|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rozdwajają się !! :(
Mam 17 lat, od ok. 2 lat nie mogę zahodować paznokci. Strasznie mi się rozdwajają. Używałam wszelkich tabletek, balsamów do paznokci, maseczek i nic nie pomagało. W końcu kupiłam odżywkę Eveline 8w1 i była naprawdę super, tylko, że przeczytałam w internecie, że można jej używać albo do 10x, albo do wyczerpania buteleczki. Skończyła mi się i boję się kupować drugą bo naczytałam się wiele artykułów o skutkach ubocznych (tj. gromadzenie się powietrza pod płytkami i pomniejszanie się ich). Ale muszę naprawdę pochwalić, bo udało mi się zapuścić z lekkim rozdwojeniem, lecz dopuszczalnym
![]() Proszę o radę!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozdwajają się !! :(
Cytat:
możesz uzywac dalej tej odżywki tylko np rzadziej,raz w tygodniu np. Dobrze działa wcieranie w skórki i paznokcie<oczywiście gdy nie są pomalowane> olejku rycynowego.lub specjalnego olejku z firmy HEROME..do kupienia np w sieci.Dziewczyny też chwalą preparat REGENERUM,taki jakby olejek w pędzelku do kupienia w aptece. Generalnie fajnie gdybyś nie zamęczała paznokci codziennie malowaniem lakierami,zmywasz oczywiście bezacetonowy. Z gabinetowych zabiegów możesz spróbować manicuru japońskiego.
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
spokojnie kolejna buteleczka tej odżywki Ci nie zaszkodzi. Jeśli nie jesteś uczulona na żaden składnik, to możesz ją stosować - oczywiście nie można zapominac o kontrolowaniu tego co się dzieje z paznokietkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
polecam moczyc paznokce w letniej oliwie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() sorki za off, ale nie mogłam się powstrzymać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Autorko. Kolejna buteleczka ci nie zaszkodzi, tylko rzadziej maluj odżywką pazurki. Możesz nacierać (niepomalowane) paznokcie olejkiem rycynowym, łykać witaminy wzmacniające.
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
paczemu? Jesz cebulę na kolację, potem myjesz zęby i rano nic nie czuć. Oczywiście możesz kupić tabletki, ale naturalny sposób (który działa) jest zdrowszy. Nie ma lepszego antybiotyku od czosnku. Nie musisz go zresztą codziennie jeść. Po prostu miej te produkty w domu i dodaj do diety.
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Miałam ten sam problem = rozdwajające się końcówki
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja mam dokładnie ten sam problem tylko o wiele wiele dłużej
![]() ![]() Robiłam badania ogólne i nie wyszły tam żadne cudactwa. Chyba trzeba będzie się przejść do dermatologa. Tylko tam jakoś mi nie po drodze ;p korzystała może któraś z was z pomocy dermatologicznej w tej sprawie? Drogie są specyfiki na leczenie paznokci? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam również pomoc "od środka", czyli oprócz zdrowej diety i wcieerania olejków w paznokcie warto zaopatrzyć się dodatkowo w specjalne tabletki jakich pełno na naszym rynku. Chodzi mi o te zawierajace witaminy A oraz E. Z całej tej gamy polecam Merz Spezial, sa naprawde rewelacyjne! Miałam kiedyś podobny problem co Ty, ale zastosowałam kuracje Merz'em (około poł roku) i wszystko wróciło do normy. Merz Spezial ostatnio widziałam w Superpharmie 60 tabletek w promocyjnej cenie 30 zł, więc naprawde warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
mialam z tym problem, ale juz sie go dawno pozbylam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Te odżywki z Eveline można stosować non stop tylko, że z umiarem. Malujemy 2-3 dni, na czwarty dzień zmywamy, dzień przerwy i od nowa. Sama mam jedną z nich i używam jej jako lakieru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Myślę, że jeśli nie powinno się jej używac za długo to lepiej zrób sobie przerwę. Chociaż tydzien. Przecież krókie pazurki też są modne. Potem wróć do odżywki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
polecam manicure japoński a jeśli chodzi o odżywki to zdecydowanie Nail Tek ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
też polecam Nali Tek, ja kupiłam u swojej stylistki paznokci i byłam bardzo zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
...
na część osób w ogóle NailTek nie działa,a działa np.Herome lub odżywka z Eveline 8w1
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.