proszę o radę! Jakie kolory doradzacie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Makijaż - pytania do wizażystki

Notka

Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-16, 07:31   #1
Kai
Raczkowanie

proszę o radę! Jakie kolory doradzacie?

Jestem tu dość nowa, trafiłam na forum dzieki poszukiwaniu rankingu kosmetyków przy ukazji walki z cellulitem- znalazłam KWC, a potem całą resztę fajnych rzeczy- forum fitness, a wreszcie trafiłam tu.

Mam 22 lata (w sobotę już 23 ), studiuję stosunki miedzynarodowe na SGH, obecnie jestem stażystką w banku.
(Uznałam że skoro was o cos prosze powinnam się chociaz przedstawic).

Do tej pory raczej nie eksperymentowałam z kolorowym makijażem, wystarczyły mi podstawy- podkład, czarny tusz i bezbarwna albo bardzo neutralna szminka.

Ale teraz chciałabym czegos więcej- niestety jeśli chodzi o dobór kolorów nie jestem zbyt dobra- po prostu nie mam do tego talentu. Zwykle na zakupy zabieram kogoś kto by mi pomógł w doborze.

Ubieram się zwykle w czarne, dość kobiece ubrania, (nie przepadam za spodniami), ale raczej klasycznie.

Nigdy nie mogłam sama określić, jakie kolory makijazu- np. cieni, chociaz i tak nie umiem ich jeszcze nakładać, szminki- pasowaly by do mnie dobrze.
Chciałabym żebyście mi cos poradzily w tej sprawie- a także co podkreslić, co zatuszować

Dodatkowe informacje: cerę mam bardzo jasną , opalającą się na różowo i nic poza tym, oczy szaro-niebieskie, naturalny kolor wlosów mysi blond.

Na zdjęciach w zalączniku dla ułatwienia wogole bez makijażu, (po namysle dodalam jedno z makijażem- tylko szminka na nim wyszła jakas dziwnie jaskrawa, normalnie taka nie jest, ledwie ją widać w lustrze)

Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Ps. brwi (natura dła mi cienkie i prawie biale- przyfarbowałam henną)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kai PICT0051.JPG (29,3 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kaiPICT4375.JPG (96,6 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT4372.JPG (24,0 KB, 31 załadowań)
Kai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 11:42   #2
Aisling
Przyczajenie

Dot.: proszę o radę! Jakie kolory doradzacie?

Przede wszystkim, wygląda na to że twój typ kolorystyczny to Lato. Oznacza to, że pasują ci kolory w chłodnym, przygaszonym odcieniu. Koniecznie zapoznaj się z paletą lata
http://www.qz.pl/glowna.php?id=rady/068

Główne zasady w przypadku lata, poza doborem barw ze swojej palety, to unikanie kontrastów (ta biel z czernią na Twoim zdjęciu nie wygląda na Tobie dobrze) oraz jaskrawych kolorów. Twoje barwy są jakby rozmyte, przydymione, przygaszone. Polecam więc ubrania w pastelowych odcieniach błękitu, różu, lila, szarego i złamanej bieli. To samo dotyczy makijażu. Delikatność i unikanie kontrastów. Dobrze robisz, że malujesz się delikatnie, ale Twój makijaż powinien koniecznie uwzględnić pastelowe jasne cienie w powyższych kolorkach i róż do policzków w kolorze różowym (nie pomarańczowym!). Róż potrafi zdziałać cuda - ważne tylko, żeby nie przesadzić z ilością Na usta wyłącznie jasne, najlepiej półprzezroczyste błyszczyki i perłowe szminki.
Biżuteria srebrna, z przezroczystymi kamieniami, np. ametysty, również perły.
Do pracy sprawdzą się eleganckie kostiumy w kolorze błękitnym, jasnopopielatym, ewentualnie granat. Przy twojej bladej cerze stanowczo odradzam czerń!!!!

I jeszcze jedna uwaga - koniecznie zapuść brwi. Te na pierwszym zdjęciu wyglądają w miarę dobrze, ale na zdjęciach 2 i 3 są zbyt cienkie. Może je za bardzo wydepilowałaś? Najlepiej poproś o ich regulację dobrą kosmetyczkę (ale musi być fachowa, bo czasem kosmetyczka może zaszkodzić zamiast pomóc).

Bardzo się rozpisałam, mam nadzieję, że nie brzmi to jak wymądrzanie się. W ogóle jesteś śliczną dziewczynką, a jak zaczniesz stosować powyższe zasady to będziesz jeszcze śliczniejsza .

Buziaki
Aisling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 12:07   #3
smarcoola
Rozeznanie

uwazam ze jestes bardzo ladna dziewczyna.tak jak poprzedniczka uwazam ze powinnas zapuscic brwi.nie pasuje tez do ciebie zbyt jasny kolor wlosow( skoro masz jasna karnacje).
usta:delikatne blyszczyki wpadajce w roz
oczy:moim zdaniem mam bliskoosadzone (jest to watek poswiecony amlowaniu takich oczu),jesli chcesz experymetowac z kolorami to zacznij od tych jasnych,pastelowych.mozes z tez sprobowac obrysowac gorna powieke kreska
smarcoola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 12:36   #4
Roxy
Rozeznanie

W Twoim makijazu powinny dominowac chlodne kolory. Tobie bardziej niz innym typom urody pasuje sportowy makijaz a takze makijaz francuski (odrobina różu, pudru i blyszczace usta).
Przy wyborze różu polecam Ci: cyklamen, srednia czerwien, odcien przypominajacy kolor poziomek.
Polecam Ci cienie do oczu w kolorze: szarym, niebieskim, jasnozóltym, srebrnobialym, fioletowym, zielonym pastelowym i w chlodnym rózu.
Zgadazam sie z kolzezankami, ze powinnas zapuscoc brwi i troszke je przyciemnic, ale nie polecam henny, poniewaz po niej wloski beda coraz jasniejsze i slabsze. Uzywaj do tego celu zwyklej kredki, najlepiej brazowej.
Ogólnie mowiac gama kolorów dla Ciebie jest chlodna, przydymiona bez jaskrawych odcieni. NAjlepiej uzywaj pasteli!.
Roxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-16, 18:35   #5
Eufemia
Rozeznanie

Ze zdjeciem to nigdy nie wiadomo,ale ja bardziej sklanialabym sie ku wiosennej kolorystyce i mimo wszytko zrezygnowalabym z czarnego!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiosna.jpg (68,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lato.jpg (67,2 KB, 11 załadowań)
Eufemia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-19, 09:20   #6
Kai
Raczkowanie

Dziękuję wam bardzo- jesteście kochane że mi pomogłyście .
po wypłacie lece kupować kolorowe.
Z tą regulacją brwi szczerze mówiąc mam kłopoty-zapuszczanie będzie chyba długo trwało? Ale to nic.
Najtrudniej mi będzie zrezygnować z czarnych ubrań- na razie większość w szafie czarna- ciemnymi kolorami dodawałam sobie lat i powagi, co było mi w pracy bardzo potrzebne.
Przyznam że troszkę się obawiam pasteli, bo mam wrazenie że wyglądam w nich zbyt cukierkowato a taki styl mi nie odpowiada.
Ale skoro tyle kompetentnych dziewczyn mi to sugeruje to trzeba spróbować.

Dzięki jeszcze raz.
Kai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości