|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Polki z Eindhoven i okolic
Witam serdecznie wszystkie emigrantki
![]() poszukuje dziewczyn z okolic Eindhoven (ale i nie tylko) czy znajdą się tu jakieś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Polki z Eindhoven i okolic
Czy może być Breda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Pracuję,robie prawo jazdy,pomagam mężowi w prowadzeniu firmy,dbam o dom i psa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Ja mieszkam w Holandii od roku. Pierwsze 9 miesięcy byłam tutaj tylko z mężem dopiero jak tu się dorobiliśmy mieszkania w sensie wynajeliśmy i kupiliśmy auto sprowadziliśmy synusia. I tak sobie mieszkamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tak,robię tutaj.No coż co do kosztów prawa jazdy to powiem tak: 1,500e to mało
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny.
Wprawdzie jeszcze mieszkam w Irlandii, ale możliwe że całkiem niedługo wylądujemy z Mężem i Synem w Eindhoven. I powiem szczerze, że do momentu przeczytania wątku o emigrantkach w Holandii byłam zadowolona z tego pomysłu, teraz jednak mam baaaardzo mieszane uczucia. Tu w Irlandii mamy oboje pracę, żyjemy na jako takim poziomie. Jednak Irlandia nas już strasznie przytłacza. Po pierwsze wszędzie daleko, a w sezonie za bilety lotnicze trzeba zapłacić kosmiczne kwoty, a po drugie pogoda-tutaj pada 300 dni w roku, jest szaro-buro i ogólnie bardzo depresyjnie ![]() Naprawdę tak ciężko jest w Holandii jak to niektóre Dziewczyny przedstawiają ?? U nas plan jest taki: Mąż dostaje pracę, jedzie najpierw na jakieś 3 miesiące sam, potem dojeżdżamy my. Teraz jednak zwątpiłam czy to dobry pomysł... Pozdrawiam ![]() Magda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Każdy ma inną indywidualną sytuacje. Z pracą bez holanderskiego będzie ciężko się dostać np.na kontrakt bo jest poprostu przesyt Polaków.Praca przez pośrednika jak najbardziej możliwa za 250 euro tygodniowo(???) aczkolwiek biura nie chętnie wezmą pod skrzydła rodzinę z dzieckiem.Będziecie musieli znaleść mieszkanie, a koszty utrzymania są meeega.My z mężem za mieszkanie 50m2 płacimy 100o euro
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja mieszkam w Eindhoven, jakby ktoras chciala sie spotkac na kawe i ploty dajcie znac..
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.