|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
DYSKUSJA - studia :-)
Witam najserdeczniej wszystkich zainteresowanych studiowaniem PSYCHOLOGII!
![]() Ucze sie aktualnie w 2 lo i zalezy mi na informacji co do doboru przedmiotow maturalnych. przedstawie moje preferencje : polski - pods + rozsz, angol - pods + rozsz, matma - podst, biologia -> i tutaj zastanawiam sie intensywnie jaki poziom wybrac... [aha, nie wspominajcie mi o historii i wosie, jestem laik mimo nauki na bloku humanistycznym ![]() Zakladajac, ze osiagnelabym 99% [xD] na podstawie (i pozostale przedmioty tez rozsadnie - ponad 80%) to jak klarowalyby sie moje szanse dostania sie na psychologie w LUBLINIE i KRAKOWIE? Blagam, nie kazcie mi samej szukac tych informacji, zupelnie sie gubie w stronach www. Czekam na odpowiedz od zyczliwych osob. =* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: DYSKUSJA - studia :-)
Cytat:
wybierasz się na studia wyższe, a tam niestesty nikt nie poda Ci wszystkiego pod nos. wiele razy będziesz musiała się nieźle naszukać. akurat szukanie w internecie będzie NAJPROSTSZYM szukaniem, uwierz ![]() nie zakładaj ile osiągniesz procent z matury - człowiek planuje, pan bóg kreśli. przyłóż się do matury porządnie i napisz ją najlepiej jak potrafisz. inaczej będziesz się zadręczać za każdy stracony procent, to bez sensu.. poza tym bywają matury łatwe i trudne (co widać na przestrzeni tych kilku lat) nie wiesz na co trafisz, ani jaki będzie ogólny poziom. w zasadzie to najwyższy czas zaopatrzyć się w jakiś informator dot. studiów i kierunków, bo za kilka miesięcy składasz deklarację maturalną (ja musiałam się zdecydować już w 1 klasie LO ze względu na program nauczania). najlepiej zdawać rozszerzone przedmioty, jednak nie wtedy, kiedy mija się to z celem i nie jest wymagane na danym kierunku. dlaczego akurat kraków lub lublin? https://www.erk.uj.edu.pl/studia/karta/518 proszę bardzo, uj http://www.umcs.lublin.pl/articles.p...164&mref=27752 lubelski wyborcza będzie pewnie drukować (jak co roku) informator (a moze juz drukowala?) czesto podają tam ubiegłoroczne progi na poszczególne kierunki. wszystko się zmienia... pozdrawiam, życzę więcej wytrwałości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.