Okres w dzień ślubu,pomocy! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-09, 21:32   #1
sol11
Raczkowanie

Okres w dzień ślubu,pomocy!

Szukałam i nie znalazłam postu dotyczącego ścisle tego problemu.
Jesli jest to od razu sie tak przenosze.
Dziewczyny jestem delikatnie załamana,ślub w czerwcu a okres układa sie idealnie na ten termin!!!!!!

Okres zawsze miałam nieregularny,26-33 dni średnio.
W zeszłym roku byłam u ginekologa z jakimś zapaleniem i przepisał mi tabletki które przesunęła mi okres o 10 dni i wszystko sie pomieszalo.

Nie biorę tabletek antykoncepcyjnych a ginekolog mi to zaproponował tylko muszę najpierw zrobic wiele badań żeby mógł je przepisać.
Boje sie ze tabletki nie bedą działały na mnie pozytywnie,jakieś opuchniecia itp a ślub tuż tuż..

Mój psm jest straszny,nerwowa,kaprysna-wyobrażacie sobie taki stan na ślubie?
Nie płomień rownież okropnych boli

Dziewczyny czy któraś z Was miała w ten dzień miesiaczke????

Co radziecie,iść do ginekologa i wsiąść te tabletki?

Załamka
sol11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 21:52   #2
mariamarysienka
Zakorzenienie

Dot.: Okres w dzień ślubu,pomocy!

No cóż, ja w Twojej sytuacji innego wyjścia nie widzę Z tego co piszesz okres nie jest dla Ciebie łatwy, a PMS w stresującym tygodniu ślubnym może być mieszanką wybuchową.
Badania możesz zrobić bardzo szybko, więc jeśli do dnia ślubu weźmiesz 3 opakowania to jest szansa, że nie będziesz miała wielu skutków ubocznych, bo może akurat dane tabletki Ci podpasują.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-09, 22:14   #3
laska4
BAN stały

Po to lekarz każe zrobić wiele badań zanim przepisze konkretne tabsy żeby dopasować do konkretnej osoby.Idź do lekarza ,rób badania i bierz tabsy
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 08:18   #4
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laska4 Pokaż wiadomość
Po to lekarz każe zrobić wiele badań zanim przepisze konkretne tabsy żeby dopasować do konkretnej osoby.Idź do lekarza ,rób badania i bierz tabsy
Bzdura. Badania robi się w kierunku tego, czy w ogóle można brać tabletki - głównie wątroba i krzepliwość krwi. Natomiast same tabletki są dobierane metodą chybił-trafił.

I love you
I will
I do
Stary 2013-03-10, 08:50   #5
cukraktywna
Zadomowienie

Autorko, trochę się na tym znam, więc śpieszę z pomocą *:
Po pierwsze, możesz łatwo przesunąć okres lub w ogóle go pominąć. Gdy zjesz wszystkie tabletki, to nie rób przerwy na okres, tylko od razu zacznij drugie opakowanie. Antykoncepcja będzie w 100% zachowana, ale zrozumiem, jeśli nie uwierzysz anonimowej panience na forum - idź do gina i niech Ci sam o tym powie, będziesz się czuła bezpieczniej
Tak, to JEST nienaturalne dla Twojego organizmu, ale ja bym rozważyła tę opcję. Podczas okresu Twoje ciało zatrzymuje wodę, mogą Cię przez to np. cisnąć buty. Przymierz je podczas miesiączki i sprawdź, czy odczuwasz dyskomfort. Jeśli podczas okresu miewasz obolałe i nabrzmiałe piersi, to sprawdź też, czy nie ciśnie Cię stanik w sukni. Niektóre dziewczyny w tym czasie ważą do 1,5 kg więcej :P

Po drugie, istnieje pakiet zapobiegania napięciu przedmiesiączkowemu i ogólnie zmniejszania ubocznych skutków Twojej miesiączki.
1) Pij dużo wody. Zacznij na kilka dni przed okresem. Wszędzie zabieraj ze sobą mineralną w torebce. Możesz kupić wodę mineralną wzbogaconą magnezem.
2) Jeżeli popijasz "zwykłą" mineralną, to kup do niej i bierz codziennie: magnez z witaminą B6 oraz potas.
3) W czekoladzie również znajduje się magnez. Jeśli nie boisz się kalorii i wolisz naturalne absorbowanie minerałów, to możesz zamiast tabletek podjadać milkę
4) To będzie trochę nieeleganckie co napiszę, uprzedzam :P Działam w różnych projektach powiązanych z kobiecością, seksualnością itd., animuję babskie rozmowy na te tematy i wiem, że wiele dojrzałych dziewczyn boi się/nie lubi korzystać z tamponów. To błąd, nie ma się czego bać, TSS pojawia się BARDZO rzadko, a z tamponem jest dużo bardziej higienicznie i komfortowo. Jeśli teraz z nich nie korzystasz, to radzę zacząć, tak żebyś nie musiała w dniu ślubu nosić podpaski :P
5) Koniecznie poproś swoją świadkową żeby miała w torebce nospę i tabletki przeciwbólowe dla Ciebie. Mam nadzieję, że znasz swoje migreny i wiesz, które tabletki im zaradzą; np mi wystarczą dwa apapy, a na moją koleżankę z pracy kompletnie nie działają :P
6) Żeby uniknąć bóli brzucha w dniu ślubu (jeśli wcześniej czujesz ból lub że się na niego zanosi) w nocy przed nim lub rano przykładaj do brzuszka ciepły kompres. Nie nadwyrężaj mięśni brzucha w tygodniu przed ślubem. Żadnego fitnessu, jogi, brzuszków :P

Po trzecie, jeśli miesiączka utrudnia Ci normalne funkcjonowanie, to może być przejaw różnych chorób, które lekceważone mogą zagrozić Twojemu zdrowiu. Powiedz o takiej sytuacji ginekologowi. To się tyczy wszystkich czytających ten wątek!!!

Edytowane przez cukraktywna
Czas edycji: 2013-03-10 o 09:59
cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 09:09   #6
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Bzdura. Badania robi się w kierunku tego, czy w ogóle można brać tabletki - głównie wątroba i krzepliwość krwi. Natomiast same tabletki są dobierane metodą chybił-trafił.
Nie jestem lekarzem ginekologiem ale mój gin tłumaczył mi że po to się robi badania zeby dopasować tabsy do odpowiedniej osoby,nie znam się na tabsach ale i ja wiem ze inne są dla karmiących matek a inne dla młodziutkich dziewczyn a jeszcze inne na wyregulowanie miesiączki.Więc raczej nie mogą być dobierane na chybił trafił,ja miałam przed dobraniem tabsów badanie tarczycy.Takie wywody to raczej pasują na forum medyczne ,co jest bzdurą a co nie.
Stary 2013-03-10, 09:36   #7
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja bym do takiego ginekologa już więcej nie poszła To, jak tabletki na nas zadziałają jest kwestią zupełnie indywidualną. Jeśli chodzi o "regulację" miesiączki to każde tabletki tak działają, nie ma jakiejś specjalnej grupy. Tak samo jeśli chodzi o pozbycie się trądziku/bólów miesiączkowych/PMSu itd. - nie ma jednych konkretnych tabletek, które to dla nas załatwią, musisz po prostu trafić na te idealne
Badania wykonuje się tylko w kierunku, czy w ogóle można tabletki brać, bo jak masz problemy z wątrobą czy krzepliwością krwi, to tabletek ginekolog nie przepisze. Gdyby na podstawie badań dało się dopasować tabletki, to na wątku dziewczyn biorących antyki nie byłoby żadnych skutków ubocznych i zmian na inne

ALE nie jest to tematem tego wątku, więc kończę off top.

I love you
I will
I do

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 09:50   #8
laska4
BAN stały

Cytat:
Ja bym do takiego ginekologa już więcej nie poszła To, jak tabletki na nas zadziałają jest kwestią zupełnie indywidualną. Jeśli chodzi o "regulację" miesiączki to każde tabletki tak działają, nie ma jakiejś specjalnej grupy. Tak samo jeśli chodzi o pozbycie się trądziku/bólów miesiączkowych/PMSu itd. - nie ma jednych konkretnych tabletek, które to dla nas załatwią, musisz po prostu trafić na te idealne
Badania wykonuje się tylko w kierunku, czy w ogóle można tabletki brać, bo jak masz problemy z wątrobą czy krzepliwością krwi, to tabletek ginekolog nie przepisze. Gdyby na podstawie badań dało się dopasować tabletki, to na wątku dziewczyn biorących antyki nie byłoby żadnych skutków ubocznych i zmian na inne

ALE nie jest to tematem tego wątku, więc kończę off top.
Nie wrzucaj wszystkich tabletek do jednego worka,bo jak pisałam wcześniej inne są dla kobiet karmiących ,inne dla młodych dziewczyn a jeszcze inne dla dojrzałych pań po 40 które nie chcą mieć już dzieci.
Stary 2013-03-10, 09:55   #9
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
Nie jestem lekarzem ginekologiem ale mój gin tłumaczył mi że po to się robi badania zeby dopasować tabsy do odpowiedniej osoby,nie znam się na tabsach ale i ja wiem ze inne są dla karmiących matek a inne dla młodziutkich dziewczyn a jeszcze inne na wyregulowanie miesiączki.Więc raczej nie mogą być dobierane na chybił trafił,ja miałam przed dobraniem tabsów badanie tarczycy.Takie wywody to raczej pasują na forum medyczne ,co jest bzdurą a co nie.
Mariamarysienka ma rację. Tzn Ty też masz, ale częściowo - rzeczywiście inne tabletki są dla nieródek i inne dla kobiet z dziećmi, ale żeby to określić nie trzeba robić badań. Badania hormonalne powinno się zrobić przed przepisaniem antykoncepciuchów żeby wykluczyć różne choroby kobiece lub np. tarczycy. Same tabletki dobiera się na chybił trafił, zawężając tylko kryterium do wieku lub tego czy kobieta rodziła. Nawet badania hormonalne nie przewidzą jak zareaguje Twój organizm :P

Edytowane przez cukraktywna
Czas edycji: 2013-03-10 o 09:57
Stary 2013-03-10, 09:57   #10
laska4
BAN stały

http://www.we-dwoje.pl/jakie;badania...kul,17907.html
Stary 2013-03-10, 10:03   #11
cukraktywna
Zadomowienie

No właśnie Przeczytaj to, co wkleiłaś. Wyraźnie piszą, że badania służą wykluczeniu różnych chorób i że należy monitorować stan hormonów ze względów zdrowotnych. Nigdzie tam nie jest napisane, że badania te należy zrobić żeby dopasować tabletki.
Jest po prostu pula tabletek antykoncepcyjnych dla dziewcząt i po kolei się je wypróbowuje - Yasminelle, Yaz, Harmonet, mogłabym wyliczać w nieskończoność.
Kończ ten offtop dziewczyno, bo nie masz racji ;p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 10:11   #12
laska4
BAN stały

Jak niektózy nie potrafią czytać ze zrozumieniem,wiesz co idź już robić kanapki dla fotografów bo na weselu to im jeść nie dasz,ha ha ha
Stary 2013-03-10, 10:29   #13
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
Jak niektózy nie potrafią czytać ze zrozumieniem,wiesz co idź już robić kanapki dla fotografów bo na weselu to im jeść nie dasz,ha ha ha
A Ty idź przekładać jajko przez nogawkę obcemu facetowi, skoro każesz to robić swoim gościom na weselu

Stary 2013-03-10, 10:36   #14
roksana111
BAN stały

cukratywana ,Ty na tabletkach nie znasz się wcale,wystarczy poczytać skład i wiesz że niektóre różnią się tylko nazwą a inne mają zmieniony skład,co do jajka to też nie znasz tej zabawy bo to panna młoda przekłada jajko dla pana młodego ,więc w tym przypadku to laska4 będzie to robić bo jej to się podoba.Laska4 Ty nie będź taka złośliwa nie każdy ma matkę aptekarkę.
roksana111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 10:39   #15
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
A Ty idź przekładać jajko przez nogawkę obcemu facetowi, skoro każesz to robić swoim gościom na weselu
To się własnemu mężowi przekłada i robi to panna młoda,jakim gościom ?Ale z tymi kanapkami to naprawdę wystrzeliłaś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 16:44   #16
blackcherry12
Raczkowanie

Cytat:
To Ci naopowiadał głupot ja zaczęłam miesiąc temu brać tabsy z powodów leczniczych - torbieli na jajniku- i lekarz choć jest ordynatorem w szpitalu z wieloletnim doświadczeniem od razu powiedział że żadne badania nic nie dają, sprawdza się tylko krzepliwość i wątrobę. Tabletki to metoda prób i błędów... Niestety

A teraz do autorki- jeżeli źle znosisz miesiączkę to bierz już tabletki i przesuń ten okres. Zacznij przyjmować je wcześniej bo tak jak pisałam powyżej nie każda dziewczyna może brać pierwsze lepsze tabletki, czasami trzeba zmieniać bo są skutki uboczne.
Ja jestem tego przykładem. Biorę 2 opakowanie tabletek i jeżeli nadal będę się źle czuła to lekarz przepisze mi inne. Moje skutki uboczne to przede wszystkim ból piersi i ich wzrost, płaczliwość, nerwowość, nudności- codziennie, stany nerwowe i krwawienie... Więc spróbuj przez jakiś czas, a potem kiedy odstawisz to przesuniesz miesiączkę kiedy będziesz chciała. Lepiej to zrobić teraz niż eksperymentować z tym przed samym weselem. Tez się obawiam że będę mieć okres tego dnia... Złe samopoczucie, ból brzucha to jedno, ale wizyty w toalecie w tej sukni ...? o zgrozo

Edytowane przez blackcherry12
Czas edycji: 2013-03-10 o 16:47
blackcherry12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 17:55   #17
mariamarysienka
Zakorzenienie

To chyba trzeba by było całą suknię zdejmować, bo nie wiem, jak dałoby radę zmienić tampon przy nałożonej sukience Zwłaszcza jeśli jest to jakaś większa, na kole.

I love you
I will
I do
Stary 2013-03-10, 18:30   #18
sol11
Raczkowanie

[QUOTE=blackcherry12;39688 017]To Ci naopowiadał głupot ja zaczęłam miesiąc temu brać tabsy z powodów leczniczych - torbieli na jajniku- i lekarz choć jest ordynatorem w szpitalu z wieloletnim doświadczeniem od razu powiedział że żadne badania nic nie dają, sprawdza się tylko krzepliwość i wątrobę. Tabletki to metoda prób i błędów... Niestety

A teraz do autorki- jeżeli źle znosisz miesiączkę to bierz już tabletki i przesuń ten okres. Zacznij przyjmować je wcześniej bo tak jak pisałam powyżej nie każda dziewczyna może brać pierwsze lepsze tabletki, czasami trzeba zmieniać bo są skutki uboczne.
Ja jestem tego przykładem. Biorę 2 opakowanie tabletek i jeżeli nadal będę się źle czuła to lekarz przepisze mi inne. Moje skutki uboczne to przede wszystkim ból piersi i ich wzrost, płaczliwość, nerwowość, nudności- codziennie, stany nerwowe i krwawienie... Więc spróbuj przez jakiś czas, a potem kiedy odstawisz to przesuniesz miesiączkę kiedy będziesz chciała. Lepiej to zrobić teraz niż eksperymentować z tym przed samym weselem. Tez się obawiam że będę mieć okres tego dnia... Złe samopoczucie, ból brzucha to jedno, ale wizyty w toalecie w tej sukni ...? o zgrozo [/

Black masz takie objawy przy tabletkach???????myslalam ze cos takiego mija dzięki nim.
Okres w ślub?
Wyobrażacie sobie to w tym dniu?
Koszmar!
Mam nieregularny okres i liczę,przeliczam i raczej na stówę bedzie więc chyba posłucham Waszej rady i w tym tyg lecę do lekarza!
Boje sie efektów ubocznych tabletek ale co gorsze?
Stary 2013-03-10, 18:36   #19
cukraktywna
Zadomowienie

http://www.zdrowy-seks.pl/dzialy/zdr...iesiaczki.aspx

Kalkulator miesiączki (:

Stary 2013-03-10, 18:50   #20
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
Autorko, trochę się na tym znam, więc śpieszę z pomocą *:
Po pierwsze, możesz łatwo przesunąć okres lub w ogóle go pominąć. Gdy zjesz wszystkie tabletki, to nie rób przerwy na okres, tylko od razu zacznij drugie opakowanie. Antykoncepcja będzie w 100% zachowana, ale zrozumiem, jeśli nie uwierzysz anonimowej panience na forum - idź do gina i niech Ci sam o tym powie, będziesz się czuła bezpieczniej
Tak, to JEST nienaturalne dla Twojego organizmu, ale ja bym rozważyła tę opcję. Podczas okresu Twoje ciało zatrzymuje wodę, mogą Cię przez to np. cisnąć buty. Przymierz je podczas miesiączki i sprawdź, czy odczuwasz dyskomfort. Jeśli podczas okresu miewasz obolałe i nabrzmiałe piersi, to sprawdź też, czy nie ciśnie Cię stanik w sukni. Niektóre dziewczyny w tym czasie ważą do 1,5 kg więcej :P

Po drugie, istnieje pakiet zapobiegania napięciu przedmiesiączkowemu i ogólnie zmniejszania ubocznych skutków Twojej miesiączki.
1) Pij dużo wody. Zacznij na kilka dni przed okresem. Wszędzie zabieraj ze sobą mineralną w torebce. Możesz kupić wodę mineralną wzbogaconą magnezem.
2) Jeżeli popijasz "zwykłą" mineralną, to kup do niej i bierz codziennie: magnez z witaminą B6 oraz potas.
3) W czekoladzie również znajduje się magnez. Jeśli nie boisz się kalorii i wolisz naturalne absorbowanie minerałów, to możesz zamiast tabletek podjadać milkę
4) To będzie trochę nieeleganckie co napiszę, uprzedzam :P Działam w różnych projektach powiązanych z kobiecością, seksualnością itd., animuję babskie rozmowy na te tematy i wiem, że wiele dojrzałych dziewczyn boi się/nie lubi korzystać z tamponów. To błąd, nie ma się czego bać, TSS pojawia się BARDZO rzadko, a z tamponem jest dużo bardziej higienicznie i komfortowo. Jeśli teraz z nich nie korzystasz, to radzę zacząć, tak żebyś nie musiała w dniu ślubu nosić podpaski :P
5) Koniecznie poproś swoją świadkową żeby miała w torebce nospę i tabletki przeciwbólowe dla Ciebie. Mam nadzieję, że znasz swoje migreny i wiesz, które tabletki im zaradzą; np mi wystarczą dwa apapy, a na moją koleżankę z pracy kompletnie nie działają :P
6) Żeby uniknąć bóli brzucha w dniu ślubu (jeśli wcześniej czujesz ból lub że się na niego zanosi) w nocy przed nim lub rano przykładaj do brzuszka ciepły kompres. Nie nadwyrężaj mięśni brzucha w tygodniu przed ślubem. Żadnego fitnessu, jogi, brzuszków :P

Po trzecie, jeśli miesiączka utrudnia Ci normalne funkcjonowanie, to może być przejaw różnych chorób, które lekceważone mogą zagrozić Twojemu zdrowiu. Powiedz o takiej sytuacji ginekologowi. To się tyczy wszystkich czytających ten wątek!!!
Właśnie podczas Pms piersi rosną o 1rozmiar,bóle brzucha i puchne a sama w sobie jestem duża
BARDZ DZIEKUJE ZA RADY!

To bedzie ciężki dzień ,jestem taka wściekła ze tak sie to układa.
A powiedzcie,myślałam żeby wziąć tabletkę po stosunku która wywołuje okres,bierze sie ja w obawach o ciążę.
Nie jest to chyba zbyt do końca mądre ale czy nie szybsze rozwiazanie ?

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Dziewczyny dziękuje za rady,w tym tygodniu muszę cos zdecydować bo do ślubu ponad 3 msc!

My kobiety to mamy cieżko.
A tak chciałam być w połowie cyklu podczas ślubu bo twarz mam najładniejsza a tu bedzie bania na twarzy.
A czy przytabletkach Pms mija ?????nigdy nie brałam tabletek i nie interesowalam sie tym.
Stary 2013-03-10, 19:01   #21
mariamarysienka
Zakorzenienie

Jest to bardzo głupie rozwiązanie, bo nie dość ze robisz sobie straszny bałagan w organizmie, to możesz się bardzo przeliczyć - działanie tabletki po jest różne jeśli chodzi o krwawienie, ale często jest tak, że masz plamienie po wzięciu, a potem normalnie okres

I love you
I will
I do
Stary 2013-03-10, 19:26   #22
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Jest to bardzo głupie rozwiązanie, bo nie dość ze robisz sobie straszny bałagan w organizmie, to możesz się bardzo przeliczyć - działanie tabletki po jest różne jeśli chodzi o krwawienie, ale często jest tak, że masz plamienie po wzięciu, a potem normalnie okres
Hmm dziękuje a czy u Ciebie tabletki anty nie powodują żadnych efektów ubocznych?
Boje sie ich jak fix bo piszecie ze badania przed wzięciem tabletek jest tylko po to żeby potwierdzić czy można je brac czy nie a mój ginekolog powiedział ze po to żeby dopasować odpowiednie tabletki

I co tu robić?
Zmienić lekarza?

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Dziewczyny szukałam czegoś na necie,czy slyszalyscie o Orgamentril?
Jakieś tabletki które wystarczy brać 2tyg przed okresem ale za pewno tez jakieś oddzialywujace na organizm tabletki
Stary 2013-03-10, 19:55   #23
acidka
Zakorzenienie

Ja kilka razy stosowałam hemorigen na zatrzymanie krwawienia. Takie tabletki ziołowe. Może zapytaj ginekologa o nie?

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 20:03   #24
mylady21
Wtajemniczenie

Cytat:
To chyba trzeba by było całą suknię zdejmować, bo nie wiem, jak dałoby radę zmienić tampon przy nałożonej sukience Zwłaszcza jeśli jest to jakaś większa, na kole.
Normalnie? Zadziera się kieckę wraz z kołem do góry, zsuwa majtki i zmienia tampon. Łatwiej to zrobić w kiecce niż mając na sobie ciasne dżiny.

Łatwiejsze to niż siusianie, do którego rzeczywiście przydaje się asysta świadkowej.

Moja klientka - lekarka - kiedy zobaczyła, że okres jej wypada w dniu ślubu, wzięła po prostu progesteron przez kilka dni, aby wywołać miesiączkę przed ślubem.
Nie ma sensu brać pigułek anty przez 3 miesiące, tylko po aby przesunąć okres w jednym dniu.

Edytowane przez mylady21
Czas edycji: 2013-03-10 o 20:04
mylady21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 21:09   #25
blackcherry12
Raczkowanie

kochana ja naprawdę lekko po tych tabsach "sfiksowałam" jak to często niby ze śmiechem mówię... :P teraz już jest lepiej ale przy 1 opakowaniu masakra. Chodzi o to, że miałam dobrą gospodarkę hormonalną a cysta na jajniku to inne schorzenie które leczy się właśnie tabletkami. I po pierwszym opakowaniu mój organizm zaczyna się przestawiać na tryb na tabletkach, hormony szaleją i stąd te objawy, ja nigdy wcześniej nie brałam...
Więc spróbuj już!! Póki czas bo początki bywają różne. Ja całe życie mam dobrą cerę (no na to akurat nie narzekałam) a po tabletkach... omg ryczałam 2 dni, pierwsze co to wypryski;/ musisz spróbować wcześniej zeby potem wrocić do formy, a jak chcesz przesunąc okres to jedyny sposób
Stary 2013-03-10, 21:11   #26
mirellabaczek
Raczkowanie

Miałam miesiączkę w trakcie własnego ślubu i wesela. mimio, że miałam bardzo ciężką sukienkę-kilka warstw satyny na kole plus halka. Przy niewielkiej pomocy siosty dałam radę
mirellabaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 21:17   #27
blackcherry12
Raczkowanie

Cytat:

osobiście na ślubie przyjaciółki rozbierałam ją do prawie naga (bo miała wszyty w kieckę biustonosz) kiedy szła do wc, bo miała okres. Zdejmowała za każdym razem nawet kiedy nie zmieniala tampona, żeby gdziekolwiek w jakikolwiek sposób się nie pobrudzić bo masakra by była choć miała krótką sukienkę to i tak był problem z tym rozbieraniem, a co dopiero dluga na kole;D

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Mam nieregularny okres i liczę,przeliczam i raczej na stówę bedzie więc chyba posłucham Waszej rady i w tym tyg lecę do lekarza!
Boje sie efektów ubocznych tabletek ale co gorsze?[/QUOTE]

pamiętaj że niekoniecznie możesz mieć efekty uboczne w razie czego odstawisz i po problemie. tabletki to nic dobrego i powinno się brac moim zdaniem tylko w razie konieczności boo faktycznie robią Ci burze w organizmie, ale nimi na pewno okres przesuniesz wystarczy brać cały czas np.1,5 opakowania i już około 2 tyg na pewno przesunęłaś. ale idź idź do lekarza koniecznie. może sa takie specjalne tabletki na opóźnienie krwawienia czy coś ale pomyślmy- to dopiero rozwala organizm, jak masz np. tydzien przed okresem, wiadomo większy brzuch piersi, nastroj i nagle bierzesz taką tabletke i powiedzmy ten stan się przedluża? na pewno to jakiś wpływ na organizm też ma...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 21:27   #28
mylady21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackcherry12 Pokaż wiadomość
osobiście na ślubie przyjaciółki rozbierałam ją do prawie naga (bo miała wszyty w kieckę biustonosz) kiedy szła do wc, bo miała okres. Zdejmowała za każdym razem nawet kiedy nie zmieniala tampona, żeby gdziekolwiek w jakikolwiek sposób się nie pobrudzić bo masakra by była choć miała krótką sukienkę to i tak był problem z tym rozbieraniem, a co dopiero dluga na kole;D

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Boje sie efektów ubocznych tabletek ale co gorsze?

pamiętaj że niekoniecznie możesz mieć efekty uboczne w razie czego odstawisz i po problemie. tabletki to nic dobrego i powinno się brac moim zdaniem tylko w razie konieczności boo faktycznie robią Ci burze w organizmie, ale nimi na pewno okres przesuniesz wystarczy brać cały czas np.1,5 opakowania i już około 2 tyg na pewno przesunęłaś. ale idź idź do lekarza koniecznie. może sa takie specjalne tabletki na opóźnienie krwawienia czy coś ale pomyślmy- to dopiero rozwala organizm, jak masz np. tydzien przed okresem, wiadomo większy brzuch piersi, nastroj i nagle bierzesz taką tabletke i powiedzmy ten stan się przedluża? na pewno to jakiś wpływ na organizm też ma...[/QUOTE]

Jakaś totalna niezdara z tej koleżanki.
Stary 2013-03-11, 06:58   #29
talkative2
Zakorzenienie

mnie okres wypada zawsze na jakieś wydarzenia - na studniówką, na wesela, na wyjazdy wakacyjne ... I oczywiście na własne wesele też mi wypadał idealnie drugi dzień okresu. Miesiączki mam takie, że bez Ketonalu ani rusz
Myślalam dłuuugo nad tabletkami, ale 1) mój TŻ zupełnie nie toleruje tabletek, bo uważa je za zwyczajne rozregulowanie gospodarki hormonalnej i niszczenie żołądka przez ciągle łykanie 2) bałam się własnie ubocznych trochę - kilka moich koleżanek po tabsach sporo przytyło ...
Po wielu rozkminach i stresie z tym związanym stwierdziłam "pal licho, co ma być to będzie" . W tamponie czuję się bardzo komfortowo, najwyżej wezmę tabletkę i spokojnie przetrzymam wesele (ps. suknie była na kole , długa, a do łazienki chodziłam sama i nie miałam żadnego problemu). I co?> A no i dostałam okres na tydzień przed weselem Ze stresu przedślubnego jakoś mi się rozregulował Za to dostałam w połowie podróży poślubnej

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 07:04   #30
apows
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sol11 Pokaż wiadomość
Szukałam i nie znalazłam postu dotyczącego ścisle tego problemu.
Jesli jest to od razu sie tak przenosze.
Dziewczyny jestem delikatnie załamana,ślub w czerwcu a okres układa sie idealnie na ten termin!!!!!!

Okres zawsze miałam nieregularny,26-33 dni średnio.
W zeszłym roku byłam u ginekologa z jakimś zapaleniem i przepisał mi tabletki które przesunęła mi okres o 10 dni i wszystko sie pomieszalo.

Nie biorę tabletek antykoncepcyjnych a ginekolog mi to zaproponował tylko muszę najpierw zrobic wiele badań żeby mógł je przepisać.
Boje sie ze tabletki nie bedą działały na mnie pozytywnie,jakieś opuchniecia itp a ślub tuż tuż..

Mój psm jest straszny,nerwowa,kaprysna-wyobrażacie sobie taki stan na ślubie?
Nie płomień rownież okropnych boli

Dziewczyny czy któraś z Was miała w ten dzień miesiaczke????

Co radziecie,iść do ginekologa i wsiąść te tabletki?

Załamka
Proponuję iść do ginekologa i poprosić o tabletki opóźniające okres. Są takie na naszym rynku, no ale nie gwarantuję, że z Twoim cyklem będzie wszystko ok, mozesz mieć zaburzenia przez kilka miesięcy.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości