Jaka powinna być sukienka studniówkowa ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-20, 12:33   #1
Precious things
Rozeznanie

Jaka powinna być sukienka studniówkowa ?

To założenia wątku skłoniło mnie przeglądanie modowego, gdzie dziewczyny wrzucały sukienki studniówkowe, prosząc o poradę w sprawie dodatków lub pytając czy dana sukienka nadaje się na tą uroczystość.
Odpowiedzi były bardzo różne, tak jak prezentowane ubrania. Np. za skromna, za prosta ; krótka - nie wypada ; koktajlowa - odpada, bo to bal ; zbyt strojna - też niedobrze.

Chciałam zapytać jaka wg Was powinna być kreacja studniówkowa ?

Czy to zależy od miejsca, gdzie się odbędzie ( sala gimnastyczna w l.o vs. sala balowa w Sheratonie ) ? Czy studniówka to dla Was bal ? Czy impreza ?

Precious things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 12:43   #2
mm444
Władca Wizażu

Dot.: Jaka powinna być sukienka studniówkowa ?

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 13:06   #3
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

dobry wątek, byłam ostatnio zszokowana jak oglądałam wieszaki i znalazła się grupa dziewczyn, która uważała, że nadają się tylko długie sukienki. dziwne to dla mnie wszak moda się zmienia, te pare lat temu nosiło się bezy z gorsetem, teraz krótkie koktajlowe i trudno. sukienka powinna być dopasowana do sylwetki, ze smakiem i elegancka, a że dla każdego oznacza to co innego to taki wybór różnych wieszaków na modowym znajdziemy

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

dodam, że ja mam na tegoroczną studniówkę neutralną małą czarną i uważam, że jest dobrana dobrze.

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 13:11   #4
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

Dodam jeszcze że kreacja powinna mieć raczej stonowane kolory (w mojej opinii).
Jeśli chodzi o długość to mini raczej odpada, a to czy do kolan czy dłuższa to raczej kwestia mody. Jak ja miałam studniówkę wszystkie miałyśmy długie sukienki i nikt nawet nie myślał o krótszej - teraz widzę że różnie z tym bywa.
Jeśli chodzi o krój to przede wszystkim trzeba dostosować go do sylwetki.
Poza tym raczej jestem zwolenniczką klasyki. Dla mnie fajniej wygląda skromniejsza sukienka ale bogatsze dobrze dobrane dodatki niż bardzo strojna suknia.
No i oczywiście nie zapominać że na imprezie są nauczyciele czyli nie są wskazane głębokie dekolty, prześwitujące materiały odsłaniające piersi.
I najważniejsze to dobrze się w sukience czuć bo każdy dyskomfort pogarsza zabawę a przecież o zabawę najbardziej chodzi.
Stary 2012-12-20, 13:22   #5
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja uważam, że sukienka na studniówkę powinna być elegancka i trochę różnić się od tej, którą ubiera się na byle imprezę do klubu w piątkowy wieczór. Osobiście najbardziej podobają mi się długie, ale nie mam nic przeciwko krótkim, byle były dostosowane do okazji. I przede wszystkim - krótka nie oznacza mini Jak dla mnie długość przed kolano to najkrótsza, jaką powinno się założyć. Bez ramiączek - ok. Ale dopasowana tak, że sukienka zatrzymuje się nad piersiami, a nie w ich połowie Jeśli chodzi o kolory to wg mnie najbardziej nadają się czerń, zieleń, kobalt, czerwień, bordo, granat, cieliste. Biel na studniówce jest jak dla mnie obciachowa Tak samo śmieszne wydają mi się cekiny, bo jak dla mnie są sylwestrowe, a nie studniówkowe.

I taka inna uwaga, nie odnośnie sukienki, a butów - wszystko wszystkim, ale obcasy trzeba dostosować do własnej umiejętności chodzenia w nich Bo laski, które już po godzinie tańczą na bosaka, bo ich 15-cm platformy je uciskają są śmieszne jak dla mnie

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 13:24   #6
Precious things
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Pamiętam, że na mojej studniówce byłam jedną z chyba 2 czy 3 osób, które miały krótką sukienkę ( tzn. przed kolano ) .

Stary 2012-12-20, 13:39   #7
mariamarysienka
Zakorzenienie

U mnie na studniówce bylo mniej więcej po równo, może z lekką przewagą krótkich (studniówka 2011), ale nie było akcji "mini i cekiny", jak sukienki krótkie to eleganckie, stonowane, żadnych dekoltów do pępka czy mini ledwo za tylek.

