|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Spódnica tiulowa - która metoda lepsza?
Cześć dziewczyny!
Postanowiłam uszyć sobie tiulową spódnicę, mam jednak problem z tym, od której strony się do tego zabrać. Problem jest następujący - chcę, żeby miała kształt litery A, ale nie była zbyt puszysta. I tutaj pytanie - zrobić wszystkie warstwy z koła, czy może np. dwie spodnie na metodą "złóż materiał na pół, zszyj, włóż gumkę, zmarszcz", żeby się trochę uniosła? Druga metoda wg. mnie odpada przy szyciu z całości, bo będę bezą. Chciałabym uzyskać coś lekko bardziej uniesionego niż ma Monika Brodka w zdjęciach, i trochę mniej niż na zdjęciu drugim. No i ominąć efekt uniesienia z dużą bułę zaraz pod paskiem. No i jeszcze jedno - 4 warstwy wystarczą + podszewka, czy może dać więcej? Zamierzam szyć z miękkiego tiulu. Mam plan by zrobić ją bez gumki, na suwak, beżową, z ostatnią warstwą czarną, z karczkiem, który wiąże się z tyłu. Wszystko ręcznie :S //a może wszystkie warstwy z koła, a dwie dolne po prostu ze sztywniejszego tiulu? zgłupiałam...
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Spódnica tiulowa - która metoda lepsza?
Cytat:
Bo trudno powiedzieć jak Twój tiul się zachowa po zmarszczeniu go, nałożeniu kilku warstw na siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.