![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Zmiany na lepsze.... ?
Przyznam się wam szczerze, że wizaż zawsze mnie motywuje - a to do poprawy urody, do upiększania , do ćwiczeń, do wszelkich zmian i po stokroć dziękuje !!!!
Chciałam założyć ten wątek, ponieważ postanowiłam się zmienić. NA dzień dzisiejszy waże 56kg przy wzroście 169-170cm. Parę kg chciałabym oczywiście zrzucić, ale nie na tym mi najbardziej zależy. Chciałabym podnieść swoją sprawność fizyczną, polepszyć wygląd brzuszka i ogólnie czuć się lepiej we własnej skórze. Do rzeczy... Moje postanowienia : - zero słodyczy ( ewentulanie od święta ciasta ale tylko pieczone ![]() - zero barwionych sztucznie napoji - raz w tygodniu słynny aeorobik "Pump it up" - raz w tygodniu basen - jeżeli znajdę czas dodatkowe ćwiczenia - w miarę możliwości używanie jak najwięcej nóg zamiast samochodu/autobusu Będzie mi trochę ciężko, bo praca, studia, rodzina. Ale chcę wytrwać, ponieważ zależy mi na moim zdrowiu. Co o tym myślicice? da jakieś efekty jeżeli będe systematyczna? Jakie były / są wasze sposoby na zmiany na lepsze?
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Zmiany na lepsze.... ?
Żeby było Ci raźniej dołączam się do Ciebie
![]() Moje postanowienia co do kondycji: * półgodzinne ćwiczenia codziennie! * codziennie spacer z psem (przynajmniej 15 minut) ![]() * zero słodyczy (ewentualnie w niedzielę ciasto) ![]() * wszędzie chodzę pieszo. Postanowienia co do urody: * zawsze po umyciu włosów nakładam maseczkę (bo zdarza mi się LEŃ) ![]() * codziennie zmywam makijaż (niestety zdarza zasnąć mi się z nim!!) ![]() * kilka razy dziennie smaruję dłonie kremem Postanowienia co do oszczędzania: * biorę jedzenie z domu do szkoły, a rano jem śniadania, * PRZESTAJĘ JEŹDZIĆ TAKSÓWKAMI - mój największy i najdroższy problem ![]() Więc zaczynamy ![]() Trzymam za Ciebie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
super że się przyłaczasz
![]() co do urody to moje postanowienia : - ograniczyć kupowanie kosmetyków ! ( raz w miesiącu mogę sobie pozwolić na kosmetyk z górnej półki ) - mój stały problem ![]() - stosowanie co dwa dni gąbeczki Syrena - peeling przynajmniej raz w tygodniu ! reszta pozostaje na razie bez zmian i tak dużo czasu poświęcam na pielęgnacje ;p damy rade ![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
W sumie do oszczędzania też powinnam dodać, że ograniczę kupowanie kosmetyków, bo kupuję je bardzo często, a później niektóre leżą w szafce i czekają na swój koniec (czyt. termin przydatności)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
oo, do niejedzenia slodyczy tez sie powinnam przylaczyc, milosc do chalwy w koncu mnie zniszczy jak tak dalej pojdzie
![]() btw; powodzenia i wytrwalosci zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Ja też życzę sobie i Wam powodzenia
![]() Na spacerku z psem już byłam, właśnie przed chwilą wróciłam, zmarzłam i zmokłam strasznie, ale co tam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Moje postanowienia:
-ograniczam słodycze (już nie wiem który raz próbuje ![]() -zacznę biegać (o ile pogoda na to pozwoli) -nie będę się przejadać (o niee muszę z tym walczyć) -wracam do cotygodniowego nakładania maseczki na włosy (ostatnio to zaniedbałam)
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jakos sie nigdy nie moge zmusic do spaceru z psem, dlatego zawsze stoje w drzwiach a moj kochany piesek biega sobie na tej dlugiej, automatycznej smyczy po podworku [ale zeby nie bylo ze jestem bez serca zawsze jak ide pobiegac po lesie czy gdziekolwiek to go ze soba biore ![]() no i od tramwaju do uczelni mam kawalek, takze szybkie spacery zaliczam codziennie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale w sumie sie nie dziwie, bo tak z rana jak sie ma do pokonania jakis dluzszy kawalek drogi na pieszo to od razu sie odechciewa [tzn przy takiej pogodzie jak teraz bo jak potem sie zrobi cieplej to wiadomo, czysta przyjemnosc to bedzie ![]() z kolei czekanie na autobus jest frustrujace dosc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja codziennie o 7 musze przemierzyc 30min spacerkiem ale nie narzekam
![]() dzisiaj to jakas masakra, przesadzilam z cwiczeniami na nogi i lydki tak mnie bola ze szok ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja też bardzo chętnie się do was przyłączę
![]() A więc: Postanowienia co do kondycji: -te upragnione 500 podskoków na skakance dziennie -100 razy się podnieść na palcach(to naprawde boli) -ukochany rower gdy zrobi się cieplej -no i również może spacer z psem(ale to raczej pies będzie prowadził mnie na smyczy(cholery biegną niezmordowanie a ja nie mam serca ich ciągnąć za tą smycz ![]() Postanowienia odnośnie urody -pozbycie się cellulitu(a tak kocham gorące prysznice ![]() -doprowadzenie paznokci do ładu -wysypiać się -no i jak już któraś z wizażanek wspomniała smarowanie rąk kremem kilka razy dziennie Dieta: -ograniczyć słodycze -nie podjadać ciągle(zamiast kanapki jabłko) -jogurt duży zamiast 3 słodkich bułek w szkole Zdrowie: -ćwiczenia na skoliozę -salicylol na łeb co dwa dni(cholerny łojotok) -przejść się do laryngologa Kategoria inne: -nie wydawać kasy na bzdury -przestać spóźniać się na lekcje a szczególnie na religie(grozi mi juz dywanik ![]() -mniej bałaganić ![]() Teraz bd patrzeć na tą liste za każdym razem gdy będę wątpić ![]() Trzymam za nas wszystkie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Przyłaczam się
![]() Postanowienia: DIETA: -codziennie przestrzegam mojej ukochanej diety SB, mądrze planuje posilki ![]() -jem więcej owoców i warzyw ODCHUDZANIE- ĆWICZENIA: -COdziennie wybieram przynajmniej jedno z: pump it up z Deanne Berry minimum 3 razy w tyg 8 min legs i 8 min buns co 2 dzień coś na brzuch (może A6W?) co 2 dzień tweester codziennie zaczynam od 10 min ZWALCZANIE CELLU: - robie 1-2 razy w tyg peeling kawowy -Codziennie masaż gąbką syrenką pod prysznicem a po czarna Ziaja antycellu wmasowana masażerem drewnianym DŁONIE - 2-3 razy w tyg nakładam na paznokcie i skórki odzywke i smaruje GRUBĄ wartswą kremu i czekam aż wchonie się (fffuj ![]() ![]() ![]() - Poświęcam dłużej niż 5 minut na malowanie paznokci, robie wzorki -więcej czasu poświęcone malowaniu-->> dłuższa żywotność ![]() TWARZ - Codziennie, rano i wieczór nakładam krem na twarz -Codziennie, co wieczór używam toniku do twarzy - raz w tygodniu peeling i jakaś maseczka WŁOSY -nie tapiruje mocno na codzień - używam odżywki do włosów i raz w tyg trzymam ją pól godziny na głowie - susze tylko od wielkiego dzwonu ![]() - czasem uzywam gumek do włosów, spinek, opasek wałków..Nie moge przeciez chodzić ciągle w prostych rozpuszczonych włosach ![]() UBIÓR - Z bólem serca zmieniam styl. Co prawda juz od jakiegoś pół roku ponad przerzucam się na taki styl bardziej kobiecy i dobrze mi idzie, ale wciąż nie ubieram innych kolorów jak czarny, ciesze się na wiosne bo w końcu założe wysokie tampki, mam uszy nabite kolczykami... Pozatym ogólnie chyba jestem troche bezguściem jeśli chodiz o ubrania, chciałabym się nauczyć takiego wyczucia smaku i wogóle.. ![]()
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia... Bo wolny czas to jest coś co lubie, tych co pracują i się uczą nie rozumiem! ![]() Edytowane przez wsiowy_gupek Czas edycji: 2009-03-24 o 00:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
też planuje zmiane stylu. Teraz jestem tak bardziej pod emo(sam ubiór bez fryzury) ale chce to zamienić na rockową elegancje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
i jak wam idzie?
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ojj super temacik to ja też się dołączę do postanowień :
FIGURA: - poświęcić czas na kręcenie HH przynajmniej 30 min dziennie - ćwiczyć brzuszek, uda i pupę - jeździć na rowerku KOSMETYKA: - codziennie tonizować, kremować twarz - 2x w tyg. pilling na twarz - balsamować po kąpieli całe ciało INNE: - wytrzymać z niepaleniem papierosów - zaoszczędzić kaskę dzięki niepaleniu papiperochów - odżywiać się zdrowiej - jeść więcej owoców i warzyw - robić sobie sniadania do pracy, bądź zabierac z domu coś co można łatwo przygotować w pracy nie tracić kasy na głupoty w sklepie Dzięki za ten topic ;D zobaczymy czy uda mi się to wszystko zrealizować jak to się mówi nie odrazu rzym zbudowali ale od czegoś trzeba zacząc pozdrowionka
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Póki co idzie nawet fajnie. Przed chwilą obciełam paznokcie bo mnie wku** i pomalowalam na fiolet. A co tam, najwyżej znowu mi pani wychowawczyni napomknie o statucie:P z rana pilling i prysznic w letniej wodzie... nawet sie zdażyłam zalokować;p jedyny minus, że mi o 5 zaczal padac najpierw śnieg a teraz deszcz więc ani na spacer ze srelami ani na skakanke. Dieta też dobrze idzie, śniadanie o 6 rano potem w szkole jogurt, kanapka i jablko. By wypadało jakieś ćw na tą cholerną skolioze znaleźć i nałożyć salicyl;]
pół dnia jednym słowem udane;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
A ja wysiadłam od razu na drugi dzień
![]() Po pierwsze, rano wsiadłam w taksówkę i pojechałam do szkoły ![]() Po drugie, nie zjadłam rano śniadania ani nie wzięłam nic do jedzenia z domu, więc wydałam pieniądze w szkole ![]() Po trzecie, cały czas pada deszcz albo śnieg i przeraźliwie wieję, więc o dłuższym spacerze z psem nie ma mowy ![]() Po czwarte, nie ćwiczenie tłumaczę sobie tym, że przecież muszę się uczyć do matury i nie mam czasu - a to tylko pół godziny dziennie ![]() PO PIĄTE ![]() ![]() ![]() TRZYMAJMY ZA SIEBIE KCIUKI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
a ile mniej więcej wydajesz w szkole?? bo ja od kad biore wlasne zarcie to góra 2zł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Nie no, jutro biorę swoje jedzenie i koniec ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Może razem się powspieramy i zaczniemy ćwiczyć co? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
ło matko! to co Ty w tej szkole jesz?
![]() ![]() ![]() Co do ćw. to świetny pomysł... tylko trzeba jakieś znaleźć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Bułka rano na pierwsze śniadanie 1,50 zł
![]() Do tego Tymbark 1,30 zł ![]() Potem na drugie śniadanie coś przegryzę, najczęściej coś słodkiego ![]() ![]() Potem jeszcze jak mam dużo lekcji to kupuję pół zapiekanki za 1,80 zł ![]() To jest 5,80, no to może z tym 10 zł trochę przesadziłam ![]() ![]() A ja ćwiczenia dostałam od lekarza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
1.Klęk podparty-przyciągnąć prawe kolano do tułowia
-powrót do klęku podpartego -przyciągnąć lewe kolano do tułowia -powrót do klęku podpartego 2.Klęk podparty-przyciągnąć prawe kolano do lewego łokcia -powrót do klęku podpartego -przyciągnąć lewe kolano do prawego łockia -powrót do klęku podpartego 3.Siad klęczny, ramiona wzdłuż tułowia -krążenia wyprostowanych ramion w tył *-przy wznosie-wdech nosem *-przy opuście-wydech ustami 4.Siad klęczny, ramiona wyprostowane w górę 1-ukłon japoński(bez odrywania bioder od pięt) 2,3-pogłębienie opadu 4-powrót do pozycji wyjściowej 5.Leżenie tyłem, nogi ugięte, ramiona wzdłuż tułowia -wdech nosem-ramiona bokiem w góre -wydech ustami-ramiona bokiem w dół 6.Pozycja wyjściowa j.w., dłonie splecione na karku 1-przyciagnac prawe kolano do tułowia(stopa na siebie) 2-powrót do pozycji wyjściowej 3-przyciągnąć lewe kolano do tułowia 4-powrót do pozycji wyjściowej Powtórzyć ćw. nr 5 7.Pozycja wyjściowa j.w. -przyciągnąć oba kolana do tułowia z lekkim oderwaniem miednicy od podłoża -utrzymanie 2sec -powrót do pozycji wyjściowej 8.Leżenie tyłem, nogi ugiętem stopy oparte o podłoże, dłonie splecione na karku -skręt miednicy w prawo -powrót do pozycji wyjściowej -skręt miednicy w lewo -powrót do pozycji wyjściowej Powtórzyć ćw. nr. 5 narazie tyle;p potem dodam jeszcze 10 króciutkich ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() Też tak kiedyś jadłam i nie myślałam, że moge jeść mniej, ale jak sie przezucilam na lzejsze jedzenie(z kilku bułek z jabłkami ok 3-4 i batonika ![]() ![]() I musze jeszcze do moich zmian dodać jedną wielką bardzo ważną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile wydajesz na taka taxówke do skzoły? Ja kupiłam semestralny i skonczył mi sie problem z taxowkami ![]() A co do wydawania kasy w szkole to ja na tydzien zycia mam 50 zł, od tego tzreba odjąć jakieś 25 zł na rzeczy typu ksero kosmetyki bilet do mojego rodzinne miasta zeby rodziców odwiedzić itp i zostaje 25 zł na cały tydzień na żarcie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
a co to za świniak?
![]() Za taksówkę do szkoły płacę 6zł, ale zazwyczaj jeżdżę z koleżanką i płacimy 3 zł. A z miejskim to jest tak, że albo mi się czekać nie chcę, albo z pod szkoł mi szybciej odjedzie i potem PKS mi też odjedzie i trzeba czekać godzinę na następny itd. :/ Ale zacznę jeździć miejskim! Albo chodzić pieszo ! Muszę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
a Ty Liiii jak sobie radzisz??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Hmm... Ja zdecydowanie też tak powinnam. Zastanawiam się, czy jakbym robiła sobie kanapkę wieczorem i wkładała ją do lodówki to na drugi dzień byłaby świeża?
![]() Muszę nauczyć się teraz trochę oszczędzać, bo zaraz na studia, a tam już tak nie będzie lekko, będą inne ważniejsze wydatki niż rozrzutność na jedzenie ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Przyłączam się do pytania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.