![]() |
#1 |
BAN stały
|
Jak patrzycie na takich facetow?
Jestem nowy na tym forum, choc czytam juz go od pewnego czasu. Z przyjemnoscia stwierdzilem, ze jest tu sporo madrych kobiet i dyskusja zwykle jest na wysokim poziomie, pomyslalem wiec ze zaloze watek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak patrzycie na takich facetow?
Ja uważam, że takich rzeczy można nauczyć się tylko z własnego doświadczenia. Czytanie książek czy stron internetowych nic nie da, trzeba wejść w związek, uczyć się na błędach i wyciągać wnioski.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Faktycznie to jest trochę dziwnie. Nie da się takich rzeczy nauczyć z internetu ,naprawdę. I pamiętaj,żeby nie szukać kobiet na siłę. A z tego co piszesz ,to na to wygląda. Po prostu poczekaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dziwne nie dziwne, ja tam przeczytałam książkę "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy"..kilka rad zastosowałam na ówczesnym tż i zachowywał się dokładnie tak jak napisano
![]() Jednak to było tylko takie moje sprawdzenie dla zabawy. Uważam, że do każdego człowieka trzeba podejść indywidualnie, niestety nie na każdego działa to samo ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Nie chciałabym żeby ktokolwiek postępował ze mną "książkowo". Czułabym się jak szczur laboratoryjny, a myślę, że moje samopoczucie przekreślałoby bliższe relacje. Cenię za to szacunek, szczerość, spontaniczność
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Każda odrobinę bardziej ogarnięta laska Cię wyśmieje, jak polecisz do niej z tekstami z poradnika
![]()
![]() |
#7 |
ReklaMO(D)żerca.
|
do każdej kobiety (czy mężczyzny) trzeba podejść indywidualnie. nie ma złotego środka, który zadziała na wszystkich, który zapewni powodzenie w sprawach sercowych i udanym związku. dlatego odłóż poradniki na bok ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy człowiek to indywidualna jednostka, nie można zakładać, że jak kobiecie A powiesz to i to, to ona poleci za Tobą w podskokach, podobnie kobieta B, C itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Każdy związek jest inny i nie ma co szukać odpowiedzi i rad w poradniku, a postępować tak jak Ci mówi serducho i rozum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dla mnie każdy facet który jest zdesperowany,jest niemęski.A Ty na takiego wyglądasz.Czytanie poradników na temat związku?Bicz plis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Możesz nauczyć się jak wyrwać panienkę czy zdobyć większą pewność siebie, ale jak być w związku z poradników czy od kolegów z forum się nie nauczysz. Z moich obserwacji oni sami w większości sobie bardzo kiepsko radzą w związkach - nie potrafią traktować kobiety jak partnerki. Ja mam uczulenie na tego typu facetów, a że siedzę w temacie zdarza mi się ich rozpoznawać gdy jestem podrywana - taki facet nie ma u mnie żadnych szans. Ba, moja ostrożność co do obcych mężczyzn wzrosła 100 krotnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Autorze,większość dziewczyn na forum Cie wyśmieje i uzna to za brzydkie itd.... bo większość uważa,jakie to są wyjątkowe i indywidualne i że ksiązki nie podziałają
![]() ![]() ![]() Po pierwsze nie przyznawaj się,że czytasz takie książki! Połowa Cię wyśmieje,druga uzna za obleśne - żadna nie będzie się spotykać z Tobą,bo będzie się bała być "potraktowana książkowo" i że trafi na typowego podrywacza ![]() ![]() I nie słuchaj,że się nie da nauczyć nic z neta... wiele facetów nie wie od czego zacząć w rozmowie dziewczyn itd.,a tam piszą dokładnie to,na co dziewczyny zwracają uwagę jesli chodzi o atrakcyjność ![]() I kobiety i mezczyźni działają zazwyczaj według pewnych schematów i tego nie da sie przeskoczyć jeśli o ich istnieniu ktoś nie wie ![]() Dlaczego nie pisze tak jak reszta tu dziewczyn? - ano sama czytałam podobne ksiązki,by umieć sie przed takimi chłopakami bronić,a raczej nie dać się zrobić w bambuko ![]() ![]() Co mi dały te i inne książki? - wiele dziewczyn mnie nienawidzi,bo potrafie lepiej się dogadać z ich chłopakami niż one ![]() ![]() Ja Ci osobiście polecam książke "Gra" Neil Strauss - do ściągniecia na chomikach itd. Czytając książke w wielu "schematach" przyznawałam autorowi racje jeśli chodzi o kobiety. Dobrze,ze nie chcesz siedzieć sam w pokoju z jęczeniem jak to kobiety Cie nie doceniają,oszukują itd. tylko próbujesz poznać co na nie działa ![]() Na koniec - faktycznie nie polecam korzystania z innych ksiązek w innych dużo głupot pie*rzą,które faktycznie nie działają.Po niej będziesz [mam nadzieje] mógł odróznić ziarno od plewu ![]() I faktycznie,kolesie po takich doświadczeniach nie potrafią za bardzo stworzyc dobrego związku ( co zobaczysz też w tej książce ) wiec polecam Ci jak każdemu facetowi "Mezczyźni są z Marsa,a kobiety z Wenus" - też ładnie wyjaśnione są relacje między kobietą i mezczyzną ale w zwiazku.
