|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Myśli ...
Jak radzicie sobie ze złym samopoczuciem spowodowanym anoreksją?
Mam tu na myśli uczucie ''jestem gruba''. macie jakieś sposoby na odpędzanie ich? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Myśli ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jako osoba z ed powiem, że mi pomogło znalezienie czegoś, co moje myśli zajmie, nauczy mnie je kontrolować, oddalać, zmieniać itd. i tu z pomocą przyszła mi joga i medytacja i w ogóle sport.
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
chciałabym uprawiać sport ale rodzice sie buntuja bo mam właśnie niedowage... musze szukać pracy której się boje.. bo nie zjem wtedy kiedy bede "ja chciała" itd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a moj stan jest na razie zbyt powazny,by zaczac cwiczenia... nie mam pojęcia. zamiast uśmiechnięta budze się załamana i zawiedziona, że jest nowy dzień,wszystko muszę robić,jeść od początku ![]() w dodatku w samotności- to bardzo mi doskwiera. ale nie umiem tego zmienić |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Akurat joga aż tak wiele kalorii nie spala, zawsze można wybrać jogę leczniczą, bardzo wolniutką i delikatną, która naprawdę uczy szacunku do ciała i uczy "nie myślenia".
Poza tym mam koleżankę z ed, która w najgorszym momencie życia ważyła 20 parę kilogramów, obecnie dobiła do 40, ale jeszcze przed 40 lekarz kazał jej ćwiczyć 30 minut dziennie, bo odbudowujące się kości jakieś złogi czy coś tworzyły i trzeba to było rozbić, a przecież nadal miała/ma niedowagę. Ale zamiast sportu można poszukać też coś innego, może warto zapisać się na jakiś kurs np. nauki języka obcego? Cokolwiek, co zajmie nasze myśli, a przy okazji będzie nas rozwijać. ![]()
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2013-02-05 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i tak troche cwicze na hula hop |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
na kursie byłam,ale musiałam zrezygnować,nie pasują mi godziny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a jakie ćwiczenia ona uprawiała?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mi pomaga racjonalizm. logiga.
a mianowicie: jak dopadaja mnie te durne mysli, jak odbicie z lustra krzyczy : tu gruba swinio! to wyciągam kartke z wymiarami mojej przyjaciolki ktora wg mnie ma piękna zgrabna figure. moje zaburzone spostrzeganie oczywiscie widzi mnie jako grubsza od niej, ale porownanie naszych wymiarow mowi samo za siebie.. polecam te metode naprawde. z taka czystą matematyka Twoje glupie myśli nie wygrają. trzymam kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Ćwiczyła 30 minut jeżdżąc na rowerze i tyle.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja nie mam czesto siły w stawach kolanowych...
moi niby sie troszcza i martwia o mnie ale to u mnie wywoluje czesto odwrotny skutek.. eh.. ja tez sie kompulsywnie objadam.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.