|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Opryszczka po zabiegu laserowym co2
Byłam na zabiegu laser co2 na twarz, dzień po wyskoczyła mi opryszczka na ustach. Czy to skutki uboczne? Zazylam tabletki hascovir + zakleilam to miejsce plasterkiem compeed. Czy powinnam się niepokoić??
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Opryszczka po zabiegu laserowym co2
Chciałabym też dopytać o zalecenia po zabiegu..
Twarz umyć po 24h Po tym czasie myć tylko raz codziennie rano i wieczorem, dodatkowo co kilka h smarować twarz alantanem. I tak smarować przez kilka dni? A co z łuszczaca się skóra? Dodam że podczas mycia ten krem nie chce mi zejść, zakamuflowaly się małe ilości pomiędzy ta łuszczaca się skóra i nie chce się zmyc;/ czy to zostawiać? I nakładać nowa warstwę? Czy muszę to wymyc?
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Czy opryszczka jest skutkiem zabiegu - nie wiem, ale tak myśle, że skoro po powiększaniu ust może się pojawić (po iniekcji) to po laserze, który przecież uszkadza skórę (w kontrolowany sposób) również może się pojawić.
Tak, smaruj, buzia i tak będzie się łuszczyć, nie „zepsujesz” tego. Smarowanie pozwoli na łagodniejszy przebieg, bardzie komfortowy i ogólnie jest bardzo wskazane z tego co pamiętam. Z domyciem to nie wiem. A dostałaś coś specjalnego do mycia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Opryszczka już się powolutku goi, dzięki bogu🤗 bałam się że coś się może spieprzy*
![]() Twarz myje rano i wieczorem żelem ceraphil, dwa razy dziennie wystarczy? 🤔 ciężko mi domyc krem który dostałam, i tak nie zmywajac do końca nakladam warstwę na twarz, tak trochę czuje ze to nie higieniczne (?)....
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.