Facet, rodzice czy samotność - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 15:29   #1
matimartinka
Przyczajenie

Facet, rodzice czy samotność

Mam już dość wszystkiego. Od 3 lat cierpię na nerwice. Jak tylko wyjdę z domu mam biegunki...ehh zrezygnowałam ze szkoły, nie mogę sie odważyć na pracę, cały czas mi źle i prawie nikt mnie nie rozumie. Mój facet... hmm jestesmy razem od 3lat, mieszkalismy wspolnie 2 lata. Poczatkowo u niego w miescie- mnostwo klotni, nie moglismy sie dogadac bo ja nie radzilam sobie ze soba i caly czas mu wypominalam ze go nie ma przy mnie. Potem zamieszkalismy u mnie, moja mama tak go krytykowała, że przestalismy ze soba rozmawiac i wrocil na wigilie do siebie. Powiedzialam ze to koniec, ze musze poradzic sobie ze soba. w sylwestra, gdy sie spotkalismy, nalegal bym wrocila do niego, ze zaopiekuje sie mna.... oboje czujemy duza więź, wiem ze on mnie rozumie.... jednak boje sie ze znow bede sama w wynajetym pokoju i bede go za wszsytko obwiniac, a rodzice beda mi wypominac ze zostawilam ich dla niego. Nie wiem jak postapic... wiem ze rodzice nie rozumieja co ja czuje, oni maja kase, ale nie dawali mi milosci. on daje mi milosc, ale znowu pojawia sie obawa przed biedą.... No i ta walka, ze soba, z innymi...
Stary 2013-01-02, 15:40   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: Facet, rodzice czy samotność

Cytat:
Napisane przez matimartinka Pokaż wiadomość
Mam już dość wszystkiego. Od 3 lat cierpię na nerwice. Jak tylko wyjdę z domu mam biegunki...ehh zrezygnowałam ze szkoły, nie mogę sie odważyć na pracę, cały czas mi źle i prawie nikt mnie nie rozumie. Mój facet... hmm jestesmy razem od 3lat, mieszkalismy wspolnie 2 lata. Poczatkowo u niego w miescie- mnostwo klotni, nie moglismy sie dogadac bo ja nie radzilam sobie ze soba i caly czas mu wypominalam ze go nie ma przy mnie. Potem zamieszkalismy u mnie, moja mama tak go krytykowała, że przestalismy ze soba rozmawiac i wrocil na wigilie do siebie. Powiedzialam ze to koniec, ze musze poradzic sobie ze soba. w sylwestra, gdy sie spotkalismy, nalegal bym wrocila do niego, ze zaopiekuje sie mna.... oboje czujemy duza więź, wiem ze on mnie rozumie.... jednak boje sie ze znow bede sama w wynajetym pokoju i bede go za wszsytko obwiniac, a rodzice beda mi wypominac ze zostawilam ich dla niego. Nie wiem jak postapic... wiem ze rodzice nie rozumieja co ja czuje, oni maja kase, ale nie dawali mi milosci. on daje mi milosc, ale znowu pojawia sie obawa przed biedą.... No i ta walka, ze soba, z innymi...
- wiesz, dla mnie nie bardzo widzę sens we wspólne mieszkanie, budowanie sobie razem życia, gdy masz takie aż problemy ze sobą- dojdź najpierw do ładu ze sobą, idź do lekarza- bo nie bardzo sens widzę, że spod opieki rodziców wchodzisz "pod opiekę" faceta.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 15:40   #3
Elfir
Zakorzenienie

leczysz się?

Jak nie, to nie zawracaj facetom głowy. zaden z tobą nie wytrzyma.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 15:52   #4
matimartinka
Przyczajenie

tak tez myslalam... leczylam sie, ale jak przytylam to mama mi powtarzala zebym rzucila leki, ze to swinstwo i takie tam. rzucilam i jestem w rozsypce....
Stary 2013-01-02, 15:55   #5
madana
Zakorzenienie

Cytat:
tak tez myslalam... leczylam sie, ale jak przytylam to mama mi powtarzala zebym rzucila leki, ze to swinstwo i takie tam. rzucilam i jestem w rozsypce....
- ty tak serio? Masz nerwicę, jakąś społeczną fobię i rzucasz psychotropy, bo mama ci kazała? Wiesz, że tak nie wolno, że pomijając, iż organizm ok. 2 tygodni do tych leków "się przyzwyczaja" zanim zaczną działać, to nigdy nie powinno rzucać się ich ot tak sobie.
I DLATEGO zajmij się swoim zdrowiem, a dopiero potem myśl o związku, wchodzeniu w różne relacje. Inaczej nic nie wyjdzie.
Stary 2013-01-02, 16:14   #6
skazana_na_bluesa
.

idz do psychiatry i na jakas terapie. i nie sluchaj matki odnosnie lekow, nawet jak przytyjesz.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 16:27   #7
sarkastiko
Rozeznanie

Musisz przejąć kontrole nad własnym życiem..nie mama i nie chłopak..tylko najpierw musisz liczyć się sama dla siebie. Niestety teraz nie będzie lekko bo nerwica lekka nie jest. Ale może i prawdopodobnie będzie jeszcze gorzej, choć wydawać Ci się może, że już jest źle. Poza tym samymi lekami sie nie wyleczysz. Ewidentnie zalecam jakąś terapię lub zajęcia gdzie będziesz odreagowywać i które dadzą Ci pewność siebie i pomogą odzyskać kontrolę. Uważaj na siebie bo sytuacja nie jest fajna..a jeśli teraz nie będziesz próbowała coś z tym robić, z czasem będzie tylko trudniej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 16:41   #8
matimartinka
Przyczajenie

własnie rozumiem ze musze przejac nad tym kontrole... na terapie nie chodzilam, chcialabym zaczac ale zeby byla intensywna, codziennie np i dobrze byloby w grupie. nie wiem jednak gdzie. narazie nie jestem w stanie pracowac, jak sie wiec sama utrzymam?:/
Stary 2013-01-02, 16:49   #9
madana
Zakorzenienie

Cytat:
własnie rozumiem ze musze przejac nad tym kontrole... na terapie nie chodzilam, chcialabym zaczac ale zeby byla intensywna, codziennie np i dobrze byloby w grupie. nie wiem jednak gdzie. narazie nie jestem w stanie pracowac, jak sie wiec sama utrzymam?:/
- no i dlatego ponieważ jesteś chora. zostań pod opieką rodziców; jesteś z Gdańska- poszukaj oddziału otwartego przy Akademii Medycznej; na tym forum to polecają: http://www.nerwica.com/topic-t29030-154.html
Stary 2013-01-02, 18:45   #10
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
To ja Ci powiem że chorowałam też długo, a jakieś pół roku albo dłużej nie byłam w stanie nawet wyjść wyrzucić śmieci, bo dostawałam drgawek, serce wyskakiwało z piersi i nudności. Masakra. Ale teraz to już wszystko za mną, pierwszy raz na zakupach, kiedy spokojnie mogłam przymierzać ciuchy i wybierać kolory godzinami, popłakałam się prawie ze szczęścia Chcę Ci powiedzieć, że musisz się za siebie wziąć i z tego można wyjść, natomiast samo nie przejdzie, a będzie jeszcze gorzej. I to powinien być Twój priorytet, a nie związek, bo taka choroba może Ci odebrać bardzo dużo szans.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Ja trafiłam na terapię w zaawansowanym stanie, mimo że leciałam na lekach, i raz w tygodniu wystarczył. Rzuciłam lekarstwa bardzo szybko. Teraz minął rok odkąd ostatni raz byłam na pogotowiu i żyję normalnie jak każdy człowiek, tak jak zawsze chciałam Parę miesięcy temu dostałąm genialną ofertę pracy, i nie byłabym w stanie jej przyjąć bez terapii, ba, generalnie żadnej pracy. Trzeba walczyć a się uda

PS Leki to straszne świństwo, ale można je zostawić tylko pod opieką specjalisty (terapeuty), a nie bo mama kazała. Nie rób sobie krzywdy.

Edytowane przez 201607050913
Czas edycji: 2013-01-02 o 18:50
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 19:04   #11
matimartinka
Przyczajenie

Dziekuję sa słowa otuchy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 19:32   #12
Hanan26
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyno, leczyłam się lekami na fobię społeczną i lęki z pół roku i małymi krokami odzyskałam siebie. teraz mogę powiedzieć, że czuję się o niebo lepiej niż rok temu. efekty są, ale dopiero po miesiącu widać poprawę. po kilku już jest co raz lepiej, a na koniec terapii czujesz się jak inna osoba. nie słuchaj mamy - ona nie jest lekarzem.

ja na Twoim miejscu wybrała miłość chłopaka . po co komu zimny dom bez uczuć? nawet w takiej atmosferze ciężko się wyleczyć.

Edytowane przez Hanan26
Czas edycji: 2013-01-02 o 19:33
Hanan26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 19:41   #13
201604181004
Konto usunięte

Widzę że jesteś z trójmiasta. Na PW prześlę ci adres przychodni która prowadzi terapię na NFZ. Ja miałam sesje cotygodniowe ale sa również grupy codzienne.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 22:16   #14
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
(...)
Ja trafiłam na terapię w zaawansowanym stanie, mimo że leciałam na lekach, i raz w tygodniu wystarczył. Rzuciłam lekarstwa bardzo szybko. Teraz minął rok odkąd ostatni raz byłam na pogotowiu i żyję normalnie jak każdy człowiek, tak jak zawsze chciałam Parę miesięcy temu dostałąm genialną ofertę pracy, i nie byłabym w stanie jej przyjąć bez terapii, ba, generalnie żadnej pracy. Trzeba walczyć a się uda

PS Leki to straszne świństwo, ale można je zostawić tylko pod opieką specjalisty (terapeuty), a nie bo mama kazała. Nie rób sobie krzywdy.
I co..pracujesz tam? Budujące to, co piszesz, długą drogę musiałaś przejść
A nie można dobrać takich leków, które nie będą aż tak szkodzić? Nie będą świństwem? Nie znam się ale może można spróbować wybrać z lekarzem nieco inne..
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 22:55   #15
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
I co..pracujesz tam? Budujące to, co piszesz, długą drogę musiałaś przejść
A nie można dobrać takich leków, które nie będą aż tak szkodzić? Nie będą świństwem? Nie znam się ale może można spróbować wybrać z lekarzem nieco inne..
Pracuję Na początku było bardzo, bardzo trudno, ale dzięki terapii dawałam radę właściwie z tygodnia na tydzień. Teraz się rozkręciłam i "wymiatam", jakbym nowe życie dostała po takich jazdach.

Moje nie były psychotropami ani antydepresantami, tylko benzodiazepiny, typowe na lęki. Panuje powszechna opinia, że nie są takie złe, ale ja się z tym nie zgadzam i bardzo się cieszę, że rzuciłam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 23:00   #16
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Pracuję Na początku było bardzo, bardzo trudno, ale dzięki terapii dawałam radę właściwie z tygodnia na tydzień. Teraz się rozkręciłam i "wymiatam", jakbym nowe życie dostała po takich jazdach.

Moje nie były psychotropami ani antydepresantami, tylko benzodiazepiny, typowe na lęki. Panuje powszechna opinia, że nie są takie złe, ale ja się z tym nie zgadzam i bardzo się cieszę, że rzuciłam.
Super Skoro dobrze się tam czujesz i praca jest fajna to pewnie sama ona działa też jak terapia..
Stary 2013-01-02, 23:18   #17
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Super Skoro dobrze się tam czujesz i praca jest fajna to pewnie sama ona działa też jak terapia..
No jasne. Na wyleczenie składa się wiele czynników. Oprócz tabletek i terapii sport (u mnie pływanie), ograniczenie używek, dobra dieta, praca właśnie jako impuls. Wszystko razem daje efekt.
Stary 2013-01-02, 23:23   #18
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
No jasne. Na wyleczenie składa się wiele czynników. Oprócz tabletek i terapii sport (u mnie pływanie), ograniczenie używek, dobra dieta, praca właśnie jako impuls. Wszystko razem daje efekt.
No to aby tak dalej ładnie się wszystko układało
Stary 2013-01-03, 01:20   #19
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- wiesz, dla mnie nie bardzo widzę sens we wspólne mieszkanie, budowanie sobie razem życia, gdy masz takie aż problemy ze sobą- dojdź najpierw do ładu ze sobą, idź do lekarza- bo nie bardzo sens widzę, że spod opieki rodziców wchodzisz "pod opiekę" faceta.
Dokładnie.

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości