![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Sms od... Jezusa!
Hej, Dziewczyny
![]() Wiem, temat brzmi absurdalnie, ale no musiałam go założyć! Parę minut temu dostałam smsa. Myślałam, że to kolejne świąteczne życzenia, a tu - nadawca: Jezus (nru brak). Wiadomość: Wesołych Świąt Andrzejko i obyś we mnie w końcu uwierzyła! Widzimy się w niebie za 6xx dni (już nie pamiętam ile tego było, usunęłam). Nie powiem, zdziwiłam się, wystraszyłam, wszystko na raz. Ale potem podzieliłam się tym z Tż, zapytał o zdanie wujka G. i znalazł serwis, który po aktywowaniu usługi wysyła smsy "o treści ewangelicznej". Nie wysyłałam tam żadnego smsa. Ale wysyłałam na inne bzdurne stronki, ok, na pewno handlują danymi, numerami, to mnie nie dziwi. Chodzi mi o samą tę wiadomość. Jeżeli kościół chce w ten sposób nagonić sobie wiernych, to gratuluję pomysłu. Jeżeli ten pożal się Boże serwis tak się reklamuje, spamując przypadkowe numery - jak wyżej. Normalnie jestem zbulwersowana wręcz ![]() ![]() Wg mnie bezczelność w czystej postaci. A Wy? Spotkałyście się z takim czymś? Co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sms od... Jezusa!
Ja nie spotkałam się z serwisem, ale widziałam jak koleś pisał smsa w autobusie jako jezus nie pamiętam już co tam było, ale jedno jakieś mądre zdanie, które dało mi do myślenia na ładne kilka miesięcy i podpis "jezus"............. nie wiem o co chodziło ale podtykał to każdemu kto był w pobliżu pod nos niby niechcący :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dla mnie to wręcz zabrzmiało jakby ktoś Ci groził wykorzystując imię Jezusa:/ bardzo zły pomysł na promocję czegokolwiek a już szczególności Kościoła:/
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
mnie w tej kwestii nic już nie zdziwi, kościół robi różne inne dziwne rzeczy, których nie powinien
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie sądzę, aby kościół maczał w tym palce (chociaż kto wie...). Raczej jakiś głupi portal/reklama/inni naciągacze.
Co do formy- żałosne. Ja bym się akurat czymś takim raczej nie przejęła tylko usunęła jak każdą inną reklamę czy konkurs gdzie rozdają bmw ale dla kogoś bardzo wierzącego, mogłoby to być bardzo przykre. Żałosne strasznie ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To w sumie dobrze, że o mnie Jezus zapomniał.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Killing me softly
|
Zadaj lepiej pytanie, kto w takim razie o Tobie pamięta
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
o rany, sms rodem z filmów o psychopatach - końcówka
![]() nie spotkałam się z czymś takim.
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się, że to bezczelność.
Z drugiej strony, to taki trochę "test" na "prawdziwego niewierzącego" ![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Raczej jakieś naciągactwo, pamiętajcie, żeby nie odpowiadać na takie SMSy, bo to często jest płatne.
Kościół to raczej by ci nie napisał, ze umrzesz za dwa lata. Albo jakiś podejrzany serwis, albo ktoś znajomy z kiepskim poczuciem humoru.
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- aha a co do samego tematu - gdybym dostała smsa bez numeru tylko z nadawca Jezus i trescia ze umre za tyle i tyle dni, to przyznam ze przeraziłabym sie, mimo ze jestem osoba wierzaca.. chyba za duzo horrorów sie naogladałam :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | ||
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
![]() jaki kraj taki 'Ring' ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
jestę wieszczę
|
Po takim smsie niezaprzeczalnie odstawiłabym winko
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Pozwolę sobie nie cytować, bo jesteście jednomyślne
![]() Ogólnie to jak zwykle się nie zawiodłam, tak myślałam, że znajdziecie w tej głupiej sytuacji powód do uśmiechu i za to bardzo Wam dziękuję ![]() Jednak mimo złości były te myśli "a może jednak" ![]() Co do teorii, że to ktoś znajomy... nie mogę wykluczyć oczywiście (choć mam nadzieję, że nie mam wokół siebie takich idiotów), tylko wtedy ciekawi mnie, czy w warunkach domowych można sobie zrobić z telefonem taki bajer, żeby żaden nr się nie wyświetlał? ![]() Bo to przyszło o, tak jak z banku na przykład. Nadawca bank i uj, numeru niet. Chociaż zastanawiam się, czy drążyć, bo jeżeli na naście odpowiedzi jedna osoba z podobnym pomysłem się spotkała, to statystycznie rzecz ujmując jestem zdruzgotana. ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() O to to ![]() Się śmiejesz, a ja się zastanawiałam, czy drugi raz w skrzynkę odbiorczą patrzeć bo mówię większe jajca będą jak tam jednak nic takiego nie będzie ![]() Gdybym jakiekolwiek alko piła to bym na bank wątku nie zakładała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ja bym przesłała do wszytskich osób, które wiedzą, że z kościołem jestem na bakier ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Andriejewna - widać, że chyba się tym przejęłaś. Zupełnie nie potrzebnie
![]() ![]() Ludzie są po prostu bezczelni i bezmyślni- tworzą jakieś debilne żarty lub reklamy. Ja już nie raz dostawałam jakieś głupawe esemesy gdzie miałam ochotę odpisać 'sp****' ![]() Także luz, żadne Jezusy czy dziewczynki z The Ring ![]()
![]() |
#20 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że gdyby Jezus czy inszy Bozia miał na mnie takie parcie (tzn. na moją duszyczkę), to raczej objawiałby mi się po staremu, czyli we śnie, w jakimś płonącym krzaku, a nie przez sms, bo trochę jednak wiocha. Wyluzuj
![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://niebezpiecznik.pl/post/spoofi...nadawcy-sms-a/ Więc ja bym obstawiała jakiegoś "zabawnego" znajomego.
