Kolendra do potraw - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2013-05-03, 11:04   #1
Kucharka2013
Rozeznanie
 
Zarejestrowany: 2013-04
Wiadomości: 900

Kolendra do potraw


Czy ktoś z was używa do jakiegoś dania kolendrę? Jak tak to do jakich dań?
Kucharka2013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-03, 12:34   #2
JohnLena
Zadomowienie
 
Avatar JohnLena
 
Zarejestrowany: 2012-11
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 1 474
Dot.: Kolendra do potraw

Używam do kotletów, zup, sosów... Trzeba próbować i trafić na własny smak.
__________________

Я свободен, словно птица в небесах,
Я свободен, я забыл, что значит страх.




Sowa, córka piekarza
JohnLena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-03, 17:13   #3
heart_shaped_box
Zadomowienie
 
Avatar heart_shaped_box
 
Zarejestrowany: 2011-11
Lokalizacja: usa
Wiadomości: 1 521
Dot.: Kolendra do potraw

Swieza do guacamole
Ostatnio robilam faszerowane jajka z: avocado, szczypiorkiem, papryczka jalapeno (jakiekolwiek chili bedzie ok), sok z limonki, sol morska, pieprz swiezo mielony i oczywiscie duzo swiezej kolendry!

Swieza do kurczaka curry (dodac pod koniec gotowania).
heart_shaped_box jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-03, 18:32   #4
nynka_1987
Zadomowienie
 
Avatar nynka_1987
 
Zarejestrowany: 2011-02
Lokalizacja: Szczecinek :/
Wiadomości: 1 269
Dot.: Kolendra do potraw

Używam zazwyczaj do przyprawiania mięsa wieprzowego (karkówka, żeberka, schab).
__________________
nynka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-03, 23:24   #5
kruczydło
Raczkowanie
 
Avatar kruczydło
 
Zarejestrowany: 2006-08
Wiadomości: 417
Dot.: Kolendra do potraw

Ziarenka kolendry świetnie podkreślają smak mięs, moim zdaniem najlepiej pasują do wieprzowiny i wołowiny - gotowanej, smażonej lub pieczonej.
kruczydło jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 07:08   #6
Simia
Rozeznanie
 
Avatar Simia
 
Zarejestrowany: 2011-05
Lokalizacja: Kraina mlekiem i miodem płynąca
Wiadomości: 950
Dot.: Kolendra do potraw

Używałam do duszenia mięsa schabowego i kury,ale mi nie zasmakowała. Wolę owoce jałowca, gorczycę, chilli, pieprz kolorowy, zioła etc. Kolendra jakoś mnie odrzuca;/
__________________
. . .
Simia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 07:24   #7
Knife_Girl
Piekielnie Ubrunetowiona
 
Avatar Knife_Girl
 
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: świętokrzyskie ~> k. tego Miasta Cudów
Wiadomości: 6 824
Dot.: Kolendra do potraw

Używam do dań kuchni meksykańskiej, ale tylko mielonych owoców kolendry. Niestety, świeże liście kolendry mi nie podchodzą. Być może przez dosyć intensywny aromat.
__________________
He's mine!

- A ty kto? - Dobra wróżka
- A czemu z siekierą?- A widzisz, jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

www.miauczykotek.pl
Knife_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 10:32   #8
nosferatku
Zadomowienie
 
Avatar nosferatku
 
Zarejestrowany: 2012-02
Wiadomości: 1 923
Dot.: Kolendra do potraw

Cytat:
Napisane przez Kucharka2013 Pokaż wiadomość
Czy ktoś z was używa do jakiegoś dania kolendrę? Jak tak to do jakich dań?
do spaghetti bolognese, do falafela, do dań z soczewicy, odrobinę do chili con carne.
Generalnie kolendra lubi się z tłustym mięsem, soczewicą, a ładnie uzupełnia się z kminem rzymskim.

Cały czas chodziło mi o te małe kulki, nie o zielsko
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-08, 22:31   #9
Malwinka1986
Raczkowanie
 
Avatar Malwinka1986
 
Zarejestrowany: 2012-07
Wiadomości: 486
Dot.: Kolendra do potraw

Koniecznie do salsy! http://nakrytystoliczek.blogspot.no/...przekaska.html
Malwinka1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.