|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, z jakich materiałów uszyć przytulankę dla dziecka?
Hej, proszę o Waszą poradę.
Bardzo mi zależy na uszyciu misia-podusi dla malutkiego dziecka ale z materiałów, które są dla malucha bezpieczne. Skąd wziąć materiał z potwierdzonymi atestami, certyfikatami. Z czego można takie cudo uszyć? Czy może jakieś materiały eko? Nie znam się na tym. Co z wypełnieniem? Na jakie parametry patrzeć zwracać uwagę? Będę bardzo wdzięczna za rady
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny, z jakich materiałów uszyć przytulankę dla dziecka?
Ja ostatnio szyłam hello kitty z polaru, jest milutki, mięciutki i co najważniejsze nie "linieje" (dużo rzeczy dla maluszków jest wykonanych z polaru), wypełniłam to naturalną wełną.
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny, z jakich materiałów uszyć przytulankę dla dziecka?
dzięki za informacje. Ja słyszałam o jakichś antyalergicznych materiałach, tkaninach z atestami dla najmłodszych. Ale cholera, nie wiem gdzie takie materiały można zakupić.
Misie przytulanki znalezione w necie, wykonywane ręcznie po prostu wgniotły mnie w fotel, są prześliczne. Jakieś namiary na sklep / hurtownie z dobrymi materiałami eko w rozsądnej cenie? Jak jest Aniu wełna w środku to później można takie coś prać? Nie zniekształci się misio? jeszcze raz dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.