|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Hi, it's a topic in english
.
Edytowane przez aszemputel Czas edycji: 2012-12-28 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Hi, it's a topic in english
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Takie kaleczenie języka angielskiego to nie ma większego sensu...
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jak ma to dziewczynie pomóc, to niech idzie rozmawiać na tamto podforum. Lepiej niech kaleczy, niż niech nie pisze/mówi wcale ze strachu, że zrobi coś źle
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a czemu wy piszecie po polsku ?
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- albo moze poprawcie moje błędy skoro wy umiecie. no chyba ze wam sie nie chce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Konto usunięte
|
Oj no, każdy kaleczył zanim się nauczył
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zerknij do podforum, które Ci przesłałam, tam są tematy, w których dziewczyny piszą po angielsku. Tam lepiej się nauczysz, powodzenia.
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No niby tak, ale mnie zawsze powtarzano, że lepiej mieć większy zasób słów niż gramatykę samą w sobie, bo bez słownictwa to nijak nie ruszysz.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja się przyznaję, nie umiem angielskiego. Wyczytałam w necie ze to jest dobry sposób, więc probuje. dziekuje za link, będe tam zaglądać. Uczyłam się zawsze sama, więc sama edukacje zakończe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak koniecznie od początku chcesz rozmawiać, to sprawdź też tę stronę http://www.interpals.net/ Tam można znaleźć ludzi o róznym stopniu zaawansowania i sobie z nimi popisać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jeśli już tak bardzo chcesz, żeby Cię poprawić to powinno być:
"My name is Justyna. I am a new user of this forum. I have an idea. Maybe we will (be) talk in English in this topic. I know that I poorly write but I want to be able to speak/write in English. I think that you may want to write in English or you can speak in English. Help me." EDIT: Widzę, że już ktoś wcześniej poprawił, my bad ![]()
Narysuj mnie Pociągnij kreskę Dodaj uczucia Stwórz... To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście. Edytowane przez trustmyself Czas edycji: 2012-12-28 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poczytasz sobie angielski w naturalnej (niekoniecznie super-poprawnej) formie i może od czasu do czasu komuś się zachce poprawić Twoje błędy gramatyczne ![]() Jak forum będzie w interesującej Cię tematyce, to może poznasz kogoś do pogadania na skype czy na czacie w przyszłości. Moim zdaniem nie ma sensu wkuwać gramatyki na zasadzie kucia tabliczki mnożenia. O wiele lepsza i skuteczniejsza jest nauka poprzez rozmawianie i naśladowanie tych mówiących poprawnie (oczywiście język "w naturze" często różni się od tego z książek). Ja nigdy nie lubiłam przesiadywania nad conditionalami, odmianami form we wszystkich czasach itp., a po angielsku mówię, piszę i rozumiem jakby to był mój drugi język. Po prostu od dziecka obcowanie z językiem, rozmowy, filmy itp. + dwumiesięczny pobyt w USA, ale wtedy już całkiem nieźle mówiłam.
13.03.2013 Prawo jazdy ![]() 30.03.2013 Pierwszy własny samochód ![]() Edytowane przez lagerfeldised Czas edycji: 2012-12-29 o 01:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.