I love you
I will
I do

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 13:44   #8
Flower23
Zakorzenienie

Zgadzam się odnośnie butów jak dziewczyna nie potrafi chodzić w butach na obcasie, to niech ich lepiej nie zakłada, bo to strasznie rzuca się w oczy. Ja nie umiem chodzić i na swojej studniówce obcasy odpuściłam

Jeszcze jedno... nie przesadzajcie z solarium. Okropnie wygląda dziewczyna w środku zimy z pomarańczową, czy tam czerwoną opalenizną

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
U mnie na studniówce bylo mniej więcej po równo, może z lekką przewagą krótkich (studniówka 2011), ale nie było akcji "mini i cekiny", jak sukienki krótkie to eleganckie, stonowane, żadnych dekoltów do pępka czy mini ledwo za tylek.

U mnie też było różnie, rok wcześniej studniówkę miałam ale zdarzały się przypadki kompletnie źle dobranej sukienki

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 14:07   #9
Precious things
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno... nie przesadzajcie z solarium. Okropnie wygląda dziewczyna w środku zimy z pomarańczową, czy tam czerwoną opalenizną
Na moim zdjęciu studniówkowym jest parę takich smaczków

Stary 2012-12-20, 15:10   #10
Carmela_
Raczkowanie

A co myślicie o koktajlowych?Założyłam watek na modowym ale dostałam tylko dwie,zupełnie sprzeczne odpowiedzi i dalej jestem w kropce.
http://www.riverisland.com/women/sal...l-dress-624907
Osobiście bardzo mi się podoba,ale boję się że zginę w tłumie wycudowanych kiecek.
Carmela_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 15:13   #11
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Moim zdaniem sukienka powinna podobać się przede wszystkim tobie. Nie może być zbyt elegancka, ale bez przesady. Ja nie idę na studniówkę ale jak bym szła wybrałabym średniej długości czarną z dodatkiem koronki i do tego czerwone dodatki. Skromnie ale elegancko.
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 15:18   #12
BioIvO
Zakorzenienie

Ja odrzuciłabym dwa rodzaje sukienek: taftowo-gorsetowe konstrucje i sexy-flexy imprezowe (np. obcisła mini w panterkę).
Poza tym myślę, że elegancka klasyka zawsze sie obroni, a duży efekt robią dodatki i ładna fryzura.
Najbardziej razi mnie ostry kolor, fikuśny fason, który odsłania za dużo i zniekształca sylwetkę oraz materiał kiepskiej jakości (gnieciuch).

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 16:12   #13
Precious things
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Carmela_ Pokaż wiadomość
A co myślicie o koktajlowych?Założyłam watek na modowym ale dostałam tylko dwie,zupełnie sprzeczne odpowiedzi i dalej jestem w kropce.
http://www.riverisland.com/women/sal...l-dress-624907
Osobiście bardzo mi się podoba,ale boję się że zginę w tłumie wycudowanych kiecek.
Ja uważam, że jest jak najbardziej ok. Bo klasyka / prosty fason zawsze się obroni.Ale właśnie ... Wg niektórych pewnie jest zbyt skromna.

Stary 2012-12-20, 16:23   #14
gazowane lody
Zakorzenienie

według mnie koktajlowa się nie nadaje a już napewno nie taka jaką wstawiła Carmela.. bo w takiej to zginiesz w tłumie..
studniówka według mnie jest po to aby ubrać się z delikatnym przepychem a nie jak na wigilię..
powinno być kolorowo a nie czarno biało..
ale co kto lubi..
załączniki plus linki
http://img03.allegroimg.pl/photos/or.../17/2876101757
http://img04.allegroimg.pl/photos/or.../78/2867397870
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5085e79e07def.jpg (75,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 59_500x640.jpg (62,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka-na-studniowke-736416.jpg (47,3 KB, 26 załadowań)

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 16:40   #15
mariamarysienka
Zakorzenienie

Jak dla mnie proste sukienki są fajne, ale jeśli widać po nich, że są na specjalne okazje. Taka jaką wstawiłaś, Carmelo, ja ubieram na co dzień

I love you
I will
I do

Edytowane przez mariamarysienka
Czas edycji: 2012-12-20 o 16:42
Stary 2012-12-20, 16:42   #16
Carmela_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
według mnie koktajlowa się nie nadaje a już napewno nie taka jaką wstawiła Carmela.. bo w takiej to zginiesz w tłumie..
studniówka według mnie jest po to aby ubrać się z delikatnym przepychem a nie jak na wigilię..
powinno być kolorowo a nie czarno biało..
ale co kto lubi..
załączniki plus linki
http://img03.allegroimg.pl/photos/or.../17/2876101757
http://img04.allegroimg.pl/photos/or.../78/2867397870
Nic z tych rzeczy według mnie nie nadaje się na studniówkę-za dużo ciała.Zdziwiłam się jak zobaczyłam te propozycje,ale potem przestałam się dziwić gdy spojrzałam na nick
Carmela_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości