|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jaka powinna być sukienka studniówkowa ?
To założenia wątku skłoniło mnie przeglądanie modowego, gdzie dziewczyny wrzucały sukienki studniówkowe, prosząc o poradę w sprawie dodatków lub pytając czy dana sukienka nadaje się na tą uroczystość.
Odpowiedzi były bardzo różne, tak jak prezentowane ubrania. Np. za skromna, za prosta ; krótka - nie wypada ; koktajlowa - odpada, bo to bal ; zbyt strojna - też niedobrze. Chciałam zapytać jaka wg Was powinna być kreacja studniówkowa ? Czy to zależy od miejsca, gdzie się odbędzie ( sala gimnastyczna w l.o vs. sala balowa w Sheratonie ![]()
![]() |
#2 |
Władca Wizażu
|
Dot.: Jaka powinna być sukienka studniówkowa ?
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dobry wątek, byłam ostatnio zszokowana jak oglądałam wieszaki i znalazła się grupa dziewczyn, która uważała, że nadają się tylko długie sukienki. dziwne to dla mnie wszak moda się zmienia, te pare lat temu nosiło się bezy z gorsetem, teraz krótkie koktajlowe i trudno. sukienka powinna być dopasowana do sylwetki, ze smakiem i elegancka, a że dla każdego oznacza to co innego to taki wybór różnych wieszaków na modowym znajdziemy
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- dodam, że ja mam na tegoroczną studniówkę neutralną małą czarną i uważam, że jest dobrana dobrze.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dodam jeszcze że kreacja powinna mieć raczej stonowane kolory (w mojej opinii).
Jeśli chodzi o długość to mini raczej odpada, a to czy do kolan czy dłuższa to raczej kwestia mody. Jak ja miałam studniówkę wszystkie miałyśmy długie sukienki i nikt nawet nie myślał o krótszej - teraz widzę że różnie z tym bywa. Jeśli chodzi o krój to przede wszystkim trzeba dostosować go do sylwetki. Poza tym raczej jestem zwolenniczką klasyki. Dla mnie fajniej wygląda skromniejsza sukienka ale bogatsze dobrze dobrane dodatki niż bardzo strojna suknia. No i oczywiście nie zapominać że na imprezie są nauczyciele czyli nie są wskazane głębokie dekolty, prześwitujące materiały odsłaniające piersi. I najważniejsze to dobrze się w sukience czuć bo każdy dyskomfort pogarsza zabawę a przecież o zabawę najbardziej chodzi.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że sukienka na studniówkę powinna być elegancka i trochę różnić się od tej, którą ubiera się na byle imprezę do klubu w piątkowy wieczór. Osobiście najbardziej podobają mi się długie, ale nie mam nic przeciwko krótkim, byle były dostosowane do okazji. I przede wszystkim - krótka nie oznacza mini
![]() ![]() ![]() I taka inna uwaga, nie odnośnie sukienki, a butów - wszystko wszystkim, ale obcasy trzeba dostosować do własnej umiejętności chodzenia w nich ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Pamiętam, że na mojej studniówce byłam jedną z chyba 2 czy 3 osób, które miały krótką sukienkę ( tzn. przed kolano ) .
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
U mnie na studniówce bylo mniej więcej po równo, może z lekką przewagą krótkich (studniówka 2011), ale nie było akcji "mini i cekiny", jak sukienki krótkie to eleganckie, stonowane, żadnych dekoltów do pępka czy mini ledwo za tylek.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się odnośnie butów
![]() ![]() Jeszcze jedno... nie przesadzajcie z solarium. Okropnie wygląda dziewczyna w środku zimy z pomarańczową, czy tam czerwoną opalenizną ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
U mnie też było różnie, rok wcześniej studniówkę miałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A co myślicie o koktajlowych?Założyłam watek na modowym ale dostałam tylko dwie,zupełnie sprzeczne odpowiedzi i dalej jestem w kropce.
http://www.riverisland.com/women/sal...l-dress-624907 Osobiście bardzo mi się podoba,ale boję się że zginę w tłumie wycudowanych kiecek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem sukienka powinna podobać się przede wszystkim tobie. Nie może być zbyt elegancka, ale bez przesady. Ja nie idę na studniówkę ale jak bym szła wybrałabym średniej długości czarną z dodatkiem koronki i do tego czerwone dodatki. Skromnie ale elegancko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja odrzuciłabym dwa rodzaje sukienek: taftowo-gorsetowe konstrucje i sexy-flexy imprezowe (np. obcisła mini w panterkę).
Poza tym myślę, że elegancka klasyka zawsze sie obroni, a duży efekt robią dodatki i ładna fryzura. Najbardziej razi mnie ostry kolor, fikuśny fason, który odsłania za dużo i zniekształca sylwetkę oraz materiał kiepskiej jakości (gnieciuch).
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
według mnie koktajlowa się nie nadaje a już napewno nie taka jaką wstawiła Carmela.. bo w takiej to zginiesz w tłumie..
![]() studniówka według mnie jest po to aby ubrać się z delikatnym przepychem a nie jak na wigilię.. ![]() powinno być kolorowo a nie czarno biało.. ale co kto lubi.. ![]() załączniki plus linki http://img03.allegroimg.pl/photos/or.../17/2876101757 http://img04.allegroimg.pl/photos/or.../78/2867397870
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie proste sukienki są fajne, ale jeśli widać po nich, że są na specjalne okazje. Taka jaką wstawiłaś, Carmelo, ja ubieram na co dzień
![]() Edytowane przez mariamarysienka Czas edycji: 2012-12-20 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.