|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ciemne brwi nie każdemu pasują?
Bardzo podobają mi się☠ciemne, wyraziste brwi
http://3.bp.blogspot.com/-HutrzwUY7d..._juliett_1.jpg http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...lR8gUA6MNCasuw Kupiłam sobie cienie, jakiś☠zestaw do brwi z woskiem itd. Niestety, za każdym razem po takim zabiegu wydaje mi się, że wyglądam komicznie i przerysowanie i od razu wszystko zmywam. Zastanawiam się, czy ja po prostu nie umiem tego zrobić, czy mi to nie pasuje? (mam brązowe oczy i ciemne włosy) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ciemne brwi nie każdemu pasują?
Moim zdaniem po prostu nie jesteś nie przyzwyczajona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Do każdej zmiany trzeba czasu, by się przyzwyczaić. Może zapytaj najbliższych co myślą ? Lub wstaw swoje zdjęcie tutaj, na pewno ktoś zechce szczerze ocenić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
a cieniujesz je ładnie? http://www.youtube.com/watch?v=4c78JUoNn3s oglądnij to
![]() Aha no i jeszcze mocno podkreślone brwi pasują, gdy oczy też są pomalowane.. Może tego brakuje?
Edytowane przez Pralinka94 Czas edycji: 2012-12-22 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam dosyć grube i ciemne brwi, ale jestem szatynką... Na makijażu u profesjonalistki dowiedziałam się, że tak mocno zaznaczone brwi / ich ciemny kolor niekoniecznie odpowiada delikatnej urodzie i powoduje, że makijaż / oczy wydają się ''cięższe''... Mi w każdym razie takie brwi bardzo odpowiadają i będę się tego trzymać
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Oj nie każdemu pasują, wszystko zależy od odcienia cery i włosów, ja wyglądam w ciemnych brwiach karykaturalnie. Ja mogę sobie pozwolić na co najwyżej na jasny brąz, bo nawet zwykły brąz jest za ciemny. Nic na siłę.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem nie jesteś przyzwyczajona do ciemnych brwi, też tak miałam
![]() ![]() Jeżeli masz brązowe oczy i ciemne włosy tak jak napisałaś, to mocne podkreślanie brwi jest jak najbardziej OK! Sama to lubie... :P hehehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Moze wstaw nam swoje zdjęcie
![]() Ja też nie byłam pewna czy dobrze wyglądam z pomalowanymi brwiami i na początku używałam brązowej henny, teraz przerzuciłam się na czarną i bardzo mi się podoba jak to wyglada, pytałam o opinie przyjaciółki i siostry czy nie wyglądam dziwnie hah ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama mam brwi całkiem w porządku-włoski są czarne ale widać prześwitująca gdzieniegdzie skórę. Do naturalnego makijażu dziennego typu jasny cień i tusz nie robię z nimi nic bo wyglądają dobrze.Ale przy ciemnym, wyrazistym makijażu typu smoky moje brwi po prostu gdzieś giną.Wtedy poprawiam je leciutko średnim brązem.Właśnie brązem a nie czernią bo to wygląda naturalniej.Z początku też mi się wydawało, że te brwi wychodzą wtedy na pierwszy plan i są ogólnie taaakie wyraziste ale z czasem przywykłam.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.