegro, pełnowymiarowy w kartoniku może być już za ok. 65zł. Jednak jeżeli Ci na nim zależy to poproś sprzedającego o realne zdjęcia tego tuszu- tak by były widoczne napisy z tyłu i przodu- jak je dostaniesz to je tutaj wklej. Teraz to nawet miniaturki już są podrabiane..... ![]() Cytat:
![]() ( a na pewno nie o tym czy te tusze są oryginalne; to tylko może potwierdzić jakaś inna wiżażanka która u niego kupowała i ma porównanie z tuszem ze sklepu- a czemu z tuszem ze sklepu? bo różnice pomiędzy podróbką a oryginałem często są naprawdę niewielkie, np. wielkość czy wygląd czcionki, numer TSA, adres z tyłu).
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() A czy któraś z Was nie orientuje się może z czego wynika, że niektórzy sprzedają wysokopółkowe kosmetyki bo bardzo tanich cenach? Przepraszam jesli odbiegam od tematu, ale strasznie mnie to ciekawi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak zdarzają sie wyjątki, gdy ktoś sprzedaje tanio oryginalne kosmetyki- sama kilka razy tak trafiłam ![]() To naprawdę różnie bywa. Ale ostatnio jak zaglądam na allegro to widzę, że podrób jest zatrzęsienie!
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
O bardzo Ci dziekuje za odpowiedź
![]() Skoro jest tyle podrób, to gdy następnym razem będe coś zamawiać na allegro napewno będe pytać czy przypadkiem nie trafiłam na podróbkię. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podbijam moje pytanko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to Loreal Telescopic daje efekt sztucznych rzes. Na allegro tez jest ..
![]() ![]() ale kusi mnie jednak ten Burżujek Volume Glamour... tylko sie boje ze ta cena jest za niska...i to jakis bubel.. ten allegrowicz wystawia non stop te tusze i to w ilosciach 150 sztuk.. wiec nie wiem czy to jakas hurtowa wyprzedaz czy podrobki...a tusz kusi..oj kusi ![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/item264671548_dior...yprzedaz_.html
Jakoś nie chce mi się wierzyć że to orginał, a wy jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oryginalny, czarny Diorshow jest za minimum 75zł, ale uwaga! 'Sprytni' oszuści robią już tak, że te podróbki sprzedają za taką samą cenę, za jaką jest oryginał. Zatem trzeba prosić o realne fotki. EDIT: Przyjrzałam się jeszcze zdjęciom- na 100% podróbka, sama kiedyś taką trzymałam w rękach. Dziewczyny nie wierzcie w cuda......
Edytowane przez SiSleyS Czas edycji: 2007-11-04 o 18:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dwa razy w życiu kupiłam tusz na allegro, raz Loreal i raz Bourjois - mój pech - za każdym razem podróbki, cena była zbliżona do sklepowej...
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ten DiorShow to tez mi sie wydaje ze podrobka...
ale ten VG mnie kusi ale mysle ze to tez moze byc podrobka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
hej!
![]() dziewczynki mam taką mała prośbę: mogłbyscie zweryfikować, czy ten tusz jest oryginalny? http://www.allegro.pl/item261441358_..._ss.html#photo No i przy okazji (przeraszam, ze odchodze troszke od tematu, ale na prawde nie wiem, gdzie zapytać.. ) Czy ten podkłąd jest ok? http://www.allegro.pl/item260410897_...olor_130_.html Dziękuje z góry za pomoc i pozdrawiam serdecznie, Iza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Właśnie też przed chwilą znalazłam tusz Diorshow na all za 18,99 zł ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
mi zdarzyło się kupić tusz Diorshow za 60 zł
ze zdjęć i ceny wydawało się, że oryginał przesyłkę otrzymałam i okazało się, że szczoteczka jest mniejsza od oryginalnej... zwróciłam na to wcześniej uwagę, ale dopiero na żywo zobaczyłam proporcje szczotki!!! nie użyłam go zatem i odesłałam sprzedającemu, a pieniądze dostałam z powrotem sądziłam, że podróbki kosztują ok 20 zł więc za 60 spodziewałam się oryginału zatem chyba cena nie zawsze świadczy o oryginalności ale to była moja jedyna wpadka z podróbą tuszu na allegro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Kupiłam kiedyś 2 tusze na allegro- pierwszy i osatni raz kolezanka zamówiła kiedys 5 bo zrobiła zamowienie zbiorowe WSZYSTKO PODRÓBKI roznily się niby malo znaczacymi rożnicami...a jednak po wymalowaniu jednego oka oryginałem, drugiego podrobka -roznica kolosalna, a że mój makijaz najczęściej to podkład i tusz wiec dla mnie to BARDZO WAŻNE JAKI TEN TUSZ JEST!
naprawde warto dolożyc a miec oryginał. a to że ktos ma ss nic nie znaczy jesli chodzi o oryginały. chocby sie zarzekal bo ja rzekomo mialam miec tez oryginały;/
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu malujesz tym oczy więc lepiej wiedzieć co jest w środku. Pomijam kwestię wartości estetycznych bo też nigdy nie wiesz co będzie z takim cudem się działo na oczach no i etycznych ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
A czy u tego sprzedawcy warto kupic tusz Max Factor?
![]() ![]() Godne polecenia? Oryginalne? http://www.allegro.pl/item270205068_...per_cena_.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
odpisał mi sprzedawca od tego diorshowa za 20 zł... napisał ,że tusze mają b.krótki termin ważności - 2 miesiące ,dlatego są sprzedawane po tak niskiej cenie...wierzyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
ja nie wierze...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jest taki pewniaczek to poproś go o zdjęcia tego tuszu- od spodu, oraz z obu boków gdzie są napisy. EDIT: A teraz zrobimy sobie mała analizę podróbki z allegro ![]() Na pierwszy rzut oka tusz wygląda na oryginał. No i cena taka normalna, nie jakaś okazja. http://www.allegro.pl/item268318144_...oryginal_.html Co świadczy, że to podróbka? Po pierwsze przyjrzyjcie się samemu tuszowi. Widać, że te część odkręcana ze szczoteczką ma inny kolor niż zbiorniczek z tuszem. To jest częste w podróbkach Hypnose. Pudełko ma niby standardowe napisy ALE: po 1. nad napisem 'Hypnose' powinien być umieszczony numer koloru (w tym wypadku nr 01- bo to czarny tusz), po 2. na samym dole pudełka są oznaczenia gramatury- w oryginale są one w jednej linijce i bez tego napisu 'NET WT' a do tego ten tusz ma pojemność 0.23OZ czyli 6.5g a nie 0.22OZ i 6.3g (jak na podróbce). Lancome tez zawsze pisze liczbę gram nie w nawiasach, czyli np. (6.3g), ale tak: / 6.5g. Ogólnie widziałam, że albo podróbka nie ma oznaczenia numerycznego koloru albo ma gramy podane w nawiasach. A co jak nie ma pudełka? Oryginalny tusz Lancome Hypnose przy zamykaniu na samym końcu tak jakby 'klika', podróbka za to nie. Mam nadzieję, że do czegoś Wam to się przyda ![]() EDIT2: O tutaj znalazłam mój stary post na temat sprzedawcy polecanego przez wizażanki- 'Adam Sz.'. Jak napisałam, że sprzedaje podróbki to wiele dziewczyn się oburzyło. Gdy podałam konkretne argumenty to trudno było komukolwiek zaprzeczyć: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=248 Dziewczyny- nie oszukujmy się- wiele z nas kupując na allegro nie potrafi odróżnić podróbki i niestety właśnie wtedy powstają takie sytuacje, że polecani są sprzedawcy którzy wcale nie sprzedają oryginalnych kosmetyków ![]()
Edytowane przez SiSleyS Czas edycji: 2007-11-18 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.