|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Plyn do higieny intymnej bez SLS -- jako szampon do mycia wlosow ,twarzy ?
Co sadzicie o myciu wlosow plynem do higieny intymnej bez SLS ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plyn do higieny intymnej bez SLS -- jako szampon do mycia wlosow ,twarzy ?
Że to fajna alternatywa dla szamponu czy żelu, nawet żelu pod prysznic. Wielofunkcyjny i łagodny kosmetyk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Plyn do higieny intymnej bez SLS -- jako szampon do mycia wlosow ,twarzy ?
O włosach nie mogę się wypowiedzieć ale o twarzy owszem. Od paru lat myje twarz pod prysznicem płynem do higieny intymnej. Nie szczypie w oczy, dobrze zmywa makijaż, jest łagodny dla skóry, nie wysusza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Na wątku pielęgnacja włosów znajdziesz sporo opinii i osób, które stosują do mycia włosów Facelle i inne płyny do higieny. Niektórym to służy, innym nie. Jak ktoś ma problem z nadwrażliwością na SLS, SLES i ich odpowiedniki, to warto spróbować, ale w przypadku kiedy mamy całkiem normalną skórę, to moim zdaniem jest to zwykła fanaberia. No chyba że ktoś lubi eksperymenty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Boże, nie.
Czytałam na blogu pewnej fryzjerki, że taki płyn jako szampon raz na jakiś czas, do jakiegoś zabiegu, do "zakwaszenia" - ok. Ale nie jako szampon na każde mycie!!! Żel to żel, a szampon to szampon ![]()
*Odchudzam się i ćwiczę pilates od 01.04.2013r. Waga: 67kg ![]() Cel: 55kg ![]() *Zapuszczanie i regeneracja zniszczonych włosów ![]() *kosmetyki naturalne *Walczę z trądzikiem ![]() styczeń, luty, marzec, kwiecień... www.pustamiska.pl <- KLIK!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
To podobie jak z produktami naturalnymi ,nie zawsze one pomagaja,czasem nawet potrafia szkodzic,nie sluza po prostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja ostatnio używam babydream płyn do kąpieli dla ciężarnych praktycznie do wszystkiego: włosów, twarzy, higieny intymnej i jako żel pod prysznic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ja używam płynu do higieny intymnej Lacibios Femina Protecta, alejeszczego do mycia buzi nie używałam - ktoś próbował?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.