Akcja "pokaż kolana!" czas: do maja cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć ! 15km ![]() Edytowane przez ewa102 Czas edycji: 2012-12-25 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
regułki nic Ci nie dadzą bo każda dziewczyna jest inna. Poza tym w tej kwestii liczy się doświadczenie, musisz uczyć się na błędach itd a nie z jakichś poradników..... ewa102 u 90% kobiet zachowanie to samo? 10% to chyba wszystkie jakie znam w takim razie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Chcesz, to czytaj, ale się nie przyznawaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]() poza tym autor właśnie o takie "poradniki" nie pyta (co jasno wynika z tego zdania: Przeszukiwalem internet i jest w nim pelno poradnikow roznych "guru", specjalistow od "turbo uwodzenia" glupich panienek w klubie), tylko o zupełnie inne. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-12-25 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
A znasz schematy?
![]() ![]() nie mówie o typowych idiotach co uważają się za nie wiadomo co i rzucają dennymi tekstami... a większosc z was o takich myśli ![]() tylko o kolesiach,którzy w tym siedzą i mają doswiadczenie ![]() ![]() Czy autor pyta czy nie,myśle że i tak nie będzie mial mi za zle za polecenie tego poradnika ![]() W odpowiedzi - tak większość uzna Cie za niemęskiego,bo się będą bały sztuczek.Lepiej się po prostu nie przyznawaj.
Akcja "pokaż kolana!" czas: do maja cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć ! 15km ![]() Edytowane przez ewa102 Czas edycji: 2012-12-25 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ewa, takim wpadaniem i robieniem dymu - co chcesz w ogóle osiągnąć, ja się pytam ciebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorze, jeśli faktycznie w jakiś sposób Ci pomagają książki i nie stajesz się niewolnikiem poradnikowych rad-to czemu nie, czytaj. Natomiast JA wolałabym nie wiedzieć o czymś takim. Po 1. Lubię naturalność. Wolę by facet postępował tak jak czuje a nie tak jak wyczytał w książce. Po 2. Chyba większość kobiet woli być traktowana indywidualnie, wyjątkowo- a nie tak jak wszystkie inne.
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to ma sens, np. wtedy, gdy jest jakiś poważny problem z komunikacją czy zrozumieniem drugiej strony- wtedy warto sięgnąć po jakąś fachową literaturę, która przedstawi mechanizmy takiego zachowania, zmusi do zastanowienia nad związkiem, gdzie leży błąd, jak to naprawić itp. Albo jakieś książki typowo psychologiczne o relacjach damsko-męskich.
Ale żadne poradniki dla super-samca czy kobiety-zołzy.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
moze stwierdzily ze to dziwne, bo uwazaja ze tego nie potrzebujesz? i dobrze sie na tym znasz?
![]() wg mnie to nie jest dziwne. kazdy ma inne zainteresowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Radze chłopakowi by nie brał tego co dziewczyny piszą do siebie i jeśli chce to niech czyta ksiązki,a zeby nie czytał głupich to mu radze co warto przeczytać. Myśle,że moja wypowiedz bardziej mu sie przyda niż wypowiedzi reszty... [które z resztą też są do przewidzenia ![]() Natomiast jest to moja ostatnia wypowiedz w tym wątku,z racji tego że napisalam mu co chciałam i kłocenie się/ udowadnianie innym dziewczynom,że mam racje mnie nie interesuje. A autor jeśli będzie chciał porozmawiać to zapraszam na priv.
![]() |
![]() |
#22 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popatrz na odpowiedzi dziewczyn: one nie myślą o tym, że ty czytasz jakiegoś Starowicza, czy innego Eichelbergera, tylko że czytasz te poradniki podrywu właśnie. Wyobraź sobie sytuację taką oto: jesteś z kolegami i jest jedna dziewczyna. Ona mówi, że 'zgłębia tajniki damsko-męskie' a ty to odbierasz jako to, że ona czyta "Zołzy" i stamtąd bierze wiadomości o was, facetach. Co byś pomyślał sobie o niej? Uważałbyś to za dobry kierunek działania? Cytat:
Jak będzie wiadomo o jakich poradnikach w ogóle mowa - to można dywagować dalej. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-12-25 o 12:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ewa102 dobry jasnowicz z Ciebie by był :d wszystko tak przewidujesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie liczy się doświadczenie, a nie wiedza teoretyczna z neta.
![]() Przykład, ja z moim chłopakiem dogaduję się bardzo dobrze, a moja przyjaciółka czasami patrząc na jego zachowanie się zastanawia czemu się nie wkurzyłam czy coś. :P więc ile kobiet, tyle gustów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo czytając niektóre wątki np o podrywach czy coś i widzę posty innych kobiet, że super, że by tak chciały no to sobie myślę - jezu nigdy... :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Autor poszedł sobie, nie chce dyskutować
![]() W każdym razie: ja na wieść o tym, że poradniki podrywu to są dla ciebie te poradniki o związkach - skrzywiłabym się jak ten Clint na obrazku wyżej, bo w większości chłopacy tym się inspirujący mają zwyczajnie siano w głowie. Jeszcze nie spotkałam takiego z nich, który by umiał głębsze wnioski wysnuwać. Zawsze są to przemyślenia płytkie, bez zrozumienia przeciwnej płci - za to pełne piramidalnych schematów, za każdym razem oceniających, a nie rozumiejących. I właśnie przez ten schematyzm w myśleniu - uważam, że takich ludzi należy się raczej wystrzegać (więc podejście mam takie jak solideja). ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Może inaczej. Jeśli poradniki podrywu koniecznie - to poleciłabym Davida DeAngelo. Ale to po angielsku ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-12-25 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem te poradniki są żenujące, już choćby z jednej prostej przyczyny - radzą facetom jak zdobywać kobiety a nie kobietę. W każdym ale to w każdym tego typu badziewiu występuje takie (jawne bądź nie) założenie, że facet powinien stosować te tricki na wielu kobietach - ta liczba mnoga bardzo mnie odpycha. A naczytałam się tych poradników trochę
![]() A że czytają i się nie przyznają to oczywiste.
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
^one mają na celu nauczenie podrywu - ale nie uczą niczego dalej.
Więc: poderwiesz jakąś, ale jak przyjdzie do bycia z nią - to już w poradnikach o tym nie piszą. One mają na celu nauczenie wyrwania one-night standów. To powinna być rzecz wiadoma po jednej już lekturze tego typu dzieł dla każdego takiego chłopaka. Ale jak się zdaje: ta wiedza ich jakby omija. I jak chcą "grę" uskuteczniać przez cały związek - to ja nie zazdroszczę im tych przeżyć, które ich wtedy czekają. Bo tak to uprzedza do kobiet, jak nic innego. Dowodną rzeczą jest to, że ci podrywacze - nie mają stałych związków. Nie umieją się w ogóle w nich znaleźć. Również i Gra Straussa o tym mówi wielkim głosem. Jeśli więc chodzi o podryw - a czytaj sobie chłopaku. Ale jak na podstawie tych poradników chcesz zbudować związek stały - to śmiać należy się z ciebie, bo będzie to spektakularna katastrofa ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-12-25 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie muszą być takie typowe poradniki, jednak jeśli jest coś wartego uwagi (w końcu, aby być z jedną kobietą trzeba się niejednokronie dużo więcej się postarać niż w przypadku jednorazowych flirtów) dla bardzo nieśmiałego chłopaka to chętnie przeczytam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.