|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ak to zmienić
hej. co byście zrobili na moim miejscu? pracuje w pewnym biurze od jakiś 3 miesiecy ale nie moge sie tam zaklimatyzować...na początku nie radziłąm sobie najlepiej, nie miałam doświadczenia i dlatego przykleono do mnie łatkę"te co nie ogarnia"...chociaż dużo rzeczy robię dobrze, staram się, to wiecie, cieżko zatrzeć pierwsze wrażenie.....W zwiazku z tym nie nawiązałam tez zbyt dobrych relacji ze współpracownikami, nie moge sie przed nimi otworzyć bo mam wewnętrzne przekonanie, ze i tak co nie zrobie czy powiem bedzie źle odebrane w zwiazku z czym jakoś zamknęłam się w sobie i nie moge tego przezwyciężyć... Coś w środku mi nie pozwala chociaż bym chciała ale to jest silniejsze ode mnie.....Na co dzień jestem inna niż w te pracy...Myślicie, ze to znaczy, ze to nie moje miejsce? czy jeszcze coś sie może zmienić.....zastanawiam sie co robić, bo wiecie pieniadze, pieniedzmi ale w pracy spędzam 5 dni w tygodniu więc atmosfera i samopoczucie w niej też są ważne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ak to zmienić
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
no właśnie chodzi o to, że jest różna średnia wieku i z tego co udało mi sie zaobserwować to racze po pracy się ludzie nie integrują w tym miejscu....więc racze taka integracja odpada
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
ja uważam, ze jak na początku się nie wkupisz to Ci będzie cięzko. Mam jeden pomysł, ale nie wiem czy CI się uda go zrealizować. Znajdz w swojej pracy jakąś jedną osobę, ktora tez nie udziela się zbytnio towarzysko, która częściej niż inni przebywa sama i sprobuj się z nią zakumplować. We dwie to zawsze raźniej
![]()
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja byłabym miła, uczynna ale nic poza tym, nie narzucałabym się ze swoją osobą, po prostu robiła swoje i cierpliwie czekała na poprawę sytuacji. Jeśli by nie nastąpiła poprawa, zmiana układów to przeanalizowałabym powtórnie plusy i minusy obecnej sytuacji i podjęła jakąś decyzję biorąc pod uwagę swoje odczucia i możliwości znalezienia innej pracy.
A z miłych gestów to może zorganizowałabym jakiś poczęstunek na imieniny np, tzn zamówiła lub upiekła ciasto/a. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A jednak sproboj moze zagadac?
chyba w kazdej pracy zaczynajac,mozna sie na maksa starac a i tak bedziesz TA GORSZA.Olej to :p potem przyjdzie ktos nowy,no ludzie tacy wredni sa,ze zamiast pomoc to atakuja na poczatku ale potem im przejdzie,. Sprobuj zagadac do kogos ,kto moze jest sympatyczny i wesoly ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.