![]() Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2012-12-25 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
zawsze mam racje
|
autorko tematu: podobno da się tak zrobić, żeby było widać smsa z wymyślonym przez nas numerem, pewnie nazwa literowa też może być.
Ale wątpię, żeby się komuś aż tak nudziło. Pewnie jakiś dziwny portal. Ciesz się, że w niebie, a nie w piekle ![]() Ja to tylko dostałam zawieszkę na klamkę jak ksiądz chodził po kolędzie, ale bez gwarancji nieba ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
-- Kiedyś na aucie ktoś palcem na szybcie napisał jakaś godzinę, ciekawe czy to godzina kiedy umrę czy co ![]() -- A co do snu- raz mi się śniło, że był koniec świata i sam Jezus przyszedł na mój balkon. Ale Antychryst też mi się śnił. No to w końcu kto mnie chce. Teraz się mogę z tego śmiać, ale wtedy byłam w podstawówce i się naoglądałam reklam o końcu świata i antychryście. Jeszcze się dowiedziałam co znaczy moja ulubiona liczba 666. (Nie wiem czemu była ulubiona, drugą było 123, tak sobie od tak ![]() Koszmary tylko dziecku zrobili przez te reklamy 'nie do wiary' ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
maszyna, nie człowiek
|
Padłabym na zawał po czymś takim... Podejrzewam, że jakiś uduchowiony znajomy, znajomy znajomego, dawny znajomy czy ktoś mógł po prostu znaleźć sobie sposób na super dowcip.
Ale proszę, dawaj nam znaki zycia na wszelki wypadek ![]()
![]() |
#27 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem trzy tygodnie po zdiagnozowaniu zaburzeń lękowych, żart wybitnie nie na miejscu ![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() Świat idzie do przodu, krzak już był, nigdy nic nie wiadomo ![]() ![]() Cytat:
![]() Kuźwa nie dość że mam ich z dziesięciu to jeszcze taki agent by miał być pośrodku? ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mnie się wydaje,że to nie znajomy tylko jakiś serwis/ organizacja/fundacja. Oni często sobie wysyłają różne dziwne smsy na numery, które znajdą z książki telefonicznej (sieci komórkowe takie mają, jak nie zastrzeżesz to Twój nr tam się znajduje) albo wykupują od innych firm (np gdzieś podałaś nr telefonu- w konkursie, albo w sklepie internetowym, cokolwiek... i nacisnęłaś opcję, że zgadzasz się na przetwarzanie danych). Takie serwisy/ organizacje (nie wiem jak to nazwać) wysyłają smsy i właśnie zamiast numeru pojawia się opis/nazwa - wyświetla się tak jakbyś miała już tego użytkownika zapisanego w kontaktach. Mi dwa razy przyszły takie smsy, aż się zdziwiłam - raz od "POLICJI" - normalnie było zamiast numeru napisane POLICJA i właśnie jakaś akcja ostrzegawcza, żeby powoli jeździć i nie po alkoholu bla bla bla. A drugi raz to już nie pamiętam, ale od razu wykasowałam. Nie sądzę, żeby jakiś znajomy mógł wysłać takiego smsa bo jak by zmienił numer na nazwę? Nie wiem, może i to jest mozliwe. Ale w każdym razie baaardzo głupie, bo pewnie tych smsów wysłali mnóstwo do różnych ludzi i o ile nastolatki / dorośli zrozumieją, że to reklama / żart / akcja to np jakby taki sms przyszedł do mojej babci (76lat) to by się wystraszyła i nie uwierzyła nam (wnukom czy swoim dzieciom) że to głupie żarty. Bała by się i tyle . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.