|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak sobie radzić z niesłownością
Dziewczyny, chciałam Was zapytać o opinię. Być może będziecie wiedziały an ten temat co nieco z własnych doświadczeń, no ale do rzeczy.
Jestem osobą, której charakter mocno zahacza o choleryka, stąd też często się o coś przyczepiam, zawsze mówię co myślę, nie zważywszy na to czy będzie to mile przyjęte. Często jest to błędem, zwłaszcza jeśli chodzi o związki. Otóż, ciągle mi nie pasują zachowania mojego lubego. Czasem jest niesłowny. Sytuacja sprzed tygodnia - umówił się z kolegami na piwo, ale powiedział, że wieczorem do mnie zadzwoni i wpadnie, bo chciałam żeby mi podrzucił pewną rzecz. Czekałam na niego. I co? I nic. Następnego dnia się na niego wydarłam, że nie będę tolerowała takiego zachowaniu i się pokłóciliśmy. Wiem, że może trochę niepotrzebnie, ale on praktycznie nie widział problemu, stwierdził, że go koledzy zatrzymali a i tak byliśmy umówieni następnego dnia, więc mógł mi podrzucić i tak to co chciałam. Ale mnie tutaj chodzi o kwestię niesłowności, po co się w ogóle deklarował, że coś zrobi skoro nie miał zamiaru tego zrobić? To z pozoru błaha sprawa, ale co jeśli będzie tak też z tymi poważniejszymi? Nie mam zamiaru tolerować takich zachowań. To samo kiedyś miał do mnie przyjść, umawiamy się na 19, a ten przychodzi spóźniony 40min, z jakimś głupim wytłumaczeniem, a nie łaska była wcześniej do mnie zadzwonić, że przyjdzie jednak prawie godzinę później! Takie nieciekawe sytuacje z jego strony zdarzyły nam się 4 razy. Tak to jesteśmy naprawdę zgodną parą, fajnie nam ze sobą, nie kłócimy się...i to zawsze JA wychodzę na tą złą, za to że się na niego drę w takich sytuacjach. Ale jak mam się nie drzeć, skoro on sam wywołuje takie akcje?! Mam to puszczać mimo uszu? To będzie to robił dalej myśląc, że mi to nie przeszkadza i sobie pozwoli. Zarzucił mi właśnie parę dni temu, że zachowuję się jak despotka, że nam się układa, a ja muszę wywoływać kłótnie, przez to ja wychodzę na tą złą, a nie on ![]() Co mam robić w takim przypadku? Nie chcę wychodzić na tą okropną co się na biednego chłopaka drze i powoduje wszelkie spięcia, ale też nie mogę tego ignorować, zwłaszcza że on nie widzi większych problemów w swoim zachowaniu. Jeśli mówi, że zadzwoni to niech do cholery zadzwoni, a jeśli nie ma zamiaru, to po co mi kurde mówi, że zadzwoni, już lepiej jak się nie odzywa niż jak jest niesłowny i niekonsekwentny w działaniu! ![]() ![]() No nie wiem może przesadzam? Dziewczyny poradźcie coś, bo taka głupia sprawa, a mnie męczy w tym związku jednak. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Jak sobie radzić z niesłownością
Po co się drzesz, skoro to niczego nie zmienia? Dla odmiany pogadaj z nim o tym spokojnie, powiedz, jak się z tym czułaś. Jeśli to nie pomoże, dla odmiany zachowuj się inaczej niż dotąd. Spóźniony? Wychodzisz po 15 minutach i idziesz zająć się swoimi sprawami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
A umiesz się nie wydzierać w takich momentach? tylko porozmawiac?
"kochanie następnym razem jesli nie dasz rady przyjść,to napisz mi wczesniej bym nie musiała się martwić i denerwować" "rozumiem,ze nie dales rady wczesniej przyjsc,ale postaw się w mojej sytuacji - gdybym to ja napisala,ze bede na 19 a pozniej nie dala znaku zycia,nie zacząłbyś się o mnie martwić? bo ja się martwiłam o Ciebie,daj nastepnym razem znac,ze sie spoznisz,ok? " Podałam przykłady,które lepiej owocują niż robienie wojny. A tak w ogole ile jestescie razem? Ty zawsze jestes idealna? To jest jego pierwszy poważny związek?
Akcja "pokaż kolana!" czas: do maja cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć ! 15km ![]() Edytowane przez ewa102 Czas edycji: 2012-12-27 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
No cóż, wydzierać się nie musisz, można porozmawiać, ale ja na Twoim miejscu też bym się czepiała, bo doprowadza mnie do szału, gdy ktoś się ze mną na coś umawia, a później nie dotrzymuje słowa (nawet jeśli chodzi o głupoty). Pogadaj z nim normalnie, bo skoro Tobie to przeszkadza, to on powinien wziąć to pod uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
- dokładnie to samo chciałam napisać; po prostu nie wydzieraj się, ale daj mu odczuć skutki spóźnienia i niesłowności- jesteście umówieni? Nie ma go i nie dzwoni? Wychodzisz i nie odbierasz. A potem gdy zapyta mówisz: "byliśmy przecież umówieni na....".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Nie dziwię się, że jesteś na niego w takich momentach wściekła, każdy by był. Niesłowność to jest paskudna cecha. I bardzo słusznie, że reagujesz teraz, od razu, zamiast udawać, że wszystko jest OK.
Ale krzyki jak widać nie dają efektu. Najlepsza strategia będzie taka jak dziewczyny wyżej napisały, Cytat:
![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Z moich obserwacji najlepszą metodą jest obojętność, zacznij go traktować tak jak on Ciebie i zobaczysz zmiany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja też bym się rzucała, ale efekt uzyskasz spokojną rozmową, jak poprzedniczki wspomniały
![]()
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie mówie,że on się idealnie zachowuje,ale z drugiej strony jeśli dziewczyna się na niego wydziera za kazde spoźnienie.... to mu nawet się nie dziwie,że facet jej wczesniej o tym nie mówi bo jest przekonany,że dzwoniąc za pierwszym razem dostanie PIERWSZĄ z☠☠☠ke,ze jej czasu nie szanuje i jak śmie się spóźniać skoro byli umówieni,a jak już przyjdzie to będzie KOLEJNA i ogólna wojna ![]() ![]() Autorko,może obiecaj chłopakowi,że nie bedziesz zła jeśli sie spóźni pod warunkiem,że Cie ostrzeże o tym? ![]() i to co pisałam już wyżej w poprzednim poście...
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
To z pozoru błaha sprawa, ale co jeśli będzie tak też z tymi poważniejszymi? I co jak będzie coś poważniejszego? Ma w niego zacząć rzucać czymś,zeby zrozumial ze to coś poważniejszego niż spóźnienie się? Skoro o spóźnienie robi mu wojne i krzykiem rozwiązuje sprawe to jak ma pokazac,że bardziej z czymś innym zawalił?Nie popadajmy z skrajności w skrajność... Poza tym - proszę zanim zaczniecie cytować moje wypowiedzi to przeczytajcie co wcześniej napisałam bo pisałam jej wcześniej by zamiast krzyczeć porozmawiała z nim i wytłumaczyła jak się ona czuje,gdy on jest niesłowny ,a nawet dałam przykładowe formułki ![]()
Akcja "pokaż kolana!" czas: do maja cel: ćwiczyć,ćwiczyć,ćwiczyć ! 15km ![]() Edytowane przez ewa102 Czas edycji: 2012-12-27 o 23:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie ja stosuję metodę jak kuba bogu tak bóg kubie-skutkuje, ale potrzeba czasu ![]() Moja rada : jak zaczynasz narzekac i krzyczec to facetowi włancza sie funkcja off w słuchaniu. Musisz postawić go w podobnej sytuacji, żeby poczuł się tak jak ty, a potem jak zacznie mieć pretensje to powiedzieć, ze przecież on potrakotował cię tak samo. W ogóle po 6 latach zauważyłąm ze jak mój facet zrobił sie starszy tojakby zmądrzałi teraz jest w miare słowny.
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Strasznie nie lubię, po prostu nie znoszę i doprowadza mnie to do szału, gdy ktoś nie dotrzymuje obietnic! Na początku smuciłam się, wkurzałam, próbowałam wywołać w nim poczucie winy, ale skoro się nie zmienia, to teraz nie zwracam uwagi i nie wierzę w połowę tego, co obiecuje. Szkoda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Niestety ten problem jest mi dość bliski.
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Z niesłownością chłopaków miałam dużo do czynienia. Metody typu, zrób tak samo jak i rozmowa nie za bardzo działają.
Nie da się zmienić drugiej osoby jeśli ona nie widzi w tym problemu. Według mnie zostaje Ci albo zaakceptować że ten typ tak ma, albo szczerze porozmawiać i jeśli nie będzie wykazywał chęci zmiany to znajdź sobie takiego który się nie spóźnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
.
|
Cytat:
autorko, zacznij od spokojnej rozmowy - jakie zachowania ci sie nie podobaja. pozniej, jak sie bedzie spoznial, wyjdz z domu i nie odbieraj telefonu. jesli to nie pomoze to pozegnaj pana, bo faktycznie moze miec cie gdzies. ale przede wszystkim spokojna rozmowa.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.