Jak zapomnieć? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-16, 11:52   #1
oshinek
Wtajemniczenie

Jak zapomnieć?

Jak zapomnieć o kimś kto jest bliski sercu??? Jak można kogoś szybko wyrzucić z pamięci Zwracam się do wszystkich, którzy przeszli coś takiego i mają skuteczne rady

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 11:57   #2
Lovisa
Zakorzenienie

Dot.: Jak zapomnieć?

Nie można Wiem z doświadczenia.
Stary 2005-08-16, 11:58   #3
fistaszek20
BAN stały

czas czas czas wszystko z czasem
a najlepiej nie chodzić do miejsc w których spedziliście wspaniałe chwile
spotykac sie ze znajomymi
prubowac nie myśleć o tym co było a co bedzie

i dziekuje ci za pomoc co do fryzury zastosowałem twoje rady
fistaszek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 12:00   #4
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

CZAS-stara prawda sie staje aktualna,chociaz nie do konca tez tak jest....jednak z czasem zaczynamy widziec i patrzec na duzo rzeczy z innej perspektywy;moze to banalne ale tak jest.Nie ma chyba zadnego skutecznego sposobu,bo sama probowalam i NIC.I chociaz od tamtej pory minelo juz(albo dopiero)4 lata to i tak sentyment pozostal i ma swoje miejsce w moim sercu.
Trudno to tak ogarnac w kilku slowach ale ciezko jest zapanowac nad wspomnieniami,wspolnymi miejscami,ulubionymi rzeczami i stosie WSPOLNYCH spraw,ze az niemozliwe wydaje sie,ze wspomnienie moze zblednac.
Mimo wszystko teraz patrze JUZ inaczej i sporo czasu mi to zabralo,w pewien sposob moge powiedziec ze stalam sie silniejsza czego i TOBIE zycze
Hexxana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 12:00   #5
gaga87
Zakorzenienie

Nie wiem czy sa takie jednoznaczne sposoby. Staraj sie, zeby nie widywac tej osoby, bo wtedy wszystko momentalnie wraca. Najlepszym lekarzem w takich sprawach jest czas, ktory leczy rany.... 3maj sie
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 12:05   #6
Kasiulka22
Zakorzenienie

Smile Dot.: Jak zapomnieć?

Cytat:
Napisane przez gaga87
Nie wiem czy sa takie jednoznaczne sposoby. Staraj sie, zeby nie widywac tej osoby, bo wtedy wszystko momentalnie wraca. Najlepszym lekarzem w takich sprawach jest czas, ktory leczy rany.... 3maj sie

Zgadzam się z przedmówczyniami. Czas i przede wszystkim czas, nie ma szybszego ani łatwiejszego sposobu niestety. Pozdrawiam ciepło
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 12:09   #7
Akane
Zakorzenienie

W moim przypadku pomógł po prostu powrót do życia. Odnowienie kontaktów towarzyskich, poznanie nowych ludzi, znalezienie sobie nowego hobby. Poza tym, pomimo cierpienia związanego z porzuceniem - odetchnęłam. Mój poprzedni związek trwał ponad 3 lata, z czego ostatni rok był nieustającym koszmarem, na który godziłam się ze strachu przed samotnością. Potem już nie musiałam się bać, bo najgorsze miałam za sobą.
Przede wszystkim trzeba pogodzić się z nową sytuacją i spróbować się w niej odnaleźć. Wyjść do ludzi. Po prostu żyć. Wiem, że na początku jest to bardzo trudne, ale z czasem (tak, jak pisały dziewczyny) jest coraz łatwiej.
Akane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 12:20   #8
ewunia2
Zadomowienie

Nie napiszę żadnej nowości i nie odkryję Ameryki- dziewczyny napisały CZAS. Nie ma recepty na zapomnienie, odkochanie. Trzeba żyć własnym życiem, nie możesz się zamykać, rozmyślać w kółko i się zadręczać bo do niczego dobrego to nie prowadzi wierz mi .Na pewno nie raz będą wracać wspomnienia i możesz się zdziwć ale znam osobę, która nie zapomniała po 10 latach. Czasem tak bywa. Ale po pewnym czasie na pewno wszystko się zabliźni i będziesz całkiem inaczej patrzał na tę sprawę no i może pokochasz na nowo czego Ci życzę.
ewunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 12:27   #9
aniielica
Zakorzenienie

Czas i nowi ludzie. W moim przsypadku sprawdzają się rewelacyjnie. Nie mogę siedzieć sama w domu i się dołować. Musze się czymś zająć. Wyjść do miasta na zakupy, na impreze z przyjaciółmi. Bardzo mi też pomaga rozmowa z nimi. Wiem, że nie jestem sama. Poza tym tego kwiatu jest pół światu i w koncu kiedys się musi trafić na odpowiedniego Nie można pozawolić sobie na dołowanie się i płacz przez faceta. Żaden facet nie jest wart tego, zeby za nim płakać. Od kiedy wyznaję te zasady rozstania tak nie bolą i szybko dochodze do siebie. Po moim ostatnim związku dochodziłam do siebie przez 2 tygodnie. Kiedy wydawało się ze jest już ok dowiedziałam się jak mnie oszukiwał, że kręcił sobie następną dziewczynę na boku, okłamując mnie jednocześnie ze ciężko i dużo pracuje. Wszystko się momentalnie zawaliło. Ale znalazła się osoba, która mi bardzo wtedy pomogła, mój przyjaciel. Teraz jestem z Nim blisko Mam dla kogo żyć... I wszystko się ładnie ułożyło
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 12:29   #10
oshinek
Wtajemniczenie

Chyba najgorsze jest to ze mamy wspólnych znajomych, a ja nie chce rezygnować z kontaktu z nimi tylko dlatego ze sie rozstałam z chłopakiem. Nie chce żeby znajomi wybierali- to jest bezsensowne, no ale niektóre sytuacje są dziwne zarówno dla mnie jak i dla nich. Wczoraj spotkałam się z kolega siedzieliśmy sobie na piwku no i mój ex wracał z pracy, minął nas, nie podszedł się nawet przywitac. Zawsze miał pretensje o tego własnie kumpla, że od czasu do czasu sie z nim spotykam. I badź tu mądrym człowieku

Stary 2005-08-16, 12:31   #11
maciek_k
Zadomowienie

GG do maciek_k

jesli nie podszedl nawet sie przywitac, to juz chyba lepiej nie mogl sie podpisac, na swoja niekorzysc oczywiscie. jak ktos udaje, ze nie widzi, no to przepraszam..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-16, 12:32   #12
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fistaszek20
czas czas czas wszystko z czasem
a najlepiej nie chodzić do miejsc w których spedziliście wspaniałe chwile
spotykac sie ze znajomymi
prubowac nie myśleć o tym co było a co bedzie

i dziekuje ci za pomoc co do fryzury zastosowałem twoje rady
spoko zawsze do usług
teraz ja potrzebuje pomocy, ahhh to życie...

Stary 2005-08-16, 12:39   #13
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akane
W moim przypadku pomógł po prostu powrót do życia. Odnowienie kontaktów towarzyskich, poznanie nowych ludzi, znalezienie sobie nowego hobby. Poza tym, pomimo cierpienia związanego z porzuceniem - odetchnęłam. Mój poprzedni związek trwał ponad 3 lata, z czego ostatni rok był nieustającym koszmarem, na który godziłam się ze strachu przed samotnością. Potem już nie musiałam się bać, bo najgorsze miałam za sobą.
Przede wszystkim trzeba pogodzić się z nową sytuacją i spróbować się w niej odnaleźć. Wyjść do ludzi. Po prostu żyć. Wiem, że na początku jest to bardzo trudne, ale z czasem (tak, jak pisały dziewczyny) jest coraz łatwiej.
Akane wszystko zbiegło się z moim odchudzaniem, także wiesz ziemnaki mi w ogóle nie "wchodzą"
PS. Zeszło mi 3 kg

Stary 2005-08-16, 13:18   #14
Akane
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oshinek
Chyba najgorsze jest to ze mamy wspólnych znajomych, a ja nie chce rezygnować z kontaktu z nimi tylko dlatego ze sie rozstałam z chłopakiem. Nie chce żeby znajomi wybierali- to jest bezsensowne, no ale niektóre sytuacje są dziwne zarówno dla mnie jak i dla nich. Wczoraj spotkałam się z kolega siedzieliśmy sobie na piwku no i mój ex wracał z pracy, minął nas, nie podszedł się nawet przywitac. Zawsze miał pretensje o tego własnie kumpla, że od czasu do czasu sie z nim spotykam. I badź tu mądrym człowieku
Z moim byłym spędziłam kawał czasu i siłą rzeczy, znajomych też mieliśmy wspólnych (szczególnie, że jak idiotka porzuciłam swoje życie i skupiłam się na nim i jego towarzystwie). Uwielbiałam jego siostrę, brata ciotecznego i jego mamę, z którą nie raz i nie dwa siedziałam i płakałam, jak już był kryzys w naszym związku. Ale musiałam się zdecydować. Kontakty niektóre urwałam, inne ograniczyłam. Niestety pewne sytuacje powodują nawrót złych wspomnień, które do tej pory potrafią odcisnąć się na mojej teraźniejszości. Może spróbuj, przynajmniej na trochę i w pewym stopniu, ograniczyć kontakty z najbliższymi znajomymi Twojego byłego. Myślę, że zrozumieją.

P.S. Gratuluję 3 kg
Stary 2005-08-16, 14:12   #15
Tuchajbej
Rozeznanie

Tak jak dziewczyny napisaly na wszystko potrzeba czasu,ktory 'ponoc' leczy rany i jest w tym prawda,ja po moim bylym zwiazku dochodzilam do siebie 4 miesiace,nie jest to az tak maskrycznie dlugi okres czasu ,no ,ale byla to dla mnie meczarnia..szczerze mowiac to chyba nigdy o nim nie zapomne..Trzeba zyc dalej i wierzyc ,ze bedzie dobrze

I learned that success and happiness are not values to pursue;
they are values to develop

Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze.
Tuchajbej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 14:29   #16
Asik_
Zakorzenienie

A ja dam taka rade
Na poczatku wyplakac sie za wszystkie czasy, wyrzucic z sibie wszelka zlosc i smutek. Pozniej zastanow sie co pozwala Ci o tej osobie nie myslec, co lubisz robic, i rob to, by az tak nie myslec. Czesciej umawiaj sie ze znajomymi. Gdy zaczniesz juz powoli dochodzic do sibie umow sie z jakims chlopakiem na kawe Moze spodoba CI sie i stwierdzisz ze sa jeszcze na swiecie fajni faceci
Jedno jest pewne ze z dnia na dzien sie nie da zapomniec, ale po kliku miesiacach milo wspomina sie byly zwiazek
POZDRAWIAM
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 14:40   #17
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Przede wszystkim znaleźć sobie coś, co pozwoli nie myśleć o nim, coś, co zaangażuje myśli... no i osławiony czas.
W Twoim przypadku jest trochę trudniej bo macie wspólnych znajomych. Zależy w jakiej atmosferze się rozstaliście - czy to była burza z piorunami, czy może obopólna zgoda że tak będzie najlepiej.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 14:48   #18
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Dodam jeszcze tyle,zeby nie powracac pamiecia do TEGO CO BYLO,ale myslec o tym CO BEDZIE
Nie jest to ani proste ani latwe,ale warto sprobowac i ....moze pojawi sie ktos z kim chetnie umowisz sie dla relaksu,z kim bedziesz dobrze sie czula i nie bedziesz Go porownywac z ex.Takie niezobowiazujace,luzne i kolezenskie spotkania tez dobrze robia.
Najwazniejsze to mysl,ze pragniesz szczescia bo JESTES TEGO WARTA ,zycze powodzenia
Hexxana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 15:10   #19
jami
Rozeznanie

Spedzaj czas z przyjaciolmi-rob wszystko, byle nie miec czasu na myslenie
jami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-16, 15:41   #20
kizia mizia
Wtajemniczenie

Edytowane przez kizia mizia
Czas edycji: 2005-11-25 o 22:52
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 15:53   #21
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie
Przede wszystkim znaleźć sobie coś, co pozwoli nie myśleć o nim, coś, co zaangażuje myśli... no i osławiony czas.
W Twoim przypadku jest trochę trudniej bo macie wspólnych znajomych. Zależy w jakiej atmosferze się rozstaliście - czy to była burza z piorunami, czy może obopólna zgoda że tak będzie najlepiej.
Lexi rozstaliśmy sie w zgodzie.
A co do znajomych to dlaczego ja mam z nich rezygnować, skoro jego koledzy mnie lubią i chcą się ze mną spotykać.

Edytowane przez oshinek
Czas edycji: 2011-10-18 o 20:36
Stary 2005-08-16, 16:02   #22
oshinek
Wtajemniczenie

Czasem jak jestem zła to myślę, żeby też kimś się pobawić, dać przysłowiowego lizaka na trochę, a potem nagle i bez litości go zabrać
Wiem że to głupie, ale czasem mi takie myśli pomagają. Nigdy bym chyba nie chciała żeby ktoś przezywał przeze mnie to co ja teraz.

Edytowane przez oshinek
Stary 2005-08-16, 16:03   #23
gonka23
Zakorzenienie

widzę że nie jestem jedynym smutasem który ostatnio stracił kogoś bliskiego kogoś kto dużo naobiecywał po czym cichutko i sprytnie ze wszystkiego się wycofał
no ale jak sobie radzę? hmm.. ja w ramach terapii piszę sobie pamiętnik. wyrzucam z siebie to wszystko co mi leży na serduszku. płaczę przy tym niesamowicie ale potem chyba mi troszkę lżej. poza tym dużo o tym rozmawiam z przyjaciółmi. jak się wygadam to też mi lepiej.
hmm... najgorzej jest jak zaczynam wspominać miłe chwile ach życie..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-08-16, 16:09   #24
maluchna
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Jak zapomnieć?

Ja tez to usłyszałam:\
PO 2 latach zwiazku moj mezczyzna nagle stwierdzil,ze uczucie wygasło :\
Tesh uwzalam,ze bylismy idealna para.Ale mylilam sie, po 2 miesiacach pozwolilam mu wrocic do mnie i dopiero teraz moge smialo powiedziec ) pasujemy so siebie jak ulał ))
Przez 2 miesiace przezywalam koszmar, czas tu wiele nie zalatwil,bo dla mnie dni ciagnely sie w nieskonczonosc :< az tu w koncu wspanialy happy end
Tobie takze zycze,zeby wszytsko ulozylo sie tak jak sie ma ulozyc.Moze jeszcze wszystko przed Wami...?Zazwyczaj docenia sie coś gdy sie to traci )
Powodzenia! i 3maj sie cieplutko!
maluchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 16:10   #25
Agniesia18
Zadomowienie

GG do Agniesia18
Unhappy Dot.: Jak zapomnieć?

Dziewczyny, nie zawsze jest tak że ludzi krzywdzą świadomie... Nie wiem jak bylo w waszym przypadku, ale w moim to ja skrzywdziłam
Do końca życia sobie tego nie wybaczę... Ehhh
Agniesia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 16:30   #26
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maluchna
Ja tez to usłyszałam:\
PO 2 latach zwiazku moj mezczyzna nagle stwierdzil,ze uczucie wygasło :\
Tesh uwzalam,ze bylismy idealna para.Ale mylilam sie, po 2 miesiacach pozwolilam mu wrocic do mnie i dopiero teraz moge smialo powiedziec ) pasujemy so siebie jak ulał ))
Przez 2 miesiace przezywalam koszmar, czas tu wiele nie zalatwil,bo dla mnie dni ciagnely sie w nieskonczonosc :< az tu w koncu wspanialy happy end
Tobie takze zycze,zeby wszytsko ulozylo sie tak jak sie ma ulozyc.Moze jeszcze wszystko przed Wami...?Zazwyczaj docenia sie coś gdy sie to traci )
Powodzenia! i 3maj sie cieplutko!
co do powrotu to mysle ze nie ma na to szans

Edytowane przez oshinek
Stary 2005-08-16, 17:20   #27
Asieńkaaa
Raczkowanie

najlepiej to byłoby wyjechać do innego miasta i stracić kontakt , nie myśleć i nie wspominać ....
Asieńkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 17:46   #28
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asieńkaaa
najlepiej to byłoby wyjechać do innego miasta i stracić kontakt , nie myśleć i nie wspominać ....
wiesz co mam nadzieję ze dostanę pracę w Warszawie, modlę się o telefon, to zmieniłoby wszystko w moim życiu- na korzyść oczywiście

Stary 2005-08-16, 19:52   #29
oshinek
Wtajemniczenie

wiecie co jak to dobrze mieć znajomych i przyjaciół
Właśnie kolega zaprosił mnie na wesele Tak się cieszę, że się pobawię.
Wczoraj jak byliśmy na piwku chyba chciał wybadać moje samopoczucie, żeby się nie narzucać.
Tylko boję się tych samotnych dni, bo niedługo moja przyjaciółka wyjeżdża do Warszawy do pracy, a kolega na 2 tyg w góry...
Nie chce się narzucać swoją osobą innym, przecież oni też maja swoje życie i nie mogą byc ze mna 24h.

Edytowane przez oshinek
Czas edycji: 2011-10-18 o 20:37
Stary 2005-08-17, 07:41   #30
Akane
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oshinek
wiecie co jak to dobrze mieć znajomych i przyjaciół
Właśnie kolega zaprosił mnie na wesele Tak się cieszę, że się pobawię, pośmieję.
Wczoraj jak byliśmy na piwku chyba chciał wybadać moje samopoczucie, żeby się nie narzucać.
Tylko boję się tych samotnych dni, bo niedługo moja przyjaciółka wyjeżdża do Warszawy do pracy, a kolega na 2 tyg w góry...
Nie chce się narzucać swoją osobą innym, przecież oni też maja swoje życie i nie mogą byc ze mna 24h.
Nie martw się. Dasz radę. Może forum będzie dla Ciebie jakąś odskocznią i pociechą (jasne, że to nie to samo, co normalne spotkanie z ludźmi, ale zawsze jakiś substytut to jest). Może na weselu poznasz nowych, fajnych ludzi? A jeśli uda Ci się dorwać tę pracę w Warszawie, to już w ogóle wszystko będzie lepiej, bo zmiana otoczenia dobrze Ci zrobi. Spróbuj wykorzystać te 2 tygodnie nieobecności Twojego kolegi na szukanie roboty, zawsze jest lepiej mieć kilka możliwości w zapasie Głowa do góry, na pewno będzie dobrze. Ostatecznie "co cię nie zabije, to cię wzmocni" - to jedna z moich ulubionych maksym.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości