problem ze studniówką - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 19:52   #1
darkchocolate18
Przyczajenie

problem ze studniówką

Więc tak: kolega, z którym od gimnazjum nie otrzymuje kontaktu zaprosił mnie na studniówkę - właściwie to nigdy nie utrzymywałam z nim kontaktu, był tylko zwykłym kolegą z klasy. I teraz mam problem - iść czy nie iść? Co byście zrobiły na moim miejscu?
darkchocolate18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 20:09   #2
inna902
Raczkowanie

Dot.: problem ze studniówką

jeżeli umie w miarę tańczyć i się bawić - ja bym poszła ; D
inna902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 20:11   #3
kleineKrokodil
Zadomowienie

Ja bym poszła Możesz poznać wiele fajnych osób i dobrze się bawić.
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 20:39   #4
darkchocolate18
Przyczajenie

Nie mam pojęcia jak tańczy i wogóle, nigdy się nie przyjaźniliśmy jakoś specjalnie, tylko na "cześć", a tu teraz takie coś głupio odmówić, ale i nie wiem jakbym się czuła w jego towarzystwie.. I jestem w kropce. Nawet dwóch
Stary 2012-12-30, 21:06   #5
Ljus
Raczkowanie

idź, co Ci szkodzi, pobawisz się, może bliżej się poznacie i polubicie :P
Zresztą prawda jest taka że to on się będzie starał, żebyś Ty dobrze się czuła, nie na odwrót, więc nie musisz się przejmować za bardzo
Kolega pewnie teraz cały zestresowany czeka aż mu odpowiesz
Ljus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 21:23   #6
inna902
Raczkowanie

Ale w sumie powiem ci, że tak czy siak bym poszła :P Na studniówce nie wszyscy się przecież znają, ja sama mam niedługo studniówkę swoją i myślę, że raczej nie będziemy tylko tanczyć ze swoimi osobami towarzyszącymi, ale będziemy się bawić wszyscy razem I wydaje mi się że kolega twój nie będzie na swojej studniówce siedział i zamulał, bo to jedyna taka okazja w życiu.
idź i baw się dobrze!
Stary 2012-12-30, 21:25   #7
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

A ja bym nie poszła Odpowiedziałabym, że nie znamy się na tyle, żebym miała iść z nim na studniówkę.

Co innego jak to dobry kolega - wtedy jeżeli nie ma z kim iść, to czemu nie. Ale taki zwykły, z którym nawet się nie utrzymuje kontaktu, tyle co raz na ruski rok "cześć cześć" na ulicy? To wygląda teraz tak, że on nie ma z kim pójść, to łapie się wszelkich możliwości, "wszyscy koledzy idą z dziewczynami, a ja nie mam z kim, a w sumie ta z klasy z gimnazjum była spoko, może się zgodzi, to przynajmniej nie będę sam jak jakiś mosiek".
Bo gdyby chciał odnowić znajomość, bo mu na niej zależy, to by się obudził wcześniej a nie przed studniówką
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-30, 21:52   #8
darkchocolate18
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
A ja bym nie poszła Odpowiedziałabym, że nie znamy się na tyle, żebym miała iść z nim na studniówkę.

Co innego jak to dobry kolega - wtedy jeżeli nie ma z kim iść, to czemu nie. Ale taki zwykły, z którym nawet się nie utrzymuje kontaktu, tyle co raz na ruski rok "cześć cześć" na ulicy? To wygląda teraz tak, że on nie ma z kim pójść, to łapie się wszelkich możliwości, "wszyscy koledzy idą z dziewczynami, a ja nie mam z kim, a w sumie ta z klasy z gimnazjum była spoko, może się zgodzi, to przynajmniej nie będę sam jak jakiś mosiek".
Bo gdyby chciał odnowić znajomość, bo mu na niej zależy, to by się obudził wcześniej a nie przed studniówką
I właśnie z jednej strony tak myślę, a z drugiej sama nie wiem..
Stary 2012-12-30, 22:05   #9
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

No z drugiej strony, to nawet jeśli nie ma z kim iść i wybrał Ciebie, to w sumie nie znaczy, że mielibyście się beznadziejnie bawić Może akurat będzie sympatycznie i fajnie, i nie będziesz żałować. Musisz sama zdecydować, czy chcesz iść
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 23:06   #10
Basiulka19
Zadomowienie

A ja bym poszła pójdziesz pobawisz się i tyle. Ja byłam tylko raz na studniówce i to swojej a poszłabym na wiele więcej bo to super impreza a po za tym jest takie przysłowie że żyje się raz
Basiulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 08:35   #11
Mini007
Zakorzenienie

Zanim mu odpowiesz, sprawdź, jak tańczy.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 11:52   #12
darkchocolate18
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mini007 Pokaż wiadomość
Zanim mu odpowiesz, sprawdź, jak tańczy.
Tyle, że ja nie mam okazji, żeby to sprawdzić - bo tak jak mówię, nie mamy i mieliśmy ze sobą żadnego kontaktu
Stary 2012-12-31, 14:59   #13
plywok
Zakorzenienie

ja bym się zgodziła.
ratowałam kiedyś koleżanki brata i jechałam z nim na wesele. a chłopaka widziałam raz na oczy. i się świetnie bawiłąm.

no i żeby nie było, że się zobaczycie dopiero w dniu studniówki to możesz się z nim wcześniej spotkać na jakąś kawe i pogadać, powspominać gimnazjum. a na studniówce już się tylko dobrze bawić.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 15:29   #14
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darkchocolate18 Pokaż wiadomość
Tyle, że ja nie mam okazji, żeby to sprawdzić - bo tak jak mówię, nie mamy i mieliśmy ze sobą żadnego kontaktu
Ale teraz jakiś macie, skoro Cię zaprosił. Rada pływoka jest dobra. Bo iść, wydać pieniądze, a potem się nudzić, jeśli kolega okaże się nudny i "sztywny" to chyba nie chcesz?

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
ja bym się zgodziła.
ratowałam kiedyś koleżanki brata i jechałam z nim na wesele. a chłopaka widziałam raz na oczy. i się świetnie bawiłąm.

no i żeby nie było, że się zobaczycie dopiero w dniu studniówki to możesz się z nim wcześniej spotkać na jakąś kawe i pogadać, powspominać gimnazjum. a na studniówce już się tylko dobrze bawić.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 16:10   #15
MagGagda
Raczkowanie

Cytat:
Powiedz mu, że pójdziesz ale najpierw musi pokazać jak tańczy ;P
A po drugie ciekawe dlaczego akurat Cię zaprosił może zapytaj?
MagGagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-31, 16:26   #16
zaczarowana
Zadomowienie

Cytat:
kolega, z którym od gimnazjum nie otrzymuje kontaktu zaprosił mnie na studniówkę - właściwie to nigdy nie utrzymywałam z nim kontaktu, był tylko zwykłym kolegą z klasy.
Cytat:
Nie mam pojęcia jak tańczy i wogóle, nigdy się nie przyjaźniliśmy jakoś specjalnie, tylko na "cześć", a tu teraz takie coś głupio odmówić, ale i nie wiem jakbym się czuła w jego towarzystwie.. I jestem w kropce. Nawet dwóch
Zaprosił Cię tylko dlatego, że nie ma z kim iść. Wszystkie inne koleżanki odmówiły, więc wygrzebał z pamięci Ciebie.

Cytat:
nie mamy i mieliśmy ze sobą żadnego kontaktu

Cytat:
Co byście zrobiły na moim miejscu?
Też mi kolega, najpierw się nie odzywa kupę czasu, a teraz mu się przypomina że ma koleżankę bo ma rękę w nocniku. Ja nie lubię być czasoumilaczem-zapchajdziurą, więc nie poszłabym.

Cytat:
Napisane przez MagGagda Pokaż wiadomość
A po drugie ciekawe dlaczego akurat Cię zaprosił może zapytaj?
Akurat powie jej prawdę
zaczarowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-01, 12:18   #17
darkchocolate18
Przyczajenie

Nie wiem, naprawdę nie wiem... I pewnie tak jak pisze plywok spotkamy się w dniu studniówki - on nie jest na tyle śmiały i napewno nie podejmie inicjatywy, żeby się wcześniej spotkać.
Stary 2013-01-01, 12:39   #18
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, naprawdę nie wiem... I pewnie tak jak pisze plywok spotkamy się w dniu studniówki - on nie jest na tyle śmiały i napewno nie podejmie inicjatywy, żeby się wcześniej spotkać.
no to sama zaproponuj spotkanie.
i skąd wiesz, że dalej jest nieśmiały. to, że taki był w gimnazjum to nie znaczy, że teraz mu się nie odmieniło.

a nawet jeśli nie. to baw się dobrze.

(;
Stary 2013-01-01, 12:41   #19
kasiencja
Pani Buka

ja bym nie szła zwłaszcza, że nawet w gimnazjum nie był to Twój dobry kolega. gdyby to wynikało z rzeczywistej sympatii do Ciebie, to przez ostatnie lata utrzymywałby z Tobą chociaż okazjonalny kontakt. też czułabym się jak zapchajdziura i ostatnia deska ratunku

oczywiście, mogłoby się okazać że będzie fajnie, ale z drugiej strony może wyjść tak że się z gościem kompletnie nie dogadujesz i po godzinie będziesz umierać z nudów.

spotkanie przed studniówką byłoby ostatecznie niezłym pomysłem by "wybadać teren"

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-01, 16:23   #20
darkchocolate18
Przyczajenie

Cytat:
no to sama zaproponuj spotkanie.
i skąd wiesz, że dalej jest nieśmiały. to, że taki był w gimnazjum to nie znaczy, że teraz mu się nie odmieniło.

a nawet jeśli nie. to baw się dobrze.
wiem, że jest nadal nieśmiały, wynikało to z jego zachowania jak mnie zapraszał. wyglądało to tak jakby się mnie bał

Z jednej strony może i bym poszła, bo lubię takie imprezy, ale z drugiej - same wieciev
Stary 2013-01-01, 16:54   #21
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że jest nadal nieśmiały, wynikało to z jego zachowania jak mnie zapraszał. wyglądało to tak jakby się mnie bał

Z jednej strony może i bym poszła, bo lubię takie imprezy, ale z drugiej - same wieciev
no to jeśli się masz zdecydować na pójście na tą studniówke to tym bardziej bym się z nim spotkała wcześniej. i to Ty powinnaś to zaporponować.

zawsze to będzie jedno spotkanie więcej. a takto zobaczycie się w dniu studniówki i będzie cisza.
i może niekoniecznie się Ciebie boi. a poprostu jest nieśmiały no i pierwsze spotkanie po latach może być właśnie takie drętwe.

a jeśli nie chcesz iść to daj znać chłopaku jak najszybciej. by ewentualnie znalazł sobie jeszcze kogoś.

(;
Stary 2013-01-01, 17:23   #22
darkchocolate18
Przyczajenie

Cytat:
no to jeśli się masz zdecydować na pójście na tą studniówke to tym bardziej bym się z nim spotkała wcześniej. i to Ty powinnaś to zaporponować.

zawsze to będzie jedno spotkanie więcej. a takto zobaczycie się w dniu studniówki i będzie cisza.
i może niekoniecznie się Ciebie boi. a poprostu jest nieśmiały no i pierwsze spotkanie po latach może być właśnie takie drętwe.

a jeśli nie chcesz iść to daj znać chłopaku jak najszybciej. by ewentualnie znalazł sobie jeszcze kogoś.
Nie zgadzam się z Tobą - jeśli on mnie zaprosił, to jemu powinno zależeć, żebym się dobrze czuła w jego towarzystwie.
Stary 2013-01-01, 17:59   #23
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zgadzam się z Tobą - jeśli on mnie zaprosił, to jemu powinno zależeć, żebym się dobrze czuła w jego towarzystwie.
ok. jemu też powinno zależeć. ale napisałam, że to Ty powinnaś zaproponować spotkanie, jeśli wiesz, że jest nieśmiały.

ale mam wrażenie, że nie chcesz iść na tą imprezę, tylko szukasz czegoś na kształt wytłumaczenia?

(;
Stary 2013-01-01, 18:03   #24
darkchocolate18
Przyczajenie

dobra, temat zamknięty - zgodziłam się - w końcu to nic zobowiązującego - raz się żyje
Stary 2013-01-02, 15:15   #25
inna902
Raczkowanie

no i fajnie Masz okazję się pobawić, więc czemu by nie skorzystać
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości