|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Moje prace - oceńcie:)
Cześć
![]() Jakoś w ostatnie wakacje z powodu dużej ilość wolnego czasu zaczęłam fotografować. W większości są to zdjęcia portretowe. Chciałabym zostawić wam mojego bloga do oceny www.myplaceismylife.blogspot.com Zastanawiam się czy brnąć w to dalej czy odpuścić. Napiszcie co sądzicie ![]() Na blogu jest kilka stron także zapraszam do obejrzenia wszystkich zdjęć ![]() Pozdrawiam Paulina |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Moje prace- oceńcie:)
Fotografuje dalej! Jeśli to lubisz, nie odpuszczaj sobie.
Podobają mi się Twoje zdjęcia, masz w większości wyczucie. Nie jestem zwolenniczką nakładania "filtrów" w programach graficznych, ale u Ciebie to w większości fajnie wygląda ![]() Czasem masz dziwnie ucięte kadry, ale im więcej będziesz robić zdjęć i im więcej oglądać, tym lepiej będzie Ci szło! Jeszcze raz: nie rezygnuj ![]() I żeby było jasne, nie jestem jakimś ekspertem. Robię zdjęcia od kilku dobrych lat, nie mam super sprzętu - ale to lubię ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Jeśli to lubisz to kto Ci zabrania?
Moim zdaniem bardzo dobre zdjęcia. Rób to co kochasz i nie patrz na innych. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Podobają mi się
![]() Poza tym mamy podobny gust muzyczny ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za ocene, skoro nikt mnie nie zjechał to mysle że z czasem dojde do czegos ciekawego.... dzieki wielkie. pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moje prace - oceńcie:)
jak już napisałam na Twoim blogu w komentarzu, nie jestem ekspertem ani znawcą. fotografią interesuje się krótko ale intuicyjnie mogę wyrazić, czy coś jest ładne czy nie.
więc mówie, że zdjęcia są ładne, z duszą i z wyczuciem. Przeważnie czarno-białe. mają w sobie to "coś". ![]() fotografuj dalej a z czasem i zdobędziesz doświadczenie!
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Przejrzałam kilka Twoich prac i niektóre naprawdę zrobiły na mnie wrażenie. Najważniejsze to robić to, co się kocha, więc nie zniechęcaj się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
BRNĄĆ!!! Zazdroszczę Ci modelek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Masz potencjał. Jeśli chcesz jakąś radę to powinnaś bardziej skupić się na twarzy osób, które fotografujesz. Robiąc portret staraj się, aby było na zdjęciu więcej z danej osoby a mnie tła. I nie zawsze osoba, której robisz zdjęcie musi patrzeć w obiektyw, zabiera jej to swobodę, a całe zdjęcie daje wrażenie pozowanego. Spróbuj więcej obserwować osoby, które fotografujesz, patrz na to jak się zachowują i rób im zdjęcia zarówno z ukrycia jak i z zaskoczenie. Ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
"Zastanawiam się czy brnąć w to dalej czy odpuścić."
Co to za podejście? Zdecydowanie pierwszy raz się spotykam z takimi słowami, chyba że chciałaś, żebyśmy pisali - nie odpuszczaj sobie, no co Ty, przecież to dobre zdjęcia. I dlaczego miałabyś odpuszczać? Może niewystarczająco ciągnie Cię do fotografii? Chociaż po tych zdjęciach powiedziałabym co innego. Nasuwa mi się jedno słowo po każdym obejrzanym zdjęciu - delikatność. One są bardzo subtelne, nie ma w nich czegoś ostrego, wulgarnego co akurat moim zdaniem jest Twoim atutem. Rób zdjęcia, może być tylko lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Według mnie Twoje zdjęcia się za bardzo pozowane. Powinny być bardziej naturalne, mniej udawane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ładne ale nic specjalnego, jeśli naprawdę to lubisz to rób to dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.