![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Jak zapomnieć?
Jak zapomnieć o kimś kto jest bliski sercu??? Jak można kogoś szybko wyrzucić z pamięci
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zapomnieć?
Nie można
![]()
![]() |
#3 |
BAN stały
|
czas czas czas wszystko z czasem
a najlepiej nie chodzić do miejsc w których spedziliście wspaniałe chwile spotykac sie ze znajomymi prubowac nie myśleć o tym co było a co bedzie i dziekuje ci za pomoc co do fryzury zastosowałem twoje rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
CZAS-stara prawda sie staje aktualna,chociaz nie do konca tez tak jest....jednak z czasem zaczynamy widziec i patrzec na duzo rzeczy z innej perspektywy;moze to banalne ale tak jest.Nie ma chyba zadnego skutecznego sposobu,bo sama probowalam i NIC.I chociaz od tamtej pory minelo juz(albo dopiero)4 lata to i tak sentyment pozostal i ma swoje miejsce w moim sercu.
Trudno to tak ogarnac w kilku slowach ale ciezko jest zapanowac nad wspomnieniami,wspolnymi miejscami,ulubionymi rzeczami i stosie WSPOLNYCH spraw,ze az niemozliwe wydaje sie,ze wspomnienie moze zblednac. Mimo wszystko teraz patrze JUZ inaczej i sporo czasu mi to zabralo,w pewien sposob moge powiedziec ze stalam sie silniejsza czego i TOBIE zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy sa takie jednoznaczne sposoby. Staraj sie, zeby nie widywac tej osoby, bo wtedy wszystko momentalnie wraca. Najlepszym lekarzem w takich sprawach jest czas, ktory leczy rany.... 3maj sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Zgadzam się z przedmówczyniami. Czas i przede wszystkim czas, nie ma szybszego ani łatwiejszego sposobu niestety. Pozdrawiam ciepło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
W moim przypadku pomógł po prostu powrót do życia. Odnowienie kontaktów towarzyskich, poznanie nowych ludzi, znalezienie sobie nowego hobby. Poza tym, pomimo cierpienia związanego z porzuceniem - odetchnęłam. Mój poprzedni związek trwał ponad 3 lata, z czego ostatni rok był nieustającym koszmarem, na który godziłam się ze strachu przed samotnością. Potem już nie musiałam się bać, bo najgorsze miałam za sobą.
Przede wszystkim trzeba pogodzić się z nową sytuacją i spróbować się w niej odnaleźć. Wyjść do ludzi. Po prostu żyć. Wiem, że na początku jest to bardzo trudne, ale z czasem (tak, jak pisały dziewczyny) jest coraz łatwiej. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nie napiszę żadnej nowości i nie odkryję Ameryki- dziewczyny napisały CZAS. Nie ma recepty na zapomnienie, odkochanie. Trzeba żyć własnym życiem, nie możesz się zamykać, rozmyślać w kółko i się zadręczać bo do niczego dobrego to nie prowadzi wierz mi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Czas i nowi ludzie. W moim przsypadku sprawdzają się rewelacyjnie. Nie mogę siedzieć sama w domu i się dołować. Musze się czymś zająć. Wyjść do miasta na zakupy, na impreze z przyjaciółmi. Bardzo mi też pomaga rozmowa z nimi. Wiem, że nie jestem sama. Poza tym tego kwiatu jest pół światu i w koncu kiedys się musi trafić na odpowiedniego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Chyba najgorsze jest to ze mamy wspólnych znajomych, a ja nie chce rezygnować z kontaktu z nimi tylko dlatego ze sie rozstałam z chłopakiem. Nie chce żeby znajomi wybierali- to jest bezsensowne, no ale niektóre sytuacje są dziwne zarówno dla mnie jak i dla nich. Wczoraj spotkałam się z kolega siedzieliśmy sobie na piwku no i mój ex wracał z pracy, minął nas, nie podszedł się nawet przywitac. Zawsze miał pretensje o tego własnie kumpla, że od czasu do czasu sie z nim spotykam. I badź tu mądrym człowieku
![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
jesli nie podszedl nawet sie przywitac, to juz chyba lepiej nie mogl sie podpisac, na swoja niekorzysc oczywiscie. jak ktos udaje, ze nie widzi, no to przepraszam..
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz ja potrzebuje pomocy, ahhh to życie...
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() PS. Zeszło mi 3 kg
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. Gratuluję 3 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Tak jak dziewczyny napisaly na wszystko potrzeba czasu,ktory 'ponoc' leczy rany i jest w tym prawda,ja po moim bylym zwiazku dochodzilam do siebie 4 miesiace,nie jest to az tak maskrycznie dlugi okres czasu ,no ,ale byla to dla mnie meczarnia..szczerze mowiac to chyba nigdy o nim nie zapomne..Trzeba zyc dalej i wierzyc ,ze bedzie dobrze
![]()
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A ja dam taka rade
![]() Na poczatku wyplakac sie za wszystkie czasy, wyrzucic z sibie wszelka zlosc i smutek. Pozniej zastanow sie co pozwala Ci o tej osobie nie myslec, co lubisz robic, i rob to, by az tak nie myslec. Czesciej umawiaj sie ze znajomymi. Gdy zaczniesz juz powoli dochodzic do sibie umow sie z jakims chlopakiem na kawe ![]() ![]() Jedno jest pewne ze z dnia na dzien sie nie da zapomniec, ale po kliku miesiacach milo wspomina sie byly zwiazek ![]() POZDRAWIAM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Przede wszystkim znaleźć sobie coś, co pozwoli nie myśleć o nim, coś, co zaangażuje myśli... no i osławiony czas.
W Twoim przypadku jest trochę trudniej bo macie wspólnych znajomych. Zależy w jakiej atmosferze się rozstaliście - czy to była burza z piorunami, czy może obopólna zgoda że tak będzie najlepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze tyle,zeby nie powracac pamiecia do TEGO CO BYLO,ale myslec o tym CO BEDZIE
![]() Nie jest to ani proste ani latwe,ale warto sprobowac i ....moze pojawi sie ktos z kim chetnie umowisz sie dla relaksu,z kim bedziesz dobrze sie czula i nie bedziesz Go porownywac z ex.Takie niezobowiazujace,luzne i kolezenskie spotkania tez dobrze robia. Najwazniejsze to mysl,ze pragniesz szczescia bo JESTES TEGO WARTA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Spedzaj czas z przyjaciolmi-rob wszystko, byle nie miec czasu na myslenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
![]() Edytowane przez kizia mizia Czas edycji: 2005-11-25 o 22:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do znajomych to dlaczego ja mam z nich rezygnować, skoro jego koledzy mnie lubią i chcą się ze mną spotykać.
Nie palę ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2011-10-18 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Czasem jak jestem zła to myślę, żeby też kimś się pobawić, dać przysłowiowego lizaka na trochę, a potem nagle i bez litości go zabrać
![]() ![]() ![]() Wiem że to głupie, ale czasem mi takie myśli pomagają. Nigdy bym chyba nie chciała żeby ktoś przezywał przeze mnie to co ja teraz.
Nie palę ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2011-10-18 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
widzę że nie jestem jedynym smutasem który ostatnio stracił kogoś bliskiego
![]() ![]() no ale jak sobie radzę? hmm.. ja w ramach terapii piszę sobie pamiętnik. wyrzucam z siebie to wszystko co mi leży na serduszku. płaczę przy tym niesamowicie ale potem chyba mi troszkę lżej. poza tym dużo o tym rozmawiam z przyjaciółmi. jak się wygadam to też mi lepiej. hmm... najgorzej jest jak zaczynam wspominać miłe chwile ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja tez to usłyszałam:\
PO 2 latach zwiazku moj mezczyzna nagle stwierdzil,ze uczucie wygasło :\ Tesh uwzalam,ze bylismy idealna para.Ale mylilam sie, po 2 miesiacach pozwolilam mu wrocic do mnie i dopiero teraz moge smialo powiedziec ![]() ![]() Przez 2 miesiace przezywalam koszmar, czas tu wiele nie zalatwil,bo dla mnie dni ciagnely sie w nieskonczonosc :< az tu w koncu wspanialy happy end ![]() Tobie takze zycze,zeby wszytsko ulozylo sie tak jak sie ma ulozyc.Moze jeszcze wszystko przed Wami...?Zazwyczaj docenia sie coś gdy sie to traci ![]() Powodzenia! i 3maj sie cieplutko! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
![]()
Dziewczyny, nie zawsze jest tak że ludzi krzywdzą świadomie... Nie wiem jak bylo w waszym przypadku, ale w moim to ja skrzywdziłam
![]() Do końca życia sobie tego nie wybaczę... Ehhh ![]()
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
najlepiej to byłoby wyjechać do innego miasta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co jak to dobrze mieć znajomych i przyjaciół
Właśnie kolega zaprosił mnie na wesele ![]() Wczoraj jak byliśmy na piwku chyba chciał wybadać moje samopoczucie, żeby się nie narzucać. Tylko boję się tych samotnych dni, bo niedługo moja przyjaciółka wyjeżdża do Warszawy do pracy, a kolega na 2 tyg w góry... Nie chce się narzucać swoją osobą innym, przecież oni też maja swoje życie i nie mogą byc ze mna 24h.
Nie palę ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2011-10-18 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.