|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pilniczki
Cześć dziewczyny
![]() Mam pytanie, a jednocześnie mały porblem, który nie daje mi spać ![]() Na mikołajki dostałam od koleżanki dwa pilniczki do paznokci, mam świra na pkt paznokci, lubię je malować na różne kolory, coś na nich tworzyć, ale co z tego jak nie wiem do czego słuzy jeden z tych 2 pilniczków, które dostałam. Chodzi mi o to, że na jadnym z pilniczków ( on jest podzielony na 3 czeście tzn pokolorowany 3 różnymi kolorami ) jest napisane tak : Step 1 i jest to kolor biały Step 2 i jest to kolor niebieski Step 3 i jest to kolor szary Czytałam trochę na ten temat i ten kolor szary to chyba jest do polerowania paznokci, ale co z resztą ? POMOŻECIE ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pilniczki
po kolorach nikt Ci nic nie napisze, musisz znać ich ziarnistość.
A o ile dobrze kojarze o jaki pilniczek Ci chodzi to nie nadaje sie on do niczego, ewentualnie do polerowania płytki, chociaz i z tym raczej sb nie poradzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
możliwe , że te 2 pozostałe to są do piłowania paznokci ale nie jestem pewna i ten szary na pewno jest do polerowania . chociaż może być też tak , że tamte 2 są do przygotowania płytki ale pewna nie jestem
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ten szary jest taki miły w dotyku, nie jest taki szorstki jak pozostałe, więc mi się wydaje, ze to jest do polerowania a reszta...dałam sobie spokój wolałam się dowiedzieć po co jest ta szara cześć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.