|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() prawda czy mit?
czy to prawda, że na redukcji raz na jakiś czas trzeba robić tzw. "doładowania" tzn. spożywać jednego dnia zdecydowanie więcej niż się powinno, żeby dać kopa metabolizmowi, który jest wtedy zmuszony do pracy na jeszcze szybszych obrotach?
oczywiście nie chodzi mi o spożywanie wtedy syfu tylko dobrego jakościowo jedzenia, ale z widocznie zwiększoną kalorycznością.
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: prawda czy mit?
podczas redukcji praktykowałam ten zwyczaj i wydaje mi się, że wyszło na dobre. w weekendy pozwalałam sobie na więcej ilościowo, czasem też mniej zdrowiej (aczkolwiek bez przesady!). możliwe, że dzięki temu w tygodniu nie miewałam dziwnych zachcianek. w każdym razie waga spadała cały czas. myślę, że możesz popróbować i obserwować jak to na Ciebie zadziała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
uuuuppp!
![]() dziękuję i proszę o więcej wypowiedzi ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
prawda, nie bez powodu się mówi że kolacja wigilijna jest najzdrowszą kolacją w roku i przyspiesza metabolizm, a więc w święta sobie nie żałuj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Czytałam ze dieta powinna trwać 12 tygodni a potem na jakiś czas trzeba wrócić do swojego dziennego zapotrzebowania (tylko nie pamiętam na ile, ale coś mi się kołacze, że 2 tygodnie ale mogę się mylić)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.