|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
senność..
Nie wiem co ze mna jest nie tak,nie daje rady juz, mam problem ze spaniem, nawet gdy poloze sie o 22 potrafie spac do 20 [!] nastepnego dnia (wstajac rano na mniej niz 30min)..to prawie ciagly stan,w nocy tez niezbyt moge zasnac,klade sie maksymalnie przed 3 ale to juz ekstremalne przypadki,
chodze do szkoly i potrafie po szkole przyjsc do domu i nie moge usiedziec,na lekcji tez zdarzalo sie zasnac tak ze nie slyszalam nic wokol-nie jakis półen..to nie jest lenistwo,nie daje rady po prostu nic robic...ciagle chodze zmeczona co bym nie robila, teraz swieta itd,- wogole gdy jest wolne to rano gdy sie obudze dzwonie do TŻta jak nie chce sie spotkac albo jest w pracy to cale dnie spedzam za zaslonietymi szybami, nie mam powodu zeby wstawać rano z łóżka.. razem z tym mam ciagle bialo-zolty nalot na jezyku,nie pomaga szorowanie szczoteczka,ale nie wiem czy to moze miec zwiazek..-odzywiam sie w miare zdrowo-myslalam ze taki nalot pojawia sie przez odwodnienie odwodnienie ale to tez nie to bo dostarczam min.1,5l plynow dziennie.. Miala juz tak ktoras z was?pomocy.. Edytowane przez Blind Czas edycji: 2012-12-25 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: senność..
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
maszyna, nie człowiek
|
Nie dam Ci diagnozy ani złotej rady przez internet, ale na Twoim miejscu czym prędzej poleciałabym do lekarza pierwszego kontaktu, bo taki stan by mnie bardzo niepokoił.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
sprawdź TSH-być może masz niedoczynnośc tarczycy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Tralalinką .Wygląda na problemy z tarczycą. Jeżeli jesteś młoda to TSH powyżej 2,5 to jest źle. Nie daj sobie wmówić że jest ok bo normy są zawyżone i każdy dobry endokrynolog Ci to przyzna. Jeżeli będziesz miała podwyższone tsh to zrób USG tarczycy i przeciwciała Anty tpo , Anty tg aby sprawdzić czy nie masz hashimoto ( niestety ja jestem posiadaczką tego draństwa). Koniecznie zrób usg tarczycy same przeciwciała nie wystarczą. Ja nie mam podwyższonych tych 2 przeciwciał ( za pewne jakieś inne , których nie znamy , ale z obrazu USG wyszło hashimoto).
Zrób badania koniecznie bo z tarczycą nie ma żartów.
"W deszczu maleńkich żółtych kwiatów..." 21.05.2011...Notre jour ![]() Edytowane przez Light_Blue Czas edycji: 2012-12-25 o 23:57 Powód: ortografia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
U mnie objawy tarczycowe też się zaczęły w szkole (liceum), ale wyglądało to tak, że po prostu musiałam spać 8-9 godzin, żeby się wyspać, zamiast 5-6, żeby jakkolwiek funkcjonować.
Podstawa to wizyta u lekarza pierwszego kontaktu i to jak najszybciej. Ja czekałam ze 2 lata z diagnozą i ile się namęczyłam - tylko sama wiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Też polecam lekarza. Mam problemy ze snem, ale nie aż takie jak opisane przez Cię. Czy jesteś odpowiednio dotleniona, czytaj: czy ćwiczysz, spacerujesz? Bo jeśli siedzisz cały czas w zamkniętych pomieszczeniach to też może mieć wpływ na Twój stan